Wat is aspirine?

Aspirine is een medicijn dat wordt gemaakt van acetylesalicylzuur, een chemische stof die ook vaak als natuurlijke bestanddeel in vele kruiden en andere plantaardige producten voorkomt. Aspirine wordt vaak gebruikt voor pijn, koorts en ontstekingen. Het kan ook worden gebruikt om het risico op hart- en vaatziekten te verminderen.

Hoe gebruikt u aspirine?

Aspirine kan op verschillende manieren worden gebruikt. Het is belangrijk om aspirine alleen te gebruiken zoals voorgeschreven door uw arts of andere zorgverlener. De meeste mensen nemen een tablet of capsule met aspirine oraal in, meestal twee keer per dag. Sommige mensen moeten aspirine elke 12 uur innemen om optimale resultaten te krijgen. Hoeveelheden en doseringen verschillen afhankelijk van de persoon en de aandoening waarvoor het medicijn wordt gebruikt.

Mogelijke bijwerkingen van aspirine

Hoewel aspirine doorgaans goed wordt verdragen, kunnen er bijwerkingen optreden. De meest voorkomende bijwerkingen van aspirine zijn maagklachten, zoals misselijkheid, braken en buikpijn. Andere bijwerkingen kunnen duizeligheid, vermoeidheid, duizelingen en diarree zijn. Als u last heeft van ernstige of aanhoudende bijwerkingen na het gebruik van aspirine, raadpleeg dan meteen uw arts.

Bekijk per categorie
Meest gelezen
Bekijk onze partners
Limburg Brabant Zuid-Holland Utrecht Gelderland