Symptomen

Symptomen van vogelgriep zijn vergelijkbaar met die van een gewone griep bij mensen, zoals koorts, hoesten, keelpijn, hoofdpijn, spierpijn en vermoeidheid. Bij vogelgriep kunnen de symptomen ook diarree, braken en neus- of oorontsteking omvatten.

Behandeling

De behandeling van vogelgriep bestaat uit het verminderen van de symptomen en omvat onder meer rust, vochtinname, paracetamol of ibuprofen en een goede voeding. Als er een ernstigere infectie is, kan een arts antivirale medicijnen voorschrijven.

Preventie

Het beste wat mensen kunnen doen om zichzelf te beschermen tegen vogelgriep is het vermijden van contact met pluimvee, zoals kippen, eenden en ganzen. Het is ook belangrijk om goede hygiëne in acht te nemen, vooral als u hebt gewerkt met pluimvee of in een land waar vogelgriep voorkomt. Als u contact heeft gehad met pluimvee of in een gebied waar het is geïdentificeerd, moet u contact opnemen met uw lokale dierenarts en de richtlijnen volgen. Als er symptomen van vogelgriep optreden, zoek onmiddellijk medische hulp.

Bekijk per categorie
Meest gelezen
Bekijk onze partners
Limburg Brabant Zuid-Holland Utrecht Gelderland