Wat veroozaakt een allergie voor huisstofmijt?

Huisstofmijt is een kleine, onzichtbare organismen die in het huis voorkomen. Ze leven van dode huidcellen en andere stoffen die door mensen worden afgegeven. Ze reproduceren zich snel en hun uitwerpselen bevatten allergenen die allergische reacties kunnen veroorzaken. Deze allergenen komen vrij als de mijt wordt gestoord, zoals tijdens het stofzuigen of schudden van beddengoed.

Hoe wordt een allergie voor huisstofmijt behandeld?

Behandeling voor allergieën die door huisstofmijtallergenen worden veroorzaakt, varieert afhankelijk van de ernst van uw symptomen. In milde gevallen kan het enige tijd duren voordat u geen symptomen meer heeft. In ernstige gevallen kan er worden voorgesteld om antihistaminica of immunotherapie te gebruiken. Immunotherapie is een methode waarbij u wordt blootgesteld aan steeds kleinere doses van een allergeen, wat uw lichaam helpt om er geleidelijk aan gewend te raken.

Hoe kunt u een allergie voor huisstofmijt voorkomen?

Er zijn verschillende manieren om allergieën voor huisstofmijt te voorkomen. Eén van de belangrijkste dingen die u kunt doen is stofzuigen en luchten regelmatig. Stofzuig niet alleen de vloer, maar ook alle meubels en kasten. Vermijd het gebruik van verduisterende gordijnen of tapijten die stof kunnen opnemen. Was uw beddengoed regelmatig in water dat warm is en gebruik een luchtbevochtiger om het vochtgehalte in uw huis te verhogen. Als u allergisch bent voor huisstofmijtallergenen, kunt u ook een speciaal luchtzuiverend apparaat kopen om de hoeveelheid allergenen in uw huis te verminderen.

Bekijk per categorie
Meest gelezen
Bekijk onze partners
Limburg Brabant Zuid-Holland Utrecht Gelderland