Wat zit er in de aanvullende zorgverzekering?

Aanvullende verzekeringen bieden een brede reeks van diensten die kunnen variëren afhankelijk van het bedrijf dat u gebruikt. Ze kunnen variëren van een basispakket met tandartskosten of fysiotherapie, tot meer omvattende pakketten die ook optische zorg en extra medische hulpmiddelen dekken. Op jongere leeftijd is een aanvullende verzekering vaak nog minder aantrekkelijk omdat de zorgkosten doorgaans nog betrekkelijk laag zijn. Op oudere leeftijd kan een aanvullende verzekering bijdragen aan een goede gezondheid. U moet de voorwaarden van elke verzekeraar lezen om te weten welke kosten precies gedekt worden.

Wat zit er niet in de aanvullende zorgverzekering?

Een aanvullende verzekering biedt geen dekking voor kosten die al gedekt worden door de basisverzekering. Dit omvat meestal zorg zoals spoedeisende hulp, reguliere behandelingen en medicijnen die voorgeschreven zijn door een arts.

Welke verschillende aanvullende zorgverzekering zijn er?

Er zijn verschillende soorten aanvullende verzekeringen, waaronder tandheelkundige en optische verzekeringen, fysiotherapie-verzekeringen, alternatieve geneeswijzen verzekeringen en reisverzekeringen. De meeste bedrijven bieden ook een combinatieaanbod aan verschillende verzekeringen, waarmee u de kosten van meerdere diensten in één keer kunt betalen.

Aanvullende zorgverzekering en eigen risico?

De kosten voor de aanvullende verzekering lopen vaak niet mee in het eigen risico. Het is belangrijk dat u goed leest welke diensten gedekt worden door het bedrijf en of er extra kosten aan verbonden zijn.

Bekijk per categorie
Meest gelezen
Bekijk onze partners
Limburg Brabant Zuid-Holland Utrecht Gelderland