Direct testen in Zuidveld - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Zuidveld – Bij Klachten Direct testen!

Kun je het coronavirus overbrengen op huisdieren?

Het coronavirus wordt voornamelijk overgebracht van mens op mens. De eerste gevallen van het coronavirus dat nu heerst, zijn echter overgebracht van een dier op een mens. Vanaf dat moment werden steeds meer mensen besmet door middel van vochtdeeltjes.Doordat deze deeltjes overal in de lucht kunnen hangen, is de kans dat je besmet raakt aanwezig. Mensen maken zich daarom ook druk of zij het coronavirus niet over konden dragen op hun huisdieren. Verhalen over besmettingen bij honden en katten dedendaarom al snel de ronde.

Geen besmettingen gevonden bij huisdieren

Het verhaal over het overbrengen van het coronavirus op een huisdier kwam voornamelijk door meer onderzoek naar katten. Katten dragen namelijk standaard een vorm van het coronavirus met zich mee. Deze variant is echter alleen bij katten aanwezig en kandus geen besmettingsgevaar opleveren. Ook andersom is het echter niet mogelijk. Indien jouw GGD coronavirustest in Zuidveld positief blijkt te zijn, hoef je niet bang te zijn dat je het overbrengt op een van jouw huisdieren. Je kunt het namelijk alleen overbrengenop jouw gezinsleden. Jouw dieren aaien is daarom gewoon mogelijk en je hoeft niet bang te zijn dat je ermee naar de dierenarts hoeft te gaan vanwege het coronavirus.

Nertsen zijn een geheel ander verhaal

Daarnaast kun je het coronavirus ook niet zomaar overbrengen op andere dieren. Andersom is het weer wel mogelijk. Voornamelijk nertsen hebben al bewezen dat er een groot besmettingsgevaar is. De nertsenfokkerijen zijn daarom voor een groot deel al gesloten,zodat er geen risicogebieden meer konden ontstaan. Het leed is echter al geschied, waardoor het aantal besmettingen flink opgelopen is bij werknemers van de nertsenfokkerijen. Mensen blijven hierdoor wel angst hebben voor de besmetting van mens opdier en andersom, terwijl de kans hierop bijna nihil is.

Ik heb een negatieve uitslag van de GGD corona sneltest, en nu?

Met de GGD Zuidveld coronavirus sneltest weet je binnen een dag of jij het coronavirus hebt of niet. Je kijkt daarbij altijd uit naar een negatieve uitslag. Hiermee wordt immers gezegd dat je het virus niet draagt en dus weer gewoon aan de slag kunt. Voor mensen uitde zorg of andere beroepen waarbij iedere minuut telt, kan dit een goede oplossing bieden. Alleen kan het wel zijn dat je nog altijd klachten ervaart. Het is daarom verstandig om alles in de gaten te houden en tijdig aan de bel te trekken. Je hebtverschillende manieren om na de corona test weer verder te gaan.

Bepalen of je aan het werk gaat

Wanneer er weinig klachten zijn na de GGD corona sneltest kun je samen met jouw werkgever gaan kijken of het verstandig is dat je weer aan het werk gaat. Met klachten werken brengt immers ook een verkeerd beeld naar voren. Goed overleg blijft daarom welvan belang. Als je wel ernstige klachten hebt, moet je goed bekijken hoe deze zich ontwikkelen. Zo kun je op tijd naar de huisarts of een andere deskundige om te zien wat er dan aan de hand is. Ook kan er eventueel een nieuwe test uitgevoerd worden.Wellicht is er toch een besmetting geweest en volgt er daarna een positieve test.

Zelf goed blijven monitoren

De negatieve uitslag van de GGD Zuidveld coronasneltest zegt echter niet altijd dat er geen besmetting is geweest met het coronavirus. De timing van de test is namelijk heel belangrijk. In een te vroeg stadium zijn er nog niet genoeg cellen van het coronavirusaanwezig, waardoor de test automatisch negatief uitwijst. Op een te laat moment is jouw lichaam de cellen al aan het afstoten, waardoor er ook niet meer voldoende aanwezig zijn voor een positieve test. Het is daarom wel belangrijk dat je zelf ookalert blijft.

GGDcoronatest in Zuidveld boeken

Waar kun je aan denken bij de maatregelen na de GGD Zuidveld corona test?

Het coronavirus gaat al een paar maanden zijn gang over heel de wereld. Ieder land pakt dit op een andere manier aan, maar tegelijkertijd zijn er ook veel overeenkomstige regels. Zo ook als het gaat om de corona test. De GGD coronavirus test in ons land kentdaarom ook verschillende corona maatreglen. Dit begint al voordat je de corona test af laat nemen bij een testlocatie, maar ook tijdens en daarna. Het is goed om te weten waar je allemaal aan moet denken, zodat je geen verkeerde stappen gaat ondernemen.

Direct na de test naar huis

Zodra je bij de testlocatie van de GGD Zuidveld bent geweest voor de corona test is het van belang dat je gelijk naar huis gaat. Ondanks dat er wellicht bekenden van je bij de teststraat staan te wachten moet je toch gelijk wegrijden. Eventuele besmettingen moetennamelijk voorkomen worden. Zodra je thuis bent, mag je het huis ook niet meer verlaten tot je de uitslag binnen hebt. Tevens mogen er geen mensen bij jou op bezoek komen. Je moet namelijk in thuisisolatie blijven zolang er geen zekerheid is dat jehet coronavirus niet hebt.

Voorbereidingen voor de quarantaine treffen

Nog voordat je de uitslag van de GGD coronavirustest in Zuidveld hebt, heb je dus al met veel zaken rekening moeten houden. Je kunt ook alvast na gaan denken over de mensen waar je contact mee gehad hebt. Indien je een positieve uitslag hebt, moeten deze mensen namelijkook op de hoogte worden gesteld. Tevens kan het goed zijn om alvast te bekijken hoe je een eventuele quarantaine in gaat richten. Mocht je dan een negatieve uitslag hebben, dan kun je zonder klachten weer aan de slag. Met klachten is het wel verstandigom het in de gaten te houden.

GGD Zuidveld - test

Corona Test Zuidveld

Waardering: 9.39/10 – gebasseerd on 146 reviews

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-19:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Drenthe,Ter Aard, Assen, Bovensmilde, Huis ter Heide, Zeijerveen, Zeijerveld, Drenthe, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top