Direct testen in Zandpol - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Zandpol – Bij Klachten Direct testen!

Moeten er symptomen aanwezig zijn om de GGD test te ondergaan?

Een coronasneltest werkt het meest betrouwbaar als er klachten van het coronavirus zijn. In dit geval zitten er namelijk eiwitten in het lichaam die hierop kunnen duiden. De GGD Zandpol corona sneltest is echter al verder doorontwikkeld, waardoor zelfs bij delichtste besmetting al een goede uitslag kan worden gegeven. Je kunt je dan wel afvragen of je symptomen moet hebben van het coronavirus voordat je een afspraak kunt maken. Dit is een afweging die je zelf moet maken, maar waarbij wel veel factoreneen rol kunnen spelen.

Veel contact met mensen

De GGD Zandpol coronavirus sneltest wordt voornamelijk ingezet bij mensen die in de zorg of hulpverlening werken. Deze mensen komen vaak in contact met mensen die het coronavirus bij zich dragen, waardoor een besmetting ook zo gebeurd is. Zodra bekend is dat er eenpatiënt is geweest met corona en iemand voor langere tijd in de buurt is geweest, kan een afspraak voor een test geen kwaad. De kans is aannemelijk dat een hulpverlener ook besmet is geraakt. In een korte tijd kan dit tot een uitbraak leiden,omdat er ook veel collega’s en andere patiënten bij betrokken zijn geraakt. In dit geval zijn de symptomen niet meer nodig.

Symptomen die op het virus duiden

Het kan echter ook zijn dat er wel sprake is van symptomen. De GGD Zandpol COVID-19 sneltest werkt in dit geval ook vele malen beter. De eiwitten zitten al in het lichaam, waardoor de coronasneltest hier direct op aanslaat. In dit geval heb je ook de meest betrouwbareuitslag in handen. Mocht het coronavirus aanwezig zijn, dan kan alles direct in snelvaart gebeuren. Bij een negatieve test is het verstandig om te bekijken hoe de klachten zich ontwikkelen voordat je weer aan het werk gaat. In principe mag je dandirect weer naar buiten.

Voorbereiden op het gesprek met de GGD Zandpol na een positieve corona test

Medewerkers kunnen met enige regelmaat besmet raken met het coronavirus. Het is namelijk niet eenvoudig om te allen tijde de juiste afstand te bewaren en ook kan iemand het oplopen door bijvoorbeeld iemand binnen het huishouden. Ondanks dat iedereen eralles aan doet om de dans te ontspringen, kan het dus toch onverhoopt gebeuren. Bij enige verdenking wordt er een afspraak gemaakt voor een GGD coronavirustest in Zandpol, waarbij de uitslag zowel positief als negatief kan zijn. In het geval van een positieve uitslagvolgt er een gesprek met de GGD in Zandpol.

De namen van de contacten die je hebt gehad

Tijdens het gesprek met een medewerker van de GGD na de corona test wordt bekeken wat jij allemaal hebt gedaan de afgelopen twee weken en met wie je dit hebt gedaan. Indien er bijvoorbeeld voor langere tijd samengewerkt is met een collega is de kans grootdat deze ook besmet is. Iedere persoon waar langer contact mee geweest is, moet op de hoogte gesteld worden. Deze mensen moeten namelijk tijdelijk in isolatie. Totdat zeker is dat er geen klachten van het coronavirus zijn, mag er niets meer ondernomenworden. Zelf blijf je met een positieve test te allen tijde voor minimaal twee weken thuis.

Adviezen opvolgen van de medewerkers van de GGD

Daarnaast moet je tijdens het gesprek met de GGD Emmen ook goed op de adviezen letten. Er wordt namelijk meer verteld na de GGD in Zandpol coronavirustest Zandpol, waardoor je wellicht eenvoudiger door de quarantaine heen komt. Je zult namelijk ook actie moeten ondernemen binnenhet gezin. Iedereen in het gezin dient een week thuis te blijven, om te zien of er klachten ontwikkelen. Mochten deze klachten er niet zijn, dan kan iedereen weer naar buiten die niet besmet zijn. Voor jou kan dit wel lastig zijn, omdat je op datmoment helemaal alleen blijft. Uiteindelijk moet je ervoor zorgen dat jouw klachten niet verergeren om weer naar buiten te kunnen.

Coronatest GGD aanvragen in Zandpol

Waarom is de COVID-19 sneltest in Zandpol niet voor iedereen beschikbaar?

De GGD Zandpol COVID-19 sneltest wordt langzaam uitgerold. Echter wordt deze test niet direct voor iedereen ingezet. In eerste instantie is deze test er namelijk voor bedoeld om zoveel mogelijk zorgverleners in een korte tijd te kunnen testen, zodat er geen ziekteverzuimop kan treden. Daarbij is dit ook de groep die het meeste met anderen in contact komt. De kans op besmetting is hier vele malen groter dan bij iedereen die thuis werkt. Ook andere beroepen zullen uiteindelijk met een sneltest kunnen kijken of hetcoronavirus aanwezig is.

Voorrang voor vitale beroepen

De reden dat de GGD Zandpol de coronasneltest nog niet voor iedereen beschikbaar stelt, is eenvoudig. De vitale beroepen moeten nu namelijk langer wachten totdat de test uitgevoerd kan worden. Er kunnen enkele dagen voorbijgaan voordat iemand naar de testlocatiekan. In deze dagen mag er niet gewerkt worden en zullen er dus ook minder patiënten geholpen kunnen worden. Ook kan een uitslag lang op zich laten wachten. Uiteindelijk kunnen mensen dus meer dan een week niet op de werkvloer komen, ondanks datde test uiteindelijk negatief blijkt te zijn. De sneltest moet hier verandering in brengen.

Veel extra tijd gaan kosten

Daarbij is de volledige betrouwbaarheid van de GGD Zandpol coronasneltest nog niet volledig vastgesteld. Hoewel de test volop ontwikkeld is en steeds beter is geworden, kan er nog niet met zekerheid gezegd worden dat deze even betrouwbaar is als de PCR-test.In sommige gevallen kun je namelijk wel klachten ervaren, terwijl er een negatief testresultaat verschijnt. Een zorgverlener moet dan gaan kijken of de uitslag correct is. Als dit bij iedereen gedaan moet worden, kan het wederom veel tijd gaan kosten.

GGD Zandpol - covid test contact

Corona Test Zandpol

Waardering: 9.62/10 – gebasseerd on 106 reviews
  • Zandpol
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 8:00-19:50
  • Dinsdag 8:00-19:50
  • Woensdag 8:00-19:50
  • Donderdag 8:00-19:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Drenthe,Beerze, Beerzerveld, Bergentheim, Brucht, Diffelen, Mariënberg, Rheeze, Stegeren, Drenthe, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top