Direct testen in Woerden - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Woerden – Bij Klachten Direct testen!

Hoe lees je de uitslag van de GGD Woerden corona test?

Het aflezen van medische testen is niet eenvoudig. Vooral mensen die normaal gesproken niets binnen dit werkveld doen, kunnen de resultaten al gauw door elkaar gehaald worden. Bij de corona test van de GGD is dit niet anders. De PCR-test geeft namelijkna laboratoriumonderzoek een positieve of negatieve uitslag. Voor jou betekent dit dat je de uitslag doorkrijgt via een telefoontje of digitaal kunt bekijken door in te loggen met jouw jouw DigiD

De uitslag van een medewerker krijgen

Als de uitslag van de corona test van de GGD in Woerden positief is, word je te allen tijde gebeld door een medewerker van de GGD in Woerden. Deze zal namelijk ook direct een bron- en contactonderzoek starten. Hierbij wordt er gekeken naar de mensen waar je contact mee hebtgehad sinds de klachten begonnen en hoe lang je hierbij in de buurt bent geweest. Daarnaast krijg je alle maatregelen te horen die je zelf moet handhaven. Zo mag je bijvoorbeeld niet naar buiten en kun je ook geen contact meer hebben met mensen buitenjouw huishouden. Zo voorkom je dat je anderen kunt besmetten.

De uitslag staat duidelijk op internet

Je kunt de uitslag van de GGD coronavirustest Woerden ook online terugvinden. Dit is vaak de meest eenvoudige optie. Je ziet namelijk in een oogopslag of de test positief of negatief is. Tevens staan hier alle corona maatreglen nogmaals omschreven. Bij een negatieve uitslagkun je jouw huis weer verlaten. Bij een positieve uitslag is het bron- en contactonderzoek al gestart en moet je voor 14 dagen in quarantaine. Ook de andere gezinsleden blijven in isolatie totdat zeker is dat er geen klachten zijn. Lees daarom altijdgoed alles door bij het lezen van de uitslag.

Kun je mensen besmetten zonder symptomen?

Er bestaan vanaf het begin verschillende berichten over het coronavirus. De een zegt dat je alleen besmettelijk bent wanneer je symptomen van het virus hebt, anderen zeggen juist weer dat je ook zonder symptomen het virus over kunt brengen. Dit maaktde bestrijding niet eenvoudig. Met klachten wordt er in ieder geval te allen tijde geadviseerd om thuis te blijven. Maar wat doen de mensen dan die geen symptomen hebben, maar wel besmet blijken te zijn? Ook hier moet goed naar gekeken worden voordatiemand weer naar het werk gaat.

Met en zonder symptomen besmettingen

Zonder symptomen kun je het coronavirus alsnog overbrengen. Als jouw GGD coronavirustest in Woerden positief blijkt te zijn, kan het voor komen dat je het virus overbrengt op andere mensen binnen jouw huishouden. Deze gezinsleden kunnen wellicht wel klachten ontwikkelen.Het is afhankelijk van de persoon of de klachten spelen of dat degene zonder ziek te worden de quarantaineperiode door moet komen. Met een positieve test blijf je daarom te allen tijde binnen. Zo voorkom je dat iemand in jouw omgeving ook besmet raakten kun je wellicht voorkomen dat deze wel zware symptomen gaat krijgen.

Bij beide uitslagen in de gaten houden

De meeste symptomen komen op den duur toch om de hoek kijken. Zelfs al ervaar je voor de GGD coronavirus test geen symptomen maar moet je op aanraden van jouw werkgever wel naar de testlocatie kan het op een later moment nog komen. Bij een positieve test moetje daarom altijd binnenblijven. Bij een negatieve test kan het goed zijn om eerst te bekijken hoe de klachten zich ontwikkelen. Mocht het dan blijken dat je toch ergere klachten hebt, dan kan het geen kwaad om alsnog een nieuwe test te doen. De incubatietijdkan namelijk ook een grote rol hebben gespeeld.

medischwebboek.nl aanvragen in Woerden

Wat is de beste corona test voor een bedrijfsarts?

Het coronavirus slaat geen enkel bedrijf over. Overal zijn er mensen met klachten die kunnen duiden op het coronavirus, waardoor er ook snel gereageerd moet worden. Een corona test uit laten voeren is dan een slimme zet. Als bedrijfsarts heb je hiervoorverschillende opties. Zo kun je door middel van de coronasneltest al bekijken of iemand het coronavirus bij zich draagt, maar je kunt diegene ook aanmelden voor de GGD Woerden coronatest of de GGD corona sneltest in Woerden. De verschillende mogelijkheden kunnen allemaalgoed zijn, zolang het maar op de juiste manier gaat gebeuren.

Aanmelden bij de GGD Woerden voor de corona test

De GGD Woerden coronavirustest Woerden is de meest betrouwbare test. Als bedrijfsarts kun je daarom de werknemers die bij jou over de vloer komen met klachten aanmelden. Hiervoor zijn slechts een aantal gegevens nodig, waarna er een testlocatie in de omgeving gezocht wordt.Met deze test weet iedereen direct of er een positeive of negatieve uitslag is en kan er eventueel een quarantaineperiode beginnen. Daarnaast kunnen zorgverleners aangemeld worden voor de GGD Woerden corona sneltest. Ook als bedrijfsarts kom je hiervoor inaanmerking. Deze betrouwbare testen geven binnen een dag antwoord over een besmetting.

Coronasneltesten voor een eerste diagnose

Als bedrijfsarts mag je dankzij jouw BIG-registratie ook zelf corona testen uitvoeren bij medewerkers. Er zijn verschillende testen die je hiervoor aan kunt schaffen. Doe dan wel onderzoek naar de betrouwbaarheid ervan. Je kunt deze coronasneltesten welgebruiken om een eerste diagnose te stellen. Bij een positieve test kan iemand direct naar huis en in quarantaine. Bij een negatieve uitslag is het goed om de klachten in de gaten te blijven houden en te zien hoe deze zich ontwikkelen. Tijdelijk inthuisisolatie gaan is dan een optie. Zo kunnen er geen besmettingen optreden.

GGD Woerden - test telefoonnummer

Hoeveel kost het ondergaan van een antigeen-test?

De antigeen-test is al langere tijd op de markt, maar was nog nooit eerder zo goed door ontwikkeld. De test kan in een korte tijd aangeven of je het coronavirus in jouw lichaam hebt en geeft dit aan door middel van streepjes. Er hoeft geen laboratoriumals tussenpersoon te fungeren, waardoor het vele malen sneller gaat dan bijvoorbeeld de PCR-test. Dit zie je ook terug aan de kosten die instanties rekenen voor deze coronasneltest. Je moet echter wel op de hoogte zijn van de verschillende kostenvoordat je ergens een afspraak maakt.

Niet voor iedereen beschikbaar

De antigeen-test bij de GGD in Woerden wordt ook wel de GGD Woerden coronasneltest genoemd. De GGD in Woerden is aangesloten bij de algemene zorg. Hierdoor komen er geen kosten kijken bij de afname. Je kunt de afspraak eenvoudig maken via de website of door te bellen naar de GGD.Er zit echter wel een keerzijde aan deze test. Op dit moment is deze namelijk alleen beschikbaar voor cruciale beroepen. Onder andere zorgverleners kunnen hierdoor sneller de test ondergaan, waardoor deze ook weer sneller aan het werk zouden kunnengaan bij een negatieve test. De extra kosten blijven hier in ieder geval uit en zodra je er aanspraak op kunt maken is het een eenvoudige manier om te laten testen.

Hoge kosten voor de test

Daarnaast zijn er instanties die de antigeen-test uitvoeren, maar wel kosten in rekening brengen. Hier kun je vaak rekenen op kosten die oplopen tot 90 euro. Als meerdere mensen in het gezin deze coronasneltest ondergaan, kan het dus al veel gaan kosten.Daarbij zijn er veel instanties die geen betrouwbare testen leveren. Je moet namelijk alleen bij instanties gaan die BIG-geregistreerde artsen in dienst hebben. Op deze manier betaal je niet te veel voor de coronasneltest en weet je of je het coronavirushebt.

Wat zijn de wegen tot aanmelden voor de COVID-19 sneltest in Woerden?

Als je je wilt aanmelden voor de coronavirus sneltest in Woerden kun je je direct af gaan vragen hoe je dit moet doen. Het is immers een nieuwe test, die nog niet gelijk aangegeven staat op de website van de GGD Woerden. Er zijn echter meerdere wegen om de afspraak in teplannen, zodat je toch snel aan de slag kunt gaan. Zo kun je online of telefonisch een afspraak laten maken, maar ook door de bedrijfsarts aangemeld worden op de website. Op deze manier heb je altijd voldoende mogelijkheden en kun je snel te wetenkomen of je besmet bent.

Meerdere manieren van afspraak inplannen

Als je een afspraak gaat maken voor de corona sneltest Woerden is het belangrijk om je jouw DigiDof burgerservicenummer bij de hand te hebben. Met mijn jouw DigiDkun je namelijk inloggen op de website, waardoor de gegevens direct in het systeem staan. Bij een telefonischgesprek dien je jouw burgerservicenummer door te geven voor de gegevens. Uiteindelijk zullen de klachten gevraagd worden en kun je aangeven hoe ernstig deze zijn. Er wordt ook altijd gevraagd sinds wanneer je deze klachten ervaart.

Door de bedrijfsarts laten regelen

De GGD Woerden coronasneltest kan ook door de bedrijfsarts aangevraagd worden. De bedrijfsarts bekijkt hiervoor jouw klachten, waarna je doorgestuurd wordt. Je hoeft er dan zelf helemaal niet meer naar om te kijken. Al jouw gegevens zijn namelijk bekend bij jouwwerkgever, waardoor de afspraak zo ingepland is. Het is wel van belang dat dit op een goede manier met jou gecommuniceerd wordt, zodat je ook op het juiste moment op de testlocatie aanwezig bent. Dezelfde dag kun je jouw uitslag nog doorgeven aande werkgever en eventueel weer aan het werk.

GGDcoronatest in Woerden boeken

Corona Test Woerden

Waardering: 9.13/10 – gebasseerd on 197 reviews
  • Woerden
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-15:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD regio Utrecht,Hagestein, Hoef en Haag, Lopikerkapel, Nieuwegein, Ossenwaard, Tull en ‘t Waal, Vianen, Utrecht, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top