Direct testen in Wilbertoord - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Wilbertoord – Bij Klachten Direct testen!

Wanneer weet je of de uitslag van de GGD Wilbertoord coronavirustest juist is?

De uitslag van de GGD coronavirustest Wilbertoord kan alle kanten op gaan. Je kunt immers positief getest worden, waardoor duidelijk is dat je het coronavirus bij je draagt, maar ook negatief getest zijn. De PCR-test die hiervoor gebruikt wordt, is heel nauwkeurig. Ookligt de gevoeligheid zo hoog, dat er eigenlijk geen onjuiste uitslag kan worden gegeven. Er zijn echter wel gevallen waarbij de uitslag niet volledig juist blijkt te zijn. Maar hoe weet je nou of de uitslag die jij hebt gekregen juist is? Hier zijnverschillende veiligheidsmaatregelen voor.

Te weinig cellen in het lichaam

De GGD Wilbertoord coronavirustest geeft uitsluitend een juiste uitslag als er voldoende cellen van het coronavirus in jouw lichaam zitten. Het moment waarop je test is daarom van groot belang. Als er net een besmetting heeft plaatsgevonden moet het virus zich nog ontwikkelen.Op dat moment kan het zijn dat de test nog een negatieve uitslag geeft. Ook als je te laat test kunnen er minder cellen aanwezig zijn. Het moment van testen wordt daarom altijd door een medewerker van de GGD bepaald, zodat je niet voor niets naarde testlocatie gaat.

De klachten afwachten voor de juiste uitslag

Ook kan het zijn dat je helemaal geen klachten hebt, maar het coronavirus wel bij je draagt. In dit geval kan de GGD Wilbertoord coronavirustest in Wilbertoord ook een verkeerde uitslag geven. Je zult daarom af moeten wachten of de klachten ontwikkelen of dat je helemaal niet ziekwordt. In dit geval zul je ook een onjuiste uitslag krijgen. Je moet de klachten daarom altijd in de gaten gaan houden en indien het erger wordt contact opnemen met de huisarts. Het kan dan zijn dat je een nieuwe test uit moet gaan voeren voor dejuiste uitslag.

Waarom vraagt de GGD Wilbertoord naar de klachten bij de corona test?

Steeds meer mensen maken een afspraak voor de GGD Mill en Sint Hubert coronavirus test. Met de eerste klachten kan er namelijk al een verdenking zijn van het coronavirus, waardoor mensen bang zijn dat ze besmet zijn. De corona test van de GGD in Wilbertoord is daarbij voor iedereen vrij toegankelijk.Alleen wordt er dan wel altijd gevraagd naar de klachten. Dit is in eerste instantie om ervoor te zorgen dat niet iedereen zomaar een test gaat laten doen. Het moet namelijk niet te druk gaan worden bij de testlocaties en dankzij de klachten kan ereen selectie gemaakt worden.

De uitslag van de test wordt beïnvloed

De GGD coronavirus test werkt daarbij het beste wanneer er al klachten van het coronavirus zijn. In dit geval is het coronavirus zich namelijk al aan het ontwikkelen in jouw lichaam, waardoor er ook veel meer eiwitten aanwezig zijn. Mocht je het coronavirusopgelopen hebben, zal de test dit direct opmerken. Zonder klachten is dit vaak niet het geval. De test gaat in dit geval een negatieve uitslag geven, terwijl je wellicht op een later moment wel klachten gaat ervaren. Je kunt dan weer opnieuw gaantesten. Je blijft op deze manier aan de gang gaan, terwijl je wel mensen kunt besmetten in jouw omgeving.

Jouw eigen ziektebeeld bekijken

De GGD zal daarom altijd naar de klachten vragen bij het maken van een afspraak voor de corona test. Hierbij gaat het voornamelijk om de klachten die het meeste voor komen. Echter zijn er zoveel verschillende ziekteverschijnselen dat het best zou kunnenzijn dat jij je ineens heel slecht voelt, terwijl de klachten niet direct overeenkomen met het virus. In dit geval moet je bekijken of het heel anders verloopt dan wanneer je bijvoorbeeld de griep hebt. Dit kan namelijk ook een teken zijn om een afspraakin te gaan plannen. 

GGD coronatest aanvragen in Wilbertoord

Voorbereiden op het gesprek met de GGD in Wilbertoord na een positieve corona test

Medewerkers kunnen met enige regelmaat besmet raken met het coronavirus. Het is namelijk niet eenvoudig om te allen tijde de juiste afstand te bewaren en ook kan iemand het oplopen door bijvoorbeeld iemand binnen het huishouden. Ondanks dat iedereen eralles aan doet om de dans te ontspringen, kan het dus toch onverhoopt gebeuren. Bij enige verdenking wordt er een afspraak gemaakt voor een GGD coronavirus test in Wilbertoord, waarbij de uitslag zowel positief als negatief kan zijn. In het geval van een positieve uitslagvolgt er een gesprek met de GGD Wilbertoord.

De namen van de contacten die je hebt gehad

Tijdens het gesprek met een medewerker van de GGD in Wilbertoord na de corona test wordt bekeken wat jij allemaal hebt gedaan de afgelopen twee weken en met wie je dit hebt gedaan. Indien er bijvoorbeeld voor langere tijd samengewerkt is met een collega is de kans grootdat deze ook besmet is. Iedere persoon waar langer contact mee geweest is, moet op de hoogte gesteld worden. Deze mensen moeten namelijk tijdelijk in isolatie. Totdat zeker is dat er geen klachten van het coronavirus zijn, mag er niets meer ondernomenworden. Zelf blijf je met een positieve test te allen tijde voor minimaal twee weken thuis.

Adviezen opvolgen van de medewerkers van de GGD in Wilbertoord

Daarnaast moet je tijdens het gesprek met de GGD ook goed op de adviezen letten. Er wordt namelijk meer verteld na de GGD coronavirustest, waardoor je wellicht eenvoudiger door de quarantaine heen komt. Je zult namelijk ook actie moeten ondernemen binnenhet gezin. Iedereen in het gezin dient een week thuis te blijven, om te zien of er klachten ontwikkelen. Mochten deze klachten er niet zijn, dan kan iedereen weer naar buiten die niet besmet zijn. Voor jou kan dit wel lastig zijn, omdat je op datmoment helemaal alleen blijft. Uiteindelijk moet je ervoor zorgen dat jouw klachten niet verergeren om weer naar buiten te kunnen.

GGD Wilbertoord - test

Corona Test Wilbertoord

Waardering: 9.58/10 – gebasseerd on 328 reviews
  • Wilbertoord
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-17:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Gelderland-Zuid,Duiven, Groessen, Lathum, Loo Gld, Loo Gld, Westervoort, Zevenaar, Noord-Brabant, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top