Direct testen in Wezuperbrug - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Wezuperbrug – Bij Klachten Direct testen!

Waarom moet je binnenblijven tot de uitslag van de GGD coronavirustest in Wezuperbrug?

Het doen van de GGD Coevorden coronavirustest in Wezuperbrug komt niet zonder regels. Een van de regels is dat je thuis moet blijven voordat je de test aflegt en ook daarna direct weer naar huis gaat. Dit is niet voor niets. Indien er klachten zijn, kun je namelijk mensen besmettenzonder dat je het doorhebt. Je moet daarom goed weten welke regels er zijn en waarom je echt thuis moet blijven. Medewerkers van de GGD geven hier vaak meer informatie over en ook na het ondergaan van de test wordt het nogmaals benadrukt.

De kans op besmetting is groot

De belangrijkste regel bij de GGD Wezuperbrug coronavirustest is dat je na de test direct naar huis gaat en binnenblijft. Je mag geen mensen ontvangen en zelf dus niet naar buiten om bijvoorbeeld de boodschappen te doen. Zolang de test niet uitwijst dat je geen coronahebt, blijf je binnen. Zodra er een negatieve testuitslag is, kun je in principe jouw dagelijkse bezigheden weer hervatten. Echter moet je hierbij wel goed opletten dat je geen klachten hebt. Je kunt daarom het beste nog even langer thuisblijven enje ook daadwerkelijk aan deze regel houden. Zo voorkom je eventuele besmettingen in jouw omgeving.

Nieuwe regels na besmetting

De besmettingskans is groter wanneer je na de GGD coronavirustest in Wezuperbrug direct weer naar buiten gaat. Doordat je met jouw klachten niet zeker weet of het te maken heeft met het coronavirus dien je dus binnen te blijven. Mocht de uitslag dan positief zijn, dan blijfje uiteraard nog langer binnen. In dit geval moeten er ook nog extra corona maatreglen getroffen worden om het risico zo klein mogelijk te houden. Zorg er daarom voor dat je alle regels naar behoren naleeft en ga alleen naar buiten wanneer je er zeker vanbent dat er geen corona aanwezig is.

Mijn medewerker heeft een positieve uitslag bij de GGD Wezuperbrug coronavirustest, wat nu?

Het is niet altijd eenvoudig om aanpassingen op de werkvloer te krijgen. Veel beroepen kennen toch een risico op een besmetting met het coronavirus en bij vrijwel ieder bedrijf heeft er wel iemand het coronavirus opgelopen. Als een medewerker verdachtwordt van het coronavirus, dan kan er een GGD coronavirustest in Wezuperbrug aangevraagd worden. De medewerker dient dan op de aangegeven tijd bij de testlocatie te zijn en moet daarna thuisblijven tot de uitslag van de GGD in Coevorden binnen is. Deze kan echter wel positief zijn.

Gedegen onderzoek naar het aantal besmettingen

Indien een medewerker een positieve uitslag van de GGD coronavirustest Wezuperbrug heeft gekregen moet deze persoon in quarantaine. Ook wordt er een bron- en contactonderzoek gestart. Met dit onderzoek wordt gekeken met wie de medewerker de afgelopen twee weken nauwheeft samengewerkt. Deze collega’s kunnen namelijk ook besmet zijn. In dit geval zullen deze collega’s hun klachten goed in de gaten moeten houden en eventueel ook een corona test moeten laten doen. Zo kan bekeken worden of er niet meerbesmettingen zijn op de werkvloer en kan een grote uitbraak wellicht nog voorkomen worden.

Een grote uitbraak kunnen voorkomen

Pas wanneer blijkt dat er geen klachten zijn en er geen sprake meer is van een positieve uitslag van de GGD Wezuperbrug coronavirus test mogen medewerkers weer aan het werk. Dit kan in een korte tijd voor veel problemen zorgen, maar tegelijkertijd kan een grote uitbraakuitblijven. Het is daarom verstandig om als bedrijfsarts altijd een oogje in het zeil te houden. Het kan voor het bedrijf immers ook schadelijk zijn als er veel besmettingen worden geregistreerd en tegelijkertijd kunnen de werkzaamheden niet meernaar behoren uitgevoerd worden.

Coronatest GGD aanvragen in Wezuperbrug

Wanneer moet je binnenblijven bij de GGD corona test?

Klachten van het coronavirus zijn vaak een teken dat je besmet bent. Vanaf dat moment is het al niet meer toegestaan om naar buiten te gaan. Ook visite mag niet meer langskomen. Een afspraak maken bij de GGD Wezuperbrug voor de corona test is dan een goede oplossing.Zodra de afspraak staat, mag je ook echt niet meer naar buiten. Een medewerker zal dit nogmaals benadrukken bij het maken van de afspraak. Zo voorkom je namelijk dat je mensen in jouw omgeving onbewust besmet. Maar er zijn meer redenen wanneer jebinnen moet blijven.

Tot een negatieve uitslag thuis

Voor de afspraak van de GGD coronavirustest blijf je dus thuis. Je mag jouw huis alleen nog verlaten als het tijd is om naar de testlocatie te gaan. Op dit moment mag je ook alleen maar in je eentje naar de testlocatie komen. Na het afnemen van de test moetje direct weer naar huis en blijf je binnen tot je de uitslag van de corona test binnen hebt. Indien deze negatief is, mag je gelijk weer naar buiten. Wel moet je dan jouw klachten goed in de gaten houden. Als deze erger worden, is het aan te radenom een afspraak te maken bij jouw huisarts. Er kan dan namelijk ook iets anders aan de hand zijn.

De positieve uitslag

Daarbij kun je na de GGD Wezuperbrug coronavirustest ook nog langer binnenblijven. Dit is het geval wanneer je een positieve uitslag hebt gekregen. Met een positieve uitslag ben je besmet met het coronavirus en moet je direct in quarantaine. In dit geval moet jouw huishoudenook in isolatie. Het kan namelijk zijn dat je iemand anders al besmet hebt. Gezinsleden mogen pas weer naar buiten als er na een week nog geen klachten zijn. Jij blijft gedurende 14 dagen binnen en indien klachten blijven nog langer.

GGD Wezuperbrug - coronavirus test telefoonnummer

Corona Test Wezuperbrug

Waardering: 9.86/10 – gebasseerd on 211 reviews
  • Wezuperbrug
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-19:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Drenthe,Ter Aard, Assen, Bovensmilde, Huis ter Heide, Zeijerveen, Zeijerveld, Drenthe, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top