Direct testen in Westmaas - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Westmaas – Bij Klachten Direct testen!

Kun je jouw huis verlaten met een positieve uitslag van de COVID-19 sneltest?

De uitslag van de GGD coronasneltest Westmaas is binnen een korte tijd binnen. Hierdoor heb je bijvoorbeeld weinig tijd om te schakelen bij een positieve coronatest. Want hoe ga je ervoor zorgen dat je de quarantaineperiode door gaat komen? Daarnaast vraag jeje vaak af of je nog naar buiten kunt. Zonder klachten ga je je al snel vervelen binnenshuis en dan is een rondje lopen vaak een goede oplossing. Alleen is het met een positieve test niet meer mogelijk. Vanaf het moment dat je test binnen is, magje namelijk geen stap meer buiten de deur zetten.

Binnen blijven met of zonder klachten

Een van de maatregelen na het verkrijgen van een positieve uitslag van de GGD Westmaas coronavirus sneltest is dat je niet meer naar buiten mag. Je moet in volledige quarantaine voor minimaal twee weken. Zelfs als de klachten verdwijnen is het de bedoeling dat je dezetijd uitzit. Ook jouw gezinsleden mogen de eerste week niet naar buiten. Zij moeten namelijk in de gaten houden of zij geen klachten hebben. Zonder klachten mogen zij na een week hun werkzaamheden weer herpakken, zolang jij je maar afzondert van derest.

Zoveel mogelijk contact voorkomen

Daarnaast mag je met een positieve uitslag van de GGD Westmaas coronasneltest geen mensen binnenlaten. Het is daarom verstandig om jouw omgeving in te lichten. Voornamelijk de mensen die boodschappen voor jou gaan doen, moeten extra voorzichtig zijn. Zo moetendeze boodschappen bijvoorbeeld voor de deur neergezet worden. Op deze manier worden extra besmettingen voorkomen en kun jij ook weer aansterken. Uiteindelijk kun je zelf weer van alles gaan doen als het coronavirus verdwenen is.

Hoe weet je of je met deze symptomen het coronavirus bij je draagt?

De symptomen van het coronavirus zijn vanaf het begin bekend. Deze symptomen kwamen namelijk het meeste voor bij mensen die het virus bij zich droegen. Echter zijn er ook veel symptomen die op een later moment pas bekend werden. Het virus veranderde enzo ook de klachten die erbij kwamen kijken. Daarnaast zijn er veel symptomen die ook met andere ziektes te maken hadden. Het is daarom niet eenvoudig om te weten of je het coronavirus draagt. Hier kun je namelijk alleen maar achter komen door eentest te laten doen.

De corona test voor zekerheid

De GGD Hoeksche Waard coronavirus test Westmaas moet duidelijkheid geven over een eventuele besmetting. Wanneer je symptomen hebt die lijken op de symptomen van het coronavirus kun je een afspraak maken voor de test. Op de testlocatie worden er dan monsters genomen uit jouw neusen keel, waarna je moet wachten op de uitslag. Deze uitslag wordt in het laboratorium gesteld en je kunt hem eenvoudig online terugvinden. Ook kun je gebeld worden indien jouw uitslag positief is. Mochten de symptomen blijven, dan moet je altijd eerstthuisblijven tot de meeste klachten voorbij zijn.

Met de coronasneltest meer duidelijkheid krijgen

De GGD Westmaas corona sneltest is ook een mogelijkheid om te weten te komen of de symptomen van het coronavirus af komen. Deze test is speciaal ontwikkeld om dezelfde dag nog een uitslag te krijgen. Binnen een uur is het namelijk al zichtbaar of iemand besmetis. Dit kan ervoor zorgen dat iemand met symptomen nog sneller in quarantaine kan gaan of weet dat er wellicht gewoon een verkoudheid is. De test is echter nog niet voor iedereen toegankelijk, waardoor je hier wellicht niet voor in aanmerking gaatkomen.

GGDcoronatest boeken in Westmaas

Waarom bestaan er tegenstrijdige berichten over de GGD Westmaas coronavirustest?

De GGD in Westmaas heeft veel kritiek gekregen over de corona test. Ook waren er veel berichtgevingen omtrent de PCR-test. Berichten dat de test wel zijn werk deed, maar ook berichten dat de test niet betrouwbaar zou zijn. Deze tegenstrijdige berichten hebben ervoorgezorgd dat lang niet iedereen meer vertrouwen heeft in de uitkomst van de corona testen. Echter kun je je dan afvragen waarom deze berichten ontstaan zijn en wat deze hebben bijgedragen aan het aantal testen dat gedaan wordt.

Manipulatie van uitslagen

De tegenstrijdige berichten over de GGD Westmaas coronavirus test bestaan al vanaf het begin. De PCR-test zou namelijk niet alleen testen op het coronavirus, maar ook op onder andere influenza. De uitslagen konden hierdoor direct gemanipuleerd worden. Ook kon de testnegatief uitwijzen wanneer iemand zonder klachten zou gaan testen. Om dit te voorkomen kon je alleen bij de GGD terecht als je zoveel mogelijk aan de voorwaarden voldeed. De klachten waren niet voldoende, er moest ook koorts bij komen kijken. Weinigmensen werden hierdoor getest. Naarmate de regels veranderden, kwamen er ook steeds meer testresultaten bij.

De onjuistheid van sneltesten

De berichtgevingen bleven echter hetzelfde. Nog altijd was de corona test van de GGD in Westmaas niet betrouwbaar genoeg. Met de komst van de coronasneltest zou de betrouwbaarheid nog verder naar beneden gaan. Want hoe kon het toch dat er binnen een uur al een uitslagwas? Ondanks dat er tegenstrijdige berichten ontstaan zijn, zijn er wel genoeg mensen naar de testlocaties gegaan om ervoor te zorgen dat uitgesloten kon worden dat er sprake was van het coronavirus. Tevens is er meer onderzoek gedaan naar het virusen konden mensen met klachten beter en sneller geholpen worden.

GGD Westmaas - covid test

Wat maakt het coronavirus schadelijk voor de gezondheid?

Het coronavirus brengt veel verschillende klachten met zich mee. Daarbij kan het heel onschuldig zijn, zoals bijvoorbeeld een verkoudheid, niezen of hoesten, maar ook ernstigere klachten met zich meebrengen. COVID-19 valt namelijk onder de SARS-variant,waarbij het virus begint in de longen. Kortademigheid is daardoor een van de kenmerken. Een longontsteking brengt voor mensen met gezondheidsklachten echter wel veel problemen met zich mee. Zo kan het bij mensen met een longaandoening bijvoorbeeldeen dodelijke afloop hebben als er niet op tijd iets aan gedaan wordt. De behandelingen gaan echter niet op dezelfde manier als bij een gewone longontsteking.

De klachten vertellen al veel

Zodra iemand met klachten voor de GGD Westmaas coronavirustest bij de testlocatie komt, wordt er al gekeken naar het soort klachten. Deze kunnen namelijk al een beeld geven van de situatie. Daarbij zal de test altijd een betrouwbare uitslag geven als er klachten bijkomen kijken. Bij een negatieve uitslag is er in principe niets aan de hand. Bij een positieve test moet iemand direct in quarantaine. Als de klachten verbeteren, ben je binnen twee weken weer op de been. Echter kan het ook zijn dat de klachten alleenmaar erger worden. Een rit naar de huisarts is dan nodig. Zo kan er op tijd met een behandeling gestart worden.

Langere tijd nodig om te herstellen

Mocht de behandeling uitblijven, dan kan het coronavirus grote schade aanbrengen aan de gezondheid. Daarbij ligt het er dus wel aan welke gezondheidsklachten je eerder al had. Indien je helemaal gezond was, hoeft het niet veel gezondheidsproblemen opte leveren. Echter kan het ook tot ernstige schade leiden, waardoor je er veel minder snel vanaf komt. Dit zorgt er ook voor dat veel besmette personen nog voor een langere tijd last blijven houden nadat de klachten voorbij zijn. Vermoeidheid blijftbijvoorbeeld een probleem waar veel mensen mee kampen voor een langere tijd.

Corona Test Westmaas

Waardering: 9.63/10 – gebasseerd on 218 reviews

Openingstijden

  • Maandag 8:00-19:50
  • Dinsdag 8:00-19:50
  • Woensdag 8:00-19:50
  • Donderdag 8:00-19:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Rotterdam-Rijnmond,Barendrecht, Rhoon, Rotterdam, Zuid-Holland, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top