Direct testen in Westkapelle - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Westkapelle – Bij Klachten Direct testen!

Wat zegt een negatieve uitslag van de GGD Westkapelle coronavirustest?

De uitslag van de GGD Westkapelle coronavirus test is negatief. Maar wat nu? Je ervaart klachten die kunnen duiden op het coronavirus, terwijl er geen sporen van het virus in jouw lichaam zitten. Het is verstandig om jezelf dan niet direct veel zaken af te gaan vragen.De klachten kunnen immers ook duiden op een verkoudheid of een griepvariant. Deze komen immers ook in verschillende jaargetijden voorbij. Echter kan er ook meer aan de hand zijn als je je op een verkeerd moment hebt laten testen. Je moet daarom verschillendescenario’s kennen.

Het hoeft geen corona te zijn

Als eerste moet je goed bekijken of de klachten na de GGD coronavirustest in Westkapelle vanzelf weer weg gaan. In dit geval kan het een griep geweest zijn, terwijl je je eigenlijk nog best goed hebt gevoeld. Buiten een aantal klachten heb je weinig ziekteverschijnselengehad. Ook mag je in dit geval veel van jouw dagelijkse bezigheden hervatten. Zorg er daarbij wel voor dat je met klachten niet direct overal gaat komen. Dit wordt immers ook aangeraden door de overheid en kan ervoor zorgen dat er niet onbewust eenbesmetting plaats gaat vinden. Het blijft daarom goed om zoveel mogelijk thuis te blijven.

Een nieuwe test op een later moment

Echter kan een negatieve uitslag van de GGD coronavirustest in Westkapelle ook betekenen dat je op een verkeerd moment getest hebt. Bij de eerste klachten is het lichaam namelijk nog bezig met vechten tegen het coronavirus, waardoor de eiwitten nog niet zichtbaar zijn.Het kan daarom zijn dat de uitslag onjuist is en er op een later moment opnieuw getest moet worden. Als jouw klachten verergeren is het daarom verstandig om alsnog een afspraak te maken bij de GGD. Je kunt ook langsgaan bij de huisarts voor een extraonderzoek.

Wat zijn de verschillen tussen een griep en het coronavirus?

Het coronavirus wordt vaak vergeleken met de griep. Dit komt doordat de meeste klachten overeenkomen met influenza. Verkoudheid, hoesten, niezen en koorts komen bijvoorbeeld meermaals voorbij, waardoor het niet altijd aan de klachten te zien is of hetdaadwerkelijk het coronavirus is. De verschillen zijn echter wel duidelijker als je er verder in gaat duiken. Daarbij moet niet gekeken worden naar het aantal besmettingen, maar de samenstelling van het virus. Ook de bestrijding kan erbij betrokkenworden om te zien in hoeverre beide van elkaar verschillen.

Minder gezondheidsklachten bij de griep

De griep, ook wel influenza, komt jaarlijks terug. Verschillende mensen worden ziek en ervaren daarbij voornamelijk een flinke verkoudheid en koorts. Deze klachten zijn voor veel mensen niet schadelijk. Buiten dat er even een moment van zwakte is, zalhet namelijk lang niet altijd een dodelijke afloop hebben. Uitsluitend bij mensen met hele zware gezondheidsklachten kan het wel een probleem opleveren. Het coronavirus kan echter naast deze milde klachten ook een flinke schade aan de longen toebrengen.De kortademigheid brengt wel ernstige gevolgen met zich mee, voornamelijk bij risicogroepen waar medische klachten al een grote rol spelen.

Een groot gevaar voor besmettingen

Daarbij worden mensen ook niet getest op het griepvirus. Voor het coronavirus is er echter de GGD Westkapelle coronavirustest ontwikkeld. Deze test spoort de eiwitten van het coronavirus op, waardoor er een positieve of negatieve uitslag aan gehangen kan worden. Bijhet griepvirus wordt er vaak een diagnose aan gehangen, waarna iemand uit moet gaan zieken. Een quarantaineperiode is dan vaak niet nodig, omdat het voor de mensen in de omgeving niet direct besmettelijk is. Juist dit geeft het grootste verschil.Uiteindelijk kan het coronavirus veel meer schade aan gaan brengen aan de gezondheid van de omgeving.

GGD coronatest aanvragen in Westkapelle

Door welke instanties wordt een coronasneltest uitgevoerd?

De coronasneltest is al langer op de markt en steeds meer mensen gebruiken deze test om de grens over te kunnen. Met een negatieve uitslag kun je immers de grens over en zou je in principe gewoon op vakantie kunnen gaan. Echter zijn er veel verschillendeinstanties waar je deze test uit kunt laten voeren en zijn ze lang niet allemaal hetzelfde. Ook wordt niet iedereen toegelaten op de testlocaties. Het is daarom verstandig dat je eerst uit gaat zoeken welke opties er zijn en welke mogelijkheden jehier hebt, voordat je ergens een afspraak gaat maken of de testen aan gaat schaffen.

De GGD Westkapelle als betrouwbare partij

De GGD Westkapelle coronavirus sneltest is bijvoorbeeld speciaal bedoeld voor mensen met vitale beroepen. Er zijn speciaal ingerichte testlocaties door het land te vinden, waar de wachttijden relatief laag zijn. Voor zorgverleners kan het daarom een goede manier zijn omte weten te komen of zij besmet zijn met het coronavirus door bijvoorbeeld patiënten en collega’s. Je kunt hier niet zomaar een afspraak maken. Zo moet je bijvoorbeeld een van de vitale beroepen beoefenen. Ook moet je klachten hebben diekunnen duiden op het coronavirus. De test is dan namelijk betrouwbaarder dan zonder klachten.

De betrouwbaarheid van instanties

Daarnaast zijn er instanties die de coronasneltest verkopen en eventueel af kunnen nemen. Bij deze instanties betaal je een bepaald bedrag, waarna je in een korte tijd weet of het coronavirus in jouw lichaam aanwezig is. Bij deze instanties moet je goedopletten of er een BIG-geregistreerde arts aanwezig is. De betrouwbaarheid kan dan namelijk vastgesteld worden. Als je een coronasneltest zelf uit gaat voeren ben je wel verzekerd van een uitslag, maar kan deze vaak niet gebruikt worden om te reizenof door te geven aan jouw werkgever.

GGD Westkapelle - test contact

Zijn er zaken om rekening mee te houden na een negatieve uitslag van de GGD coronavirus test in Westkapelle?

De medischwebboek.nl Westkapelle moet aantonen of je besmet bent met het coronavirus. Veel mensen met klachten laten zich bij verschillende testlocaties in Westkapelle en omgeving testen.Iedere keer wordt weer de hoop gevestigd op een negatieve corona test. Als deze test daadwerkelijk negatief is, zal het een opluchting zijn. Alleen dan vraag je je wel af waar je allemaal op moet gaan letten. Er zijn immers niet voor niets klachtendie op het virus lijken. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen.

Jouw klachten kunnen erger worden

Een negatieve uitslag van de GGD Westkapelle coronavirustest geeft in principe aan dat je niet besmet bent met het virus. Er zijn echter wel klachten aanwezig. Ondanks dat de test negatief is, moet je jouw klachten dus wel in de gaten houden. Als deze klachten verergeren,zal je namelijk verdere stappen moeten ondernemen. Zo wordt bijvoorbeeld geadviseerd om een afspraak te maken bij de huisarts. Deze kan namelijk bekijken of je alsnog een nieuwe test zou moeten doen. Je kunt namelijk te vroeg getest hebben, waardoorhet coronavirus nog geen kans heeft gehad om zich te kunnen ontwikkelen.

Een nieuwe test bij verergering van klachten

Als je nog klachten hebt, moet je na de GGD coronavirus test Westkapelle zoveel mogelijk thuisblijven. Dit is een algemene maatregel die voor iedereen geldt. Tegelijkertijd kun je jezelf dus in de gaten houden. Houd daarbij ook de gezinsleden zoveel mogelijk in de gaten.Als iemand binnen het gezin klachten ontwikkelt, is de kans groot dat er toch ergens een besmetting is geweest. Een nieuwe corona test kan dan de oplossing bieden. Het is dan de hoop dat er wederom een negatieve uitslag uitkomt. Bij een positieveuitslag moeten er immers andere stappen ondernomen worden.

Corona Test Westkapelle

Waardering: 9.38/10 – gebasseerd on 332 reviews
  • Westkapelle
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-15:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Zeeland,Goes, ‘s-Gravenpolder, ‘s-Heer Abtskerke, ‘s-Heer Hendrikskinderen, Heinkenszand, Kloetinge, Kloetinge, Wilhelminadorp, Zeeland, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top