Direct testen in Wekerom - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Wekerom – Bij Klachten Direct testen!

Hoe maak je een afspraak voor de GGD coronasneltest?

De GGD Wekerom corona sneltest is nog niet voor iedereen beschikbaar. Als je een cruciaal beroep hebt, kun je een afspraak maken voor deze sneltest op een van de speciaal daarvoor ingerichte locaties. Dit doe je door middel van de website van de GGD Wekerom. Ook kunnenbedrijfsartsen de test aanvragen. Tevens kun je, wanneer je niet in de gelegenheid bent om de afspraak digitaal te maken, bellen naar de GGD in Ede. Een medewerker kijkt dan naar de snelste mogelijkheid om de test af te laten nemen.

Online een sneltest aanvragen

De GGD Wekerom COVID-19 sneltest online aanvragen gaat aan de hand van een aantal vragen. De vragen gaan over jouw klachten, maar ook de persoonsgegevens moeten ingevuld worden. Doordat het met jouw DigiDwordt gedaan, zijn de persoonsgegevens vaak al bekend. Je hoeftdus alleen nog aan te geven welke klachten je hebt en vanaf wanneer je deze klachten bent gaan ervaren. Zodra je een keuze hebt gemaakt uit de data en tijdstippen ontvang je een bevestiging en kun je met deze bevestiging naar de testlocatie. Houdhierbij wel de corona maatreglen in het achterhoofd.

Een telefonische afspraak na klachten

Je kunt ook een telefonische afspraak maken. Dit kan zowel door jouzelf als door de bedrijfsarts. De GGD Wekerom coronasneltest is daarna op vrijwel dezelfde manier aan te vragen. Ook hierbij worden namelijk de vragen over de klachten gesteld. Met behulp vanjouw burgerservicenummer worden jouw persoonsgegevens in het systeem gezet. De medewerker kijkt dan voor jou wat de snelste mogelijkheid is. Het kan zijn dat dit pas enkele dagen later is. Tot die tijd moet je thuis blijven zitten. Je mag het huisalleen verlaten voor de test.

Wanneer kun je de GGD coronavirustest niet laten doen?

De medischwebboek.nl Wekerom is al jarenlang het meetinstrument om te bekijken of iemand besmet is met het coronavirus. Daarbij wordt uitvoerig onderzoek gedaan in het laboratorium, zodat er ook meer bekend wordt over het virus zelf en de symptomen die iemand ervaart.Op deze manier kunnen er ook sneller behandelmethoden ontwikkeld worden. Echter kan lang niet iedereen de corona test laten doen. Hier zijn namelijk verschillende voorwaarden aan verbonden, zodat de testen niet op dreigen te raken.

Uitsluitend met symptomen testen

De GGD Wekerom coronavirustest Wekerom was in het begin van het coronavirus erg schaars. Er moesten daarom voorwaarden opgesteld worden om te voorkomen dat iedereen massaal ging laten testen. Zo moest je verschillende symptomen hebben, waarbij koorts een vereiste was. Doordatlater bleek dat lang niet iedereen koorts had, werden de voorwaarden bijgesteld. Wel moesten de symptomen aanwezig zijn om ervoor te zorgen dat mensen niet onnodig gingen laten testen. Uiteindelijk leidde het wel alsnog tot lange wachttijden.

Na een lange besmetting niet testen

Daarbij konden mensen zich ook niet zomaar laten testen als er al langere tijd sprake was van symptomen. De GGD coronavirus test kon daarom het beste binnen een week na de besmetting uitgevoerd worden. Ook hiermee werden veel mensen eruit gehaald die beterin thuisisolatie konden gaan dan de test uit laten voeren. Uiteindelijk kon dit de schaarste voorkomen en kon er wel een duidelijk beeld komen van het coronavirus en de gevolgen ervan. 

Corona test GGD in Wekerom aanvragen

Hoeveel kost het ondergaan van een coronasneltest?

De coronasneltest komt met verschillende prijzen. Het is afhankelijk van de locatie waar je jouw test uit laat voeren, hoeveel je er uiteindelijk voor gaat betalen. Je moet daarom goed onderzoeken waar je niet te veel geld kwijt bent, terwijl je wel eenbetrouwbare uitslag krijgt. Een negatieve test terwijl je wel besmet bent met het coronavirus kan immers grote gevolgen hebben voor jouw omgeving. Daarbij zijn er ook een aantal oplossingen te vinden die jou over het algemeen minder gaan kosten. Uiteindelijkmoet je wel gaan bekijken of je hier terecht gaat kunnen.

Niet voor commerciële doeleinden

De GGD Wekerom corona sneltest is de oplossing wanneer je geen kosten wilt hebben voor de corona test. De GGD in Ede valt namelijk onder de zorg in Nederland, waardoor het volledig vergoed gaat worden. Je krijgt geen rekening achteraf en jouw eigen bijdrage zal ook nietaangebroken worden. Alleen is deze coronasneltest voornamelijk bedoeld voor zorgverleners. Je kunt zonder vitaal beroep geen afspraak maken voor deze testen en moet naar de commerciële teststraten toe. Ook de gewone GGD Wekerom coronavirus test komt zonderkosten. Je kunt hierdoor eenvoudig met het gehele gezin testen, zodat je weet waar je aan toe bent.

Hoge kosten bij andere instanties

De coronasneltest op andere plekken uit laten voeren kan jou wel hogere kosten opleveren. Er zijn veel instanties waar je de coronasneltest aan kunt schaffen of uit kunt laten voeren, maar deze vragen altijd een bepaald bedrag. De meeste bedragen liggenrond de 90 euro per test. Indien je deze test gaat doen omdat je wilt reizen, kan het jou dus al snel op de kosten jagen. Daarnaast zijn er instanties die geen betrouwbare testen afleveren, waardoor je alsnog een verkeerde uitslag kunt krijgen vanjouw coronasneltest.

GGD Wekerom - coronavirus test contact

Corona Test Wekerom

Waardering: 9.61/10 – gebasseerd on 326 reviews
  • Wekerom
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 9:00-12:50
  • Dinsdag 9:00-12:50
  • Woensdag 9:00-12:50
  • Donderdag 9:00-11:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD regio Utrecht,Apeldoorn, Teuge, Gelderland, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top