Direct testen in Waarland - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Waarland – Bij Klachten Direct testen!

Wat zijn de verschillen tussen een griep en het coronavirus?

Het coronavirus wordt vaak vergeleken met de griep. Dit komt doordat de meeste klachten overeenkomen met influenza. Verkoudheid, hoesten, niezen en koorts komen bijvoorbeeld meermaals voorbij, waardoor het niet altijd aan de klachten te zien is of hetdaadwerkelijk het coronavirus is. De verschillen zijn echter wel duidelijker als je er verder in gaat duiken. Daarbij moet niet gekeken worden naar het aantal besmettingen, maar de samenstelling van het virus. Ook de bestrijding kan erbij betrokkenworden om te zien in hoeverre beide van elkaar verschillen.

Minder gezondheidsklachten bij de griep

De griep, ook wel influenza, komt jaarlijks terug. Verschillende mensen worden ziek en ervaren daarbij voornamelijk een flinke verkoudheid en koorts. Deze klachten zijn voor veel mensen niet schadelijk. Buiten dat er even een moment van zwakte is, zalhet namelijk lang niet altijd een dodelijke afloop hebben. Uitsluitend bij mensen met hele zware gezondheidsklachten kan het wel een probleem opleveren. Het coronavirus kan echter naast deze milde klachten ook een flinke schade aan de longen toebrengen.De kortademigheid brengt wel ernstige gevolgen met zich mee, voornamelijk bij risicogroepen waar medische klachten al een grote rol spelen.

Een groot gevaar voor besmettingen

Daarbij worden mensen ook niet getest op het griepvirus. Voor het coronavirus is er echter de GGD Schagen coronavirustest Waarland ontwikkeld. Deze test spoort de eiwitten van het coronavirus op, waardoor er een positieve of negatieve uitslag aan gehangen kan worden. Bijhet griepvirus wordt er vaak een diagnose aan gehangen, waarna iemand uit moet gaan zieken. Een quarantaineperiode is dan vaak niet nodig, omdat het voor de mensen in de omgeving niet direct besmettelijk is. Juist dit geeft het grootste verschil.Uiteindelijk kan het coronavirus veel meer schade aan gaan brengen aan de gezondheid van de omgeving.

Waar heb je de mogelijkheid tot het ondergaan van een GGD Waarland corona test?

De GGD coronavirus test kan op veel verschillende locaties afgenomen worden. In het begin kon dit alleen door een medewerker bij jou thuis te laten komen of op een locatie van de GGD Waarland te komen. Echter was er al snel behoefte aan een centrale plek, waardoorde eerste testlocaties ontstonden. Dit bood ook nieuwe mogelijkheden. In de buitenlucht werden de testen uitgevoerd, waardoor de kans op besmetting vele malen kleiner werd. Daarnaast konden meer mensen tegelijkertijd getest worden, zodat er een beterbeeld van het virus kon ontstaan.

In iedere stad een testlocatie

De GGD Schagen coronavirustest Waarland is nu bij vrijwel iedere grote stad op meerdere plekken uit te voeren. Ook de omliggende gebieden krijgen steeds vaker een teststraat. De mogelijkheden worden hierdoor veel diverser. Mensen hoeven geen afstanden meer te rijden om naarde dichtstbijzijnde locatie te komen, maar kunnen binnen enkele minuten op de testlocatie staan. Hierdoor is de drempel tot het laten testen ook aanzienlijk verkleind. Mensen met klachten kunnen immers direct een afspraak maken in de omgeving, waarnade test binnen enkele dagen uitgevoerd is.

De beste locatie uitgezocht voor jou

De uitslag van de GGD coronavirustest is daarnaast via de online wegen terug te vinden. Ook dit maakt het eenvoudiger. Je hoeft niet opnieuw ergens naartoe te gaan om de uitslag te bespreken, maar kunt het gelijk terugzien. Indien het positief is, word jegebeld door een medewerker van de GGD Waarland. Er kunnen dan direct verdere stappen worden ondernomen. Uiteindelijk kan ook dit weer voor grote voordelen gaan zorgen. Mocht er bij jou in de omgeving geen plek zijn, dan wordt er uiteraard altijd gekeken naarde beste locatie voor de test.

GGDcoronatest in Waarland aanvragen

Hoor je gelijk of je een positieve of negatieve uitslag van de GGD corona test hebt?

Na het ondergaan van de GGD Waarland coronavirustest in Waarland hoef je niet direct te verwachten dat de medewerkers jou het antwoord al kunnen geven. De monsters die afgenomen zijn, moeten namelijk in eerste instantie nog naar een laboratorium gestuurd worden. In dit laboratoriumwordt gekeken of de juiste eiwitten aanwezig zijn om het coronavirus in het lichaam te hebben en kan er ook nog verder onderzoek worden gedaan naar het virus. De uitslag wordt daarom pas op een later moment aan jou doorgegeven.

Een positieve uitslag komt sneller

De uitslag van de GGD coronavirustest in Waarland volgt namelijk pas binnen 24 tot 48 uur. Je dient daarom thuis te moeten wachten tot je een telefoontje krijgt van de GGD of jouw uitslag online in kunt zien. De uitslag online inzien duurt vaak iets langer. Alle gegevensmoeten namelijk nog verwerkt worden in het systeem. Alleen bij een positieve uitslag heb je het antwoord snel binnen. Een medewerker van de GGD belt jou dan namelijk op om de uitslag door te geven. Daarbij wordt direct besproken welke maatregelener gevolgd moeten worden en wordt het bron- en contactonderzoek gestart.

Tijdens het wachten voorbereidingen treffen

Na de GGD coronavirus test in Waarland is het dus nog even in spanning wachten totdat het antwoord binnen is. Doordat dit soms enige tijd in beslag neemt, kan het soms lastig zijn om je geduld te bewaren. In de tussentijd kun je wel voor jezelf alvast een lijstje makenmet mensen waar je contact mee gehad hebt. Indien jouw uitslag dan positief is, dan kan er gelijk begonnen worden met het onderzoek en zijn de mensen binnen een korte tijd op de hoogte gesteld.

GGD Waarland - corona contact

Corona Test Waarland

Waardering: 9.97/10 – gebasseerd on 69 reviews
  • Waarland
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-15:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Hollands Noorden,Akersloot, Limmen, Markenbinnen, Uitgeest, de Woude, Noord-Holland, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top