Direct testen in Voorburg - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Voorburg – Bij Klachten Direct testen!

Zijn er corona testen van de GGD voor medewerkers van een bedrijf?

De GGD coronavirus test in Voorburg wordt voor iedereen ingezet. Het maakt daarbij niet uit waar je aan het werk bent of met welke klachten je bij de bedrijfsarts komt. Zodra er een mogelijkheid is dat je besmet bent met het coronavirus kun je namelijk een afspraak maken.Ook kan de bedrijfsarts dit voor jou gaan doen. Hiervoor moet echter wel naar een testlocatie van de GGD Voorburg gereden worden. De corona testen worden namelijk niet geleverd aan een bedrijf zelf. Hiervoor kunnen de bedrijven aanspraak maken op andere coronasneltesten,die wellicht iets minder betrouwbaar zijn.

De test op de testlocaties uitvoeren

De GGD coronavirus test wordt uitsluitend bij de testlocaties van de GGD Leidschendam-Voorburg uitgevoerd. Dit komt doordat de corona test naar een laboratorium gestuurd wordt voor onderzoek. In het laboratorium wordt eerst gekeken of iemand besmet is met het coronavirus. Ook wordter daarna meer onderzoek gedaan naar het virus zelf. Dit is nodig om eventueel aanpassingen te kunnen doen in de bestrijding van het virus. Ook wordt op basis van de bevindingen gekeken naar een vaccin dat kan gaan werken. De GGD Voorburg corona sneltest doetdit niet. Hier krijg je namelijk uitsluitend de uitslag te horen en komt er geen laboratorium bij kijken.

De bedrijfsarts kan deze test niet doen

De GGD Voorburg coronavirustest kan niet door de bedrijfsarts zelf uitgevoerd worden. Indien er verdenkingen zijn, kan de bedrijfsarts wel een coronasneltest uitvoeren voor een eerste diagnose. Echter is het altijd aan te raden om de medewerker door te verwijzen naarde GGD. Hier kunnen namelijk betrouwbare corona testen uitgevoerd worden, waarna het ook geregistreerd wordt. De medewerker weet wat er te gebeuren staat en als bedrijf heb je ook direct meer zekerheid. Andere collega’s kunnen dan immers nietmeer besmet raken doordat degene van de werkvloer wordt gehouden bij een positieve uitslag.

Waarom moet je na de coronasneltest klachten in de gaten houden?

De GGD Voorburg coronasneltest kan twee uitslagen hebben: een positieve uitslag, waarmee aangetoond wordt dat je corona hebt, of een negatieve uitslag. In beide gevallen ben je echter niet voor niets tot een test overgegaan. Je hebt namelijk klachten die kunnenduiden op het coronavirus en wilt graag weten of je anderen kunt besmetten. Met de sneltest kun je dit binnen een korte tijd weten en eventueel direct weer aan het werk gaan. Echter kunnen de klachten er wel zijn, waardoor je ze in de gaten moet blijvenhouden.

Verschillende klachten met meerdere ziektes

Met de GGD Voorburg coronasneltest heb je binnen een uur antwoord op de vraag of je het coronavirus bij je draagt. Het coronavirus is besmettelijk voor anderen, waarbij het voornamelijk wordt overgedragen door mensen met klachten. Vooral bij contactberoepen kandit voor problemen zorgen. De klachten hoeven echter niet altijd te duiden op het coronavirus, maar kunnen ook van een griep of verkoudheid komen. Als jouw test negatief aangeeft, dan moet je goed in de gaten houden of de klachten verergeren. Hetkan namelijk zijn dat je te vroeg tot het testen over bent gegaan en uiteindelijk wel besmet bent.

Een verergering van de klachten

Jouw klachten kunnen altijd erger worden. Indien je te maken hebt met het coronavirus dan ga je al gauw ergere klachten ervaren. In dit geval blijft het goed om alsnog naar de huisarts te gaan en eventueel een nieuwe test uit te laten voeren. Je kuntdan terecht bij de GGD voor de PCR-test. Dit is de meest nauwkeurige test, waarbij uitsluitend gekeken wordt naar de cellen die het coronavirus bevat. Hierdoor zal een griep of een verkoudheid de test niet kunnen beïnvloeden en kunnen er eventueelalsnog stappen ondernomen worden voor een quarantaine en bron- en contactonderzoek.

Corona test GGD aanvragen in Voorburg

Welke mogelijkheden zijn er voor de GGD Voorburg coronavirus test?

Als je in Voorburg en omgeving woont, moet je goed weten waar je allemaal terecht kunt wanneer je klachten ervaart van het coronavirus. Je wilt namelijk ook zorgen dat je zo snel mogelijk weet of je besmet bent, zodat je kunt voorkomen dat iemand injouw omgeving ziek wordt. In de omgeving van Voorburg zijn er veel verschillende testlocaties van de GGD te vinden. Hierdoor is het maken van een afspraak zo gebeurd en krijg je de uitslag ook in een korte tijd te horen.

De afspraak en de gevraagde gegevens

De GGD Voorburg coronavirus test Voorburg wordt uitsluitend op testlocaties van de GGD in Leidschendam-Voorburg uitgevoerd. Je kunt daarom alleen via de GGD een afspraak maken. Dit kan op meerdere manieren. Zo kun je via de website van de GGD de afspraak inplannen, waarbij je moet inloggen met jouwmijn DigiDen aan moet geven welke klachten je hebt. Daarnaast kun je het telefoonnummer bellen. Je krijgt dan een medewerker te spreken, welke de gegevens noteert en vraagt welke klachten je ervaart. Alles staat dan in het systeem voor wanneer jij naarde testlocatie toe moet. Zelf hoef je alleen nog maar jouw identiteitsbewijs mee te nemen om te laten zien op de locatie.

Een coronasneltest voor een kortere wachttijd

Echter hoef je niet alleen voor de corona test te gaan, maar is er ook nog de GGD coronasneltest in Voorburg. Deze sneltest kan binnen een uur aangeven of je het coronavirus bij je draagt. Deze testen zijn bedoeld voor mensen met vitale beroepen. In dit werkveldis regelmatig contact met anderen vereist en de kans dat er een besmetting plaatsvindt, wordt hierdoor ook veel groter. Om er dan voor te zorgen dat er geen lange wachttijden ontstaan bij de testlocatie, worden deze testen afzonderlijk van elkaargenomen en kunnen onder andere zorgverleners snel weer aan het werk.

GGD Voorburg - coronavirus test

Hoe lang moet je wachten op de uitslag bij een PCR-test?

De PCR-test heet ook wel de GGD Voorburg coronavirus test en geeft jou binnen een korte tijd antwoord op de vraag of je het coronavirus in jouw lichaam hebt zitten. Deze test kan het virus al in een kort stadium vinden, waardoor de uitslag vrijwel altijd goed is. Daarbijhoef je ook niet heel lang op een antwoord te wachten. In een laboratorium wordt namelijk binnen 24 tot 48 uur het monster onderzocht en wordt de uitslag aan jou doorgegeven. Je weet dus vrij snel of het coronavirus aanwezig is en of je verdere stappenmoet ondernemen.

Binnen 48 uur de uitslag op de website

De GGD Voorburg coronavirus test is altijd binnen enkele dagen nadat je de afspraak hebt gemaakt ingepland. Je gaat dan naar de testlocatie, waar je slechts enkele minuten kwijt bent. Je kunt daarna weer naar huis om het antwoord af te wachten. Binnen 24 tot 48 uurstaat de uitslag op de website van de GGD. Hiervoor log je in met jouw jouw DigiDen klik je door naar de uitslag. Er staat dan duidelijk omschreven of jouw uitslag positief of negatief is en welke stappen er ondernomen moeten worden. Bij een negatieveuitslag zul je altijd op de website moeten kijken.

Gebeld door de GGD in Voorburg

De uitslag telefonisch krijgen is vaak sneller bij de GGD Voorburg coronavirus test Voorburg. De gegevens zijn dan wel in het systeem verwerkt, maar vaak nog niet zichtbaar op de website. Bij een positieve test word je opgebeld door een medewerker van de GGD Leidschendam-Voorburg. Tijdens dit gesprekhoor je niet alleen de uitslag, maar ook wat je moet doen. Zo ga je in quarantaine en wordt er een bron- en contactonderzoek gestart. Het kan namelijk zijn dat je in de tussentijd onbewust mensen besmet hebt door er voor langere tijd bij te zijn.

Is de negatieve uitslag van de GGD test betrouwbaar?

De corona sneltest Voorburg kan zowel een positieve als negatieve uitslag hebben. Zonder besmetting krijg je te allen tijde een negatieve uitslag. Echter is er veel te doen geweest rondom een coronasneltest, omdat deze vaak geen betrouwbaar beeld gaf van desituatie. Je kunt je daarom afvragen of de test van de GGD Leidschendam-Voorburg wel betrouwbaar genoeg is. Het is echter niet voor niets dat de GGD in Voorburg pas op een later moment is begonnen met deze testen. Er moest namelijk zekerheid zijn over de betrouwbaarheid.

Altijd een betrouwbaar resultaat

De COVID-19 sneltest in Voorburg is de meest betrouwbare coronasneltest op de markt. Dit komt doordat deze gebruik maakt van de gevoeligheid van de PCR-test, maar dan in combinatie met de functies van een gewone sneltest. Hierdoor heb je altijd een goed resultaatte pakken. Echter kan het wel zijn dat je op een verkeerd moment getest hebt. Mocht je direct bij de eerste klachten al de test ondergaan, dan zijn er nog niet voldoende cellen in het lichaam aanwezig. In dit geval kan de test het coronavirus nogniet oppakken.

Met klachten testen

Met meer klachten van het coronavirus is de GGD Voorburg coronavirus sneltest te allen tijde betrouwbaar. Doordat de afspraak gemaakt wordt tijdens een gesprek over jouw klachten kan er goed bepaald worden of je moet testen en op welk moment dit het beste uitkomt. Aanhet einde van de test kun je weer naar huis en krijg je binnen een dag de meest betrouwbare uitslag in handen. Je weet op deze manier direct of je het coronavirus bij je draagt of juist weer aan het werk kunt.

Corona test GGD in Voorburg aanvragen

Corona Test Voorburg

Waardering: 9.9/10 – gebasseerd on 394 reviews
  • Voorburg
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-15:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Haaglanden,Hoogmade, Koudekerk aan den Rijn, Leiden, Leiderdorp, Oud Ade, Warmond, Zuid-Holland, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top