Direct testen in Sliedrecht - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Sliedrecht – Bij Klachten Direct testen!

Wat kun je verwachten van een GGD Sliedrecht coronavirustest?

De GGD coronavirus test in Sliedrecht kan spannend zijn. Omdat je klachten van het coronavirus ervaart, wil je immers zo snel mogelijk weten waar je aan toe bent. Bij het maken van de afspraak bij een testlocatie in de omgeving kun je al veel informatie inwinnen. Voornamelijkwanneer je de afspraak telefonisch in laat plannen kun je de medewerkers van de GGD al vragen wat je te wachten staat. Echter is er ook op de website van de GGD Sliedrecht veel informatie te vinden. Maar wat kun je nou echt verwachten van de test?

Lichte irritaties door de test

De GGD Sliedrecht coronavirustest is een test waarmee met een wattenstaaf een monster uit jouw keel en neus wordt gehaald. Bij veel mensen kan dit voor een lichte irritatie zorgen. Echter hoef je niet bang te zijn dat deze pijn doet. De medewerkers weten namelijk watzij doen en zullen de wattenstaaf niet te ver in jouw neus of keel doen. Sommige mensen ervaren wel een bloedneus. Dit is vaak wanneer er al een irritatie is. Dit gebeurt slechts bij zo weinig mensen, dat je hier eigenlijk niet mee te maken gaat krijgen.De angst voor het afnemen van de test kan hiermee onterecht worden genoemd. Echter is een gezonde spanning natuurlijk nooit volledig weg te nemen.

In afwachting van de uitslag van de test

Na het afnemen van de GGD Sliedrecht coronavirus test ga je zelf naar huis, in afwachting van de uitslag. Jouw test wordt naar een laboratorium gestuurd, waarna er nader onderzoek wordt gedaan. Hier wordt gekeken naar de eiwitten die in jouw lichaam zitten. Als dezeovereen komen met het coronavirus, dan zal de test positief uitwijzen. Anders krijg je een negatieve uitslag. De uitslag is altijd online terug te vinden door in te loggen met jouw DigiD maar bij een positieve test krijg je een telefoontje van een medewerkervan de GGD Sliedrecht die jou meer informatie zal geven over het verloop van de quarantaineperiode.

Door welke instanties wordt een coronasneltest uitgevoerd?

De coronasneltest is al langer op de markt en steeds meer mensen gebruiken deze test om de grens over te kunnen. Met een negatieve uitslag kun je immers de grens over en zou je in principe gewoon op vakantie kunnen gaan. Echter zijn er veel verschillendeinstanties waar je deze test uit kunt laten voeren en zijn ze lang niet allemaal hetzelfde. Ook wordt niet iedereen toegelaten op de testlocaties. Het is daarom verstandig dat je eerst uit gaat zoeken welke opties er zijn en welke mogelijkheden jehier hebt, voordat je ergens een afspraak gaat maken of de testen aan gaat schaffen.

De GGD als betrouwbare partij

De GGD Sliedrecht COVID-19 sneltest is bijvoorbeeld speciaal bedoeld voor mensen met vitale beroepen. Er zijn speciaal ingerichte testlocaties door het land te vinden, waar de wachttijden relatief laag zijn. Voor zorgverleners kan het daarom een goede manier zijn omte weten te komen of zij besmet zijn met het coronavirus door bijvoorbeeld patiënten en collega’s. Je kunt hier niet zomaar een afspraak maken. Zo moet je bijvoorbeeld een van de vitale beroepen beoefenen. Ook moet je klachten hebben diekunnen duiden op het coronavirus. De test is dan namelijk betrouwbaarder dan zonder klachten.

De betrouwbaarheid van instanties

Daarnaast zijn er instanties die de coronasneltest verkopen en eventueel af kunnen nemen. Bij deze instanties betaal je een bepaald bedrag, waarna je in een korte tijd weet of het coronavirus in jouw lichaam aanwezig is. Bij deze instanties moet je goedopletten of er een BIG-geregistreerde arts aanwezig is. De betrouwbaarheid kan dan namelijk vastgesteld worden. Als je een coronasneltest zelf uit gaat voeren ben je wel verzekerd van een uitslag, maar kan deze vaak niet gebruikt worden om te reizenof door te geven aan jouw werkgever.

Corona test GGD boeken in Sliedrecht

Waarom is de GGD test minder betrouwbaar?

Het coronavirus is een hardnekkig virus waar we de komende tijd nog niet vanaf zullen zijn. Steeds weer gaat het aantal besmettingen omhoog. Echter kan er ook steeds meer getest worden. In eerste instantie ging het alleen om de PCR-test, maar vitale beroepenkunnen nu ook aanspraak maken op de coronavirus sneltest Sliedrecht. Deze sneltest moet in een korte tijd uitwijzen of iemand daadwerkelijk besmet is, maar kan tegelijkertijd ook een vertekend beeld geven van de uitslag. Het hoeft namelijk niet te zijn dat jedaadwerkelijk positief of negatief bent.

Snelle inzet met onjuiste resultaten

De coronasneltest van de GGD in Sliedrecht is voor langere tijd niet op de markt geweest. Dit kwam doordat de testen nog niet betrouwbaar waren en er meer waarde werd gehecht aan de PCR-test. In de tussentijd kwam er wel behoefte aan een snellere test, die ingezetkon worden in het bedrijfsleven. Met name de beroepen waar iedereen nodig is in tijden van een pandemie kon dit een grote uitkomst bieden. De coronasneltest kan in een korte tijd meer mensen testen en van een uitslag voorzien. Alleen is hier nog meervoorzichtigheid bij geboden. De test is namelijk eenvoudiger te manipuleren.

Extra eisen aan de test stellen

Bij de COVID-19 sneltest Sliedrecht wordt namelijk gekeken of bepaalde eiwitten aanwezig zijn. Deze eiwitten kunnen bij de eerste klachten al zichtbaar zijn, maar tegelijkertijd kan het ook op andere ziektes wijzen. Hierdoor wordt er regelmatig door een zorgverlenergekeken wat de onderliggende klachten zijn. Daarnaast kunnen mensen die geen klachten ervaren geen gebruik maken van deze test. In dit geval zal er namelijk altijd een negatieve uitslag zijn, terwijl er wellicht wel een besmetting plaats hebben gevonden.De betrouwbaarheid van de test moet daarom eerst aangetoond worden.

GGD Sliedrecht - corona

Wanneer moet je je opnieuw laten testen bij de GGD Sliedrecht corona test?

Als je een GGD Sliedrecht coronavirus test ondergaan hebt, heb je de uitslag snel in handen. Bij een positieve uitslag is het eigenlijk altijd duidelijk. Het coronavirus is aanwezig in jouw lichaam en je moet in quarantaine. Ook de rest van jouw huishouden moet in thuisisolatietot er geen sprake is van klachten. Je kunt echter ook een negatieve uitslag krijgen. In de meeste gevallen betekent dit dat je niet besmet bent, maar je moet het wel goed in de gaten blijven houden. De klachten kunnen namelijk ook verergeren.

Bij verergering van klachten gaan testen

Zodra de klachten verergeren is het van belang dat je een nieuwe GGD Sliedrecht coronavirustest gaat doen. Het kan namelijk zijn dat jouw eerste test onjuist is, doordat er nog niet genoeg cellen van het coronavirus aanwezig waren in het lichaam. Deze cellen moetennamelijk opgepakt worden door de PCR-test, zodat er in het laboratorium een goed onderzoek gedaan kan worden. Een nieuwe afspraak is dan van belang. Je kunt dan namelijk bekijken of de klachten daadwerkelijk met het coronavirus te maken hebben ofdat er toch iets anders aan de hand kan zijn.

Het ziektebeeld verandert

Ook kun je een nieuwe GGD coronavirustest Sliedrecht doen wanneer je als zorgverlener een negatieve testuitslag hebt gehad bij de coronasneltest. Deze test geeft namelijk ook niet altijd de juiste waarden aan. De sneltest is minder gevoelig, waardoor er ook andere symptomenmeegenomen kunnen worden en hierdoor wellicht een positieve of negatieve uitslag komt. In dit geval is het altijd aan te raden om bij een verder ziektebeeld opnieuw te laten testen door middel van een reguliere test. Zo is er voldoende zekerheid.

Corona Test Sliedrecht

Waardering: 9.13/10 – gebasseerd on 56 reviews
  • Sliedrecht
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 8:00-19:50
  • Dinsdag 8:00-19:50
  • Woensdag 8:00-19:50
  • Donderdag 8:00-19:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

Dienst Gezondheid & Jeugd zhz,Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Oud-Alblas, Papendrecht, Zwijndrecht, Zuid-Holland, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top