Direct testen in Slenaken - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Slenaken – Bij Klachten Direct testen!

Waar wordt op gelet bij het ondergaan van de coronasneltest?

Het ondergaan van de coronasneltest kent heel wat voorwaarden. Je moet aan deze voorwaarden voldoen om een afspraak te kunnen maken, maar tegelijkertijd ook wanneer e de sneltest uit hebt laten voeren. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je op eengoede manier getest wordt. Ook tijdens het uitvoeren van de test wordt er op veel zaken gelet, zo ook bij de monsters die afgenomen worden. Uiteindelijk kan dit voor het meest betrouwbare resultaat zorgen, waardoor je er zeker van bent of je wel ofgeen corona hebt.

De klachten en de verdere stappen

Bij de corona sneltest wordt als eerste gekeken of je klachten hebt die op het coronavirus kunnen duiden. Je kunt bij het maken van een online afspraak zelf de klachten aangeven, waardoor het systeem bepaalt of je in aanmerking komt voor de test. Mochtdit niet het geval zijn, maar ervaar je wel klachten, dan kun je het beste tijdelijk in thuisisolatie gaan totdat de klachten voorbij zijn. Als je wel in aanmerking komt voor de test, dan kun je zo snel mogelijk bij de dichtstbijzijnde testlocatieterecht.

De uitslag afwachten vanuit huis

Bij het uitvoeren van de GGD Slenaken coronasneltest wordt gekeken of alles op de juiste manier uitgevoerd wordt. Zo kan er namelijk een betrouwbare uitslag uit gehaald worden. Doordat het niet naar het laboratorium hoeft voor onderzoek wordt er extra goed gewerktom zoveel mogelijk monster op te nemen. Daarna is het alleen nog wachten tot de sneltest aangeeft of iemand positief of negatief getest is. De uitslag ontvang je altijd digitaal of telefonisch, zodat je niet te lang op de testlocatie hoeft te blijven.Je kunt vaak binnen een uur al een antwoord verwachten van een medewerker van de GGD Slenaken.

Hoe betrouwbaar is de GGD Slenaken corona test?

De GGD coronavirus test Slenaken is de algemene test om je te laten testen op het coronavirus. Deze PCR-test hebben een hoge gevoeligheid, waardoor deze niet zal reageren op andere virussen of bacteriën. Griep en verkoudheid worden hierdoor uitgesloten en er zalalleen uitkomen of het coronavirus aanwezig is. Echter is er bij testen nooit een 100 procent betrouwbaarheid. Je zult het daarom zelf ook nog in de gaten blijven houden. Ook moet je op het juiste moment tot testen overgaan.

Een negatieve uitslag krijgen

De GGD coronavirustest geeft in sommige gevallen een negatieve uitslag wanneer je vroeg na de besmetting gaat testen. Het kan namelijk enkele dagen tot een week duren voordat er voldoende cellen in jouw lichaam aanwezig zijn. Te laat testen zorgt ook weervoor problemen. In dit geval kan het namelijk zijn dat de cellen alweer aan het afbouwen zijn, waardoor de test ook negatief aangeeft. Je hebt dan ook minder kans om iemand te besmetten. Soms wordt daarom aangeraden om geen test uit te voeren, maarde thuisisolatie aan te houden tot de klachtne over zijn.

Kijken naar de klachten voor het testen

Je kunt ook een positieve uitslag van de GGD Slenaken coronavirustest krijgen als er na meerdere weken nog altijd cellen in de keel aanwezig zijn. Deze deeltjes hoeven niet meer besmettelijk te zijn, dus kun je het ook niet meer overbrengen. Deze uitslag komt echterzelden voor, omdat niet iedereen zich zomaar mag laten testen. Er wordt altijd goed naar de klachten gekeken in combinatie met andere factoren, zodat ervoor gezorgd kan worden dat iedereen een betrouwbare uitslag gaat krijgen. De PCR-test blijft hierdooreffectief en het coronavirus kan bestreden worden.

medischwebboek.nl boeken in Slenaken

Wat gebeurt er na een positieve uitslag van de corona test van de GGD in Slenaken?

Als je de GGD Slenaken coronavirustest hebt gedaan volgt de uitslag binnen twee dagen. Bij een positieve uitslag word je te allen tijde gebeld door een medewerker van de GGD in Slenaken. Ook zie je jouw uitslag online terug door in te loggen met jouw jouw DigiD Het telefoongesprekmoet echter meer duidelijkheid brengen over het moment dat jij mogelijk besmet bent en met wie je allemaal in contact bent geweest vanaf dat moment tot en met de corona test. Het bron- en contactonderzoek wordt altijd direct gestart, zodat alles goedin kaart kan worden gebracht.

Binnenshuis blijven met het gezin

Zelf ga je na een positieve uitslag van de GGD Slenaken coronavirus test in quarantaine. Ook jouw gezinsleden mogen het huis niet meer verlaten. Iedereen binnen jouw huishouden blijft binnen zolang er geen duidelijkheid is over de klachten. Indien er geen klachtenoptreden, dan mogen deze mensen het huis weer verlaten. Zelf blijf je minimaal twee weken binnen. In deze tijd is het daarom belangrijk om eventueel jouw boodschappen te laten bezorgen door iemand van jouw omgeving of door de bezorgdiensten. Zo hoefje echt nergens meer heen en kun je het virus niet overbrengen op iemand anders.

De klachten in de gaten houden

Daarnaast moet je goed bekijken of jouw klachten na verloop van tijd erger worden. De positieve GGD coronavirustest is een extra reden om voorzichtig te zijn en je moet tijdig aan de bel trekken. Mochten de klachten dermate erg worden, dan kan een afspraakbij de huisarts goed zijn. In sommige gevallen beland je op de spoedeisende hulp. Het is afhankelijk van jouw eigen gezondheid hoe het verloop gaat zijn. Je hoeft namelijk lang niet altijd ernstige klachten over te houden aan het coronavirus.

GGD Slenaken - coronavirus test telefoonnummer

Corona Test Slenaken

Waardering: 9.84/10 – gebasseerd on 76 reviews
  • Slenaken
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-15:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Zuid Limburg,Heerlen, Hoensbroek, Voerendaal, Wijnandsrade, Limburg, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top