Direct testen in Slagharen - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Slagharen – Bij Klachten Direct testen!

Waarom is voor het gevoel voor veel mensen de GGD corona sneltest Slagharen een betere optie?

Er wordt al een langere tijd gevraagd om een GGD Slagharen coronavirus sneltest. Niet alleen binnen bepaalde beroepen, maar ook door anderen. De sneltest is immers een goede manier om in korte tijd te weten te komen of iemand corona heeft. Daarnaast kent het nog enkelevoordelen ten opzichte van de gewone PCR-test, wat mensen over de streep trekt. Door deze voordelen voor jezelf op een rijtje te zetten kom je er al snel achter dat de coronasneltest uiteindelijk veel op kan gaan leveren ten opzichte van de gewonecorona test.

Snel de uitslag te weten komen

De COVID-19 sneltest Slagharen is de test die je moet ondergaan om zo snel mogelijk te weten te komen of je besmet bent met het coronavirus. De test is in slechts enkele minuten gedaan en binnen een uur kun je al weten of je het virus bij je draagt. Voor veelmensen klinkt dit verleidelijk. Je hoeft immers niet meer 24 tot 48 uur te wachten op de uitslag, terwijl je binnen zit en geen boodschappen meer kunt doen. Met de sneltest kun je in principe gelijk na de uitslag weer naar buiten als deze negatiefis. Je kunt sneller jouw dagelijkse werkzaamheden weer hervatten.

Niet lang wachten op de test

Daarnaast heeft de GGD coronasneltest Slagharen ook nog een ander groot voordeel. De wachttijden voor deze test zijn namelijk aanzienlijk korter dan wanneer je een afspraak maakt voor de reguliere corona test. Je bent namelijk een van de weinigen die deze testondergaat, waardoor je wellicht dezelfde dag nog terecht kunt. Hier zit echter ook een keerzijde aan. Op dit moment is de coronasneltest van de GGD Slagharen namelijk nog niet voor iedereen beschikbaar, maar wordt uitsluitend ingezet voor werknemers van beroepenwaar iedereen nodig is.

Wat zijn de mogelijkheden tot aanmelden voor de GGD Slagharen coronavirus test?

De GGD coronavirustest is door vrijwel iedereen aan te vragen. Zodra je klachten ervaart die mogelijk door het coronavirus komen, dan kun je contact opnemen met de GGD Slagharen. Na het beantwoorden van een aantal vragen kun je een testlocatie in de omgeving uitzoekenen de afspraak inplannen. Na het verkrijgen van een bevestigingsmail kun je wachten tot de dag aangebroken is. Er zijn echter meerdere manieren om de afspraak te maken. Hierdoor bepaal je helemaal zelf hoe je jouw afspraak gaat plannen.

Inloggen met jouw mijn DigiD voor de afspraak

De eerste manier om de afspraak te maken voor de GGD coronavirus test in Slagharen is door in te loggen met je jouw DigiDop de speciaal daarvoor ingerichte website van de GGD Hardenberg. Hier heb je twee opties: de uitslag bekijken en een afspraak maken voor de test. Wanneer je op‘afspraak maken’ klikt, ga je door naar de pagina waar een aantal vragen gesteld worden. Zo moet je onder andere aangeven welke klachten je hebt en wat de ernst hiervan is. Tevens dien je aan te geven sinds wanneer je de klachten ervaart.Op basis hiervan wordt de eerste informatie vergaart en word je doorgeleid naar de verschillende testlocaties.

Spreken met een medewerker

Je kunt ook bellen naar het nummer dat op deze website vermeld staat. Samen met een medewerker plan je in dit geval de GGD Slagharen coronavirustest is. Hiervoor moet je wel jouw burgerservicenummer bij de hand hebben. Met dit nummer worden jouw gegevens namelijk inhet systeem gezet. Ook deze medewerker zal met jou in gesprek gaan over de klachten. Daarna wordt gekeken wat de beste mogelijkheid is om de test te laten doen en wordt aan jou de locatie en het tijdstip doorgegeven. Jij hoeft er verder niets meervoor te doen.

Coronatest GGD boeken in Slagharen

Kun je nog naar buiten met een positieve uitslag van de GGD Slagharen coronavirustest?

Zodra de uitslag van de GGD Slagharen coronavirus test binnen is, kun je jezelf afvragen of je nog naar buiten kunt. Het zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat je de hond uit moet laten. Echter is het vanaf dat moment de bedoeling dat je in quarantaine gaat. Je mag het huisop geen enkel moment van de dag meer verlaten, zelfs niet voor de hond. Maar hoe kun je dan toch alles in goede banen gaan leiden? Dit wordt direct heel lastig als jouw andere gezinsleden ook symptomen vertonen van het coronavirus.

Het huis niet meer verlaten

Met een positieve uitslag van de GGD Slagharen coronavirus test mag niemand van jouw huishouden meer naar buiten. Jij zit voor twee weken in volledige quarantaine, jouw huishouden moet binnenblijven voor een week om te zien of er geen klachten zijn ontstaan. Even naarde winkel voor boodschappen of een rondje lopen met de hond op de drukke tijdstippen zit er dus niet meer in. Dit kan het heel lastig maken. Zeker als je ook nog geen tuin hebt waar je de hond in kunt laten rennen. Je zult je goed aan moeten gaanpassen.

Ook niemand binnen laten

Na de positieve GGD coronavirus test mag er ook niemand bij jou binnen komen. Ook dit maakt het niet makkelijker. De boodschappen kunnen bijvoorbeeld nog wel voor de deur neergezet worden, maar niemand kan even langskomen om de hond op te halen. Je zult daaromcreatief moeten zijn tijdens deze weken. Mochten de gezinsleden geen klachten hebben, dan is het weer snel opgelost. Als iedereen het coronavirus heeft, wordt het toch wel een stuk lastiger. Maak daarom ook een plan, zodat je hierop terug kunt vallen.

GGD Slagharen - coronavirus test telefoonnummer

Hoe lang moet je wachten op de uitslag van een coronasneltest?

Als je in aanmerking komt voor de corona sneltest kun je ervan uit gaan dat je binnen een korte tijd een uitslag kunt verwachten. Alleen zijn er veel verschillende tijden over te vinden. De gewone PCR-test duurt bijvoorbeeld tussen de 24 en 48 uurvoordat de uitslag op de website te zien is of dat je wordt gebeld door een medewerker van de GGD in Hardenberg. De coronasneltest kan vaak dezelfde dag nog een uitslag geven. Binnen een uur is de uitslag namelijk al zichtbaar op het meetinstrument. Dit kan veelvoordelen opleveren.

Snel antwoord zonder laboratorium

De COVID-19 sneltest geeft de uitslag door middel van streepjes. Daardoor is het door de medewerkers van de GGD Hardenberg zelf af te lezen en hoeven de monsters niet onderzocht te worden in een laboratorium. Dit zorgt ervoor dat er sneller gehandeld kan wordenen er dus ook meer mensen tegelijkertijd getest kunnen worden. Voor veel beroepen biedt dit een goede uitkomst, omdat er dan ook minder ziekteverzuim hoeft te zijn. Zodra de eerste klachten optreden, kan iemand vaak al terecht en dezelfde dag of dedag erna weer aan het werk bij een negatieve uitslag. Dit biedt grote uitkomsten op werkgebied.

Sneller is niet altijd betrouwbaarder

Alleen kan de GGD Slagharen coronasneltest niet altijd de juiste uitslag geven. Zo moeten er bijvoorbeeld altijd klachten aanwezig zijn die duiden op het coronavirus. Zonder deze klachten zitten er namelijk niet genoeg cellen van het virus in het lichaam, waardoorde test altijd negatief aan zal geven. De klachten kunnen echter wel verergeren, waardoor je wellicht ook mensen gaat besmetten. Mocht dit het geval zijn, dan is het belangrijk dat je opnieuw een test uit laat voeren om te zien of je toch niet besmetbent.

Corona Test Slagharen

Waardering: 9.87/10 – gebasseerd on 364 reviews
  • Slagharen
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 8:00-19:50
  • Dinsdag 8:00-19:50
  • Woensdag 8:00-19:50
  • Donderdag 8:00-19:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD IJsselland,Beerze, Beerzerveld, Bergentheim, Brucht, Diffelen, Mariënberg, Rheeze, Stegeren, Overijssel, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top