Direct testen in Schettens - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Schettens – Bij Klachten Direct testen!

Wat gebeurt er na een positieve uitslag van de corona test van de GGD Schettens?

Als je de GGD Schettens coronavirustest hebt gedaan volgt de uitslag binnen twee dagen. Bij een positieve uitslag word je te allen tijde gebeld door een medewerker van de GGD in Schettens. Ook zie je jouw uitslag online terug door in te loggen met mijn jouw DigiD Het telefoongesprekmoet echter meer duidelijkheid brengen over het moment dat jij mogelijk besmet bent en met wie je allemaal in contact bent geweest vanaf dat moment tot en met de corona test. Het bron- en contactonderzoek wordt altijd direct gestart, zodat alles goedin kaart kan worden gebracht.

Binnenshuis blijven met het gezin

Zelf ga je na een positieve uitslag van de GGD Schettens coronavirus test in quarantaine. Ook jouw gezinsleden mogen het huis niet meer verlaten. Iedereen binnen jouw huishouden blijft binnen zolang er geen duidelijkheid is over de klachten. Indien er geen klachtenoptreden, dan mogen deze mensen het huis weer verlaten. Zelf blijf je minimaal twee weken binnen. In deze tijd is het daarom belangrijk om eventueel jouw boodschappen te laten bezorgen door iemand van jouw omgeving of door de bezorgdiensten. Zo hoefje echt nergens meer heen en kun je het virus niet overbrengen op iemand anders.

De klachten in de gaten houden

Daarnaast moet je goed bekijken of jouw klachten na verloop van tijd erger worden. De positieve GGD Schettens coronavirus test is een extra reden om voorzichtig te zijn en je moet tijdig aan de bel trekken. Mochten de klachten dermate erg worden, dan kan een afspraakbij de huisarts goed zijn. In sommige gevallen beland je op de spoedeisende hulp. Het is afhankelijk van jouw eigen gezondheid hoe het verloop gaat zijn. Je hoeft namelijk lang niet altijd ernstige klachten over te houden aan het coronavirus.

Welke klachten moet je hebben voor de GGD Schettens coronavirustest?

Als je een afspraak wilt maken voor de GGD Schettens coronavirustest wordt er altijd gevraagd naar de klachten die je ervaart. Je kunt namelijk alleen met klachten een afspraak in gaan plannen. Via de website kun je de meest voorkomende klachten aanvinken. Als je eentelefonische afspraak maakt, kun je de klachten gedetailleerd doorgeven. Tevens geef je aan hoe lang je deze klachten al ervaart. Dit is belangrijk om te bepalen wanneer de test ingepland moet gaan worden en om te zien hoe snel het virus zich ontwikkelt.

Verschillende standaard klachten van het coronavirus

De GGD coronavirustest in Schettens vraagt onder andere naar de meest voorkomende klachten. Denk hierbij aan hoesten en niezen. Ook neusverkoudheid, koorts en kortademigheid komen voor in het lijstje. Steeds meer mensen gaan echter ook andere klachten ervaren. Spierpijnenen hoofdpijn zouden hierdoor ook doorgegeven kunnen worden als klachten. Uiteindelijk is het afhankelijk van de persoon op welke manier alles tot uiting komt. Ieder persoon zal daarom ook andere ziekteverschijnselen krijgen.

De klachten in de gaten blijven houden

Welke klachten je nodig hebt om de GGD Schettens coronavirus test uit te voeren zal daarom ook per persoon verschillen. Je hoeft daarom niet alleen de klachten te hebben die aangegeven staan op de website, maar kunt jouw eigen klachten ook goed in de gaten houden. Indienje merkt dat er iets verandert, is het goed om zo snel mogelijk een afspraak in te plannen. Bij levensbedreigende situaties ga je niet naar de testlocatie, maar juist naar het ziekenhuis. Zo kan een goede behandeling gestart worden.

medischwebboek.nl in Schettens boeken

Waarom kan er geen onderzoek gedaan worden bij een GGD coronavirus sneltest in Schettens?

De GGD corona sneltest in Schettens is de nieuwste test, waarmee gekeken kan worden of je besmet bent met het coronavirus. Deze test heeft binnen een uur een antwoord, waardoor je gelijk weer aan de slag kunt of thuis in quarantaine moet. Een grote uitkomst voor beroepenwaar op dit moment al handen te kort zijn. Bij de reguliere corona test moet je immers tot twee dagen wachten voor de uitslag. Tijd die kostbaar is en mensenlevens zou moeten redden. Echter kent deze PCR-test meer mogelijkheden dan de coronasneltest.En dan met name op het gebied van onderzoek in het laboratorium.

Een snellere test zonder laboratorium

De GGD corona sneltest is een test die niet langs het laboratorium moet. De test bekijkt namelijk alleen of klachten aanwezig zijn en geeft dan op basis daarvan een uitslag. Hiervoor moeten er wel voldoende klachten zijn om te laten testen. Doordat detest niet langs het laboratorium gaat, is er voor wetenschappers geen mogelijkheid om onderzoek te doen naar de monsters die afgenomen zijn. Hiervoor worden de PCR-testen wel gebruikt, zodat de ontwikkelingen van het coronavirus in de gaten kunnenworden gehouden.

In korte tijd een antwoord

Daarbij is de GGD Schettens corona sneltest er voornamelijk voor bedoeld om te zien of iemand met een cruciaal beroep besmet is geraakt. Hierdoor worden er ook geen uitgebreide testen gedaan en ook niet meerdere monsters afgenomen. Alleen dan kan de test in eenkorte tijd de uitslag aangeven. Een uitgebreide uitslag, waarbij ook het aantal cellen te zien is, is hier dus niet aan de orde. Uiteindelijk leidt dit wel tot een snellere actie dan wanneer iemand meerdere dagen moet wachten op de uitslag van zijnof haar test.

GGD Schettens - corona

Wanneer is er een verplichting van de GGD coronavirus sneltest in Schettens?

De GGD Schettens coronasneltest is pas kort op de markt verschenen, maar er zijn wel al veel verplichtingen aan gesteld. In sommige gevallen is het namelijk niet mogelijk om te wachten op de reguliere PCR-test, maar moet er snel actie ondernomen worden. Dit kanbijvoorbeeld bij beroepen zijn waarbij menselijk contact niet vermeden kan worden. Zodra de eerste klachten optreden, moet er een afspraak gemaakt worden om de test af te laten nemen en is het wachten op de uitslag van de test.

Voor beroepen is een verplichting

De GGD Schettens corona sneltest is bijvoorbeeld in de zorg verplicht als er klachten zijn. Zorgverleners kunnen het risico niet lopen om met klachten door te werken, omdat er hierdoor veel mensen onbewust besmet kunnen worden. In dit geval zal bijvoorbeeld eenbedrijfsarts direct een afspraak in laten plannen, zodat er snel gekeken kan worden of het verantwoord is om door te werken. Een zorgverlener mag deze test ook niet weigeren. De verantwoordelijkheid is hier veel groter dan bij beroepen waar thuiswerkenvan kracht is.

Reizen zonder negatieve testuitslag niet toegestaan

Daarbij kan de COVID-19 sneltest in Schettens ook verplicht gesteld worden om te reizen. Veel landen vragen een negatieve testuitslag voordat de grens overgegaan mag worden. Zo heeft Duitsland deze regel bijvoorbeeld al ingesteld. Ook mag je niet zomaar in het vliegtuigzonder aan te kunnen tonen dat je negatief bent getest op het coronavirus. Doe je dit niet binnen de aangegeven tijd, dan is de kans groot dat je geweigerd wordt en jouw vakantie of zakenreis niet door kan gaan. Dit is een verrassing die je het liefstaltijd wilt voorkomen.

Waar kun je aan denken bij de maatregelen na de GGD coronavirustest?

Het coronavirus gaat al een paar maanden zijn gang over heel de wereld. Ieder land pakt dit op een andere manier aan, maar tegelijkertijd zijn er ook veel overeenkomstige regels. Zo ook als het gaat om de corona test. De medischwebboek.nl in ons land kentdaarom ook verschillende corona maatreglen. Dit begint al voordat je de corona test af laat nemen bij een testlocatie, maar ook tijdens en daarna. Het is goed om te weten waar je allemaal aan moet denken, zodat je geen verkeerde stappen gaat ondernemen.

Direct na de test naar huis

Zodra je bij de testlocatie van de GGD in Schettens bent geweest voor de corona test is het van belang dat je gelijk naar huis gaat. Ondanks dat er wellicht bekenden van je bij de teststraat staan te wachten moet je toch gelijk wegrijden. Eventuele besmettingen moetennamelijk voorkomen worden. Zodra je thuis bent, mag je het huis ook niet meer verlaten tot je de uitslag binnen hebt. Tevens mogen er geen mensen bij jou op bezoek komen. Je moet namelijk in thuisisolatie blijven zolang er geen zekerheid is dat jehet coronavirus niet hebt.

Voorbereidingen voor de quarantaine treffen

Nog voordat je de uitslag van de GGD Schettens coronavirus test hebt, heb je dus al met veel zaken rekening moeten houden. Je kunt ook alvast na gaan denken over de mensen waar je contact mee gehad hebt. Indien je een positieve uitslag hebt, moeten deze mensen namelijkook op de hoogte worden gesteld. Tevens kan het goed zijn om alvast te bekijken hoe je een eventuele quarantaine in gaat richten. Mocht je dan een negatieve uitslag hebben, dan kun je zonder klachten weer aan de slag. Met klachten is het wel verstandigom het in de gaten te houden.

Corona test GGD in Schettens boeken

Corona Test Schettens

Waardering: 9.53/10 – gebasseerd on 270 reviews

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-12:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Fryslân,Drachten, Drachten-Azeven, Drachtstercompagnie, Kortehemmen, Olterterp, Rottevalle, Ureterp, Fryslân, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top