Direct testen in Santpoort-Zuid - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Santpoort-Zuid – Bij Klachten Direct testen!

Wat is het coronavirus?

Sinds het begin van 2020 kwam het coronavirus ineens om de hoek kijken. Deze werd ook wel COVID-19 genoemd. Het is een versie van het coronavirus dat onder een grote virusfamilie valt. De meeste soorten veroorzaken alleen een aantal onschuldige symptomen,maar er zijn ook varianten die juist schadelijk zijn. Deze vallen onder SARS en MERS, waar het nieuwe coronavirus ook onder valt. Deze virussen worden voornamelijk van dier op mens overgebracht en kunnen daarna van mens op mens verder verspreid worden.Hierdoor is het nooit helemaal te achterhalen waar het coronavirus vandaan komt.

Het coronavirus slaat snel om zich heen

Het coronavirus begon in Wuhan, maar had al snel zijn weg naar andere delen van de wereld gevonden. Vanaf dat moment moest de GGD Santpoort-Zuid coronavirustest ontwikkeld worden. Er moesten namelijk zoveel mogelijk mensen getest gaan worden om te zien wat de ernst vande situatie was. Al snel bleek dat er niet genoeg testen waren en moesten er meer ontwikkeld worden. Tevens ging het niet snel genoeg. Het coronavirus sloeg namelijk sneller om zich heen dan dat er behandelingsmethodes ontwikkeld konden worden, waardoorde besmetting steeds verder op bleven lopen. Ook waren veel mensen bang voor het virus, waardoor testen veel uit moesten sluiten.

Verschillende mutaties steken de kop op

Het coronavirus blijft zich daarnaast ontwikkelen. Er zijn al meerdere mutaties ontstaan, waardoor een algeheel vaccin nog niet ontwikkeld kan worden. Het vaccin dat op dit moment zijn werk moet gaan doen, is wellicht niet effectief tegen de nieuwe mutatie.Dit maakt de bestrijding van het virus niet eenvoudig. Het kan daarom ook nog lang gaan duren totdat het virus niet meer in ons land te vinden is en er veel minder besmettingen zijn. Ook moet er nog veel meer geleerd worden over het virus voordatde bestrijding gaat werken.

Hoe gaat het verder na het afleggen van de GGD Santpoort-Zuid corona test?

Het afleggen van de corona test van de GGD in Santpoort-Zuid is een spannende tijd. Je weet immers niet of je besmet bent met het coronavirus. Je gaat daarom een afspraak maken voor de test en moet daarna geduldig afwachten tot je de uitslag binnen hebt. Deze uitslag laateven op zich wachten. Het duurt namelijk 24 tot 48 uur totdat de uitslag bekend is. Je ziet deze daarna door in te loggen op de speciaal daarvoor ingerichte pagina van de GGD of wordt gebeld met de uitslag. In de tussentijd moet je zelf wel de nodigemaatregelen treffen.

Geen contacten hebben

Zodra je op de testlocatie van de GGD bent geweest voor de corona test is het de bedoeling dat je gelijk naar huis gaat. Tussen de test en de uitslag mag je namelijk met niemand contact hebben en ook nergens naartoe. Je zult daarom ook vrienden en familieop de hoogte moeten stellen en eventuele afspraken af moeten zeggen. Daarnaast moet je jouw klachten goed in de gaten houden. Indien deze erger worden, is het belangrijk om de huisarts te raadplegen en eventueel een afspraak te maken om te laten onderzoeken.

De uitslag afwachten

De GGD coronavirus test laat jou dus tijdelijk thuisblijven. Pas wanneer de uitslag negatief is, kun je je dagelijkse werkzaamheden hervatten. Dit kan dus wel enkele dagen duren. Ook mag je nog niet naar buiten als je nog klachten hebt. Indien je een positievetest hebt, ga je in volledige quarantaine. Ook jouw huishouden moet in dit geval thuisblijven totdat er zekerheid is. Je zult daarom altijd al voorbereid moeten zijn voordat je de test uit gaat laten voeren.

GGD coronatest in Santpoort-Zuid boeken

Zijn er corona testen van de GGD Santpoort-Zuid voor medewerkers van een bedrijf?

De GGD in Santpoort-Zuid coronavirus test Santpoort-Zuid wordt voor iedereen ingezet. Het maakt daarbij niet uit waar je aan het werk bent of met welke klachten je bij de bedrijfsarts komt. Zodra er een mogelijkheid is dat je besmet bent met het coronavirus kun je namelijk een afspraak maken.Ook kan de bedrijfsarts dit voor jou gaan doen. Hiervoor moet echter wel naar een testlocatie van de GGD Santpoort-Zuid gereden worden. De corona testen worden namelijk niet geleverd aan een bedrijf zelf. Hiervoor kunnen de bedrijven aanspraak maken op andere coronasneltesten,die wellicht iets minder betrouwbaar zijn.

De test op de testlocaties uitvoeren

De GGD in Santpoort-Zuid coronavirus test in Santpoort-Zuid wordt uitsluitend bij de testlocaties van de GGD in Velsen uitgevoerd. Dit komt doordat de corona test naar een laboratorium gestuurd wordt voor onderzoek. In het laboratorium wordt eerst gekeken of iemand besmet is met het coronavirus. Ook wordter daarna meer onderzoek gedaan naar het virus zelf. Dit is nodig om eventueel aanpassingen te kunnen doen in de bestrijding van het virus. Ook wordt op basis van de bevindingen gekeken naar een vaccin dat kan gaan werken. De GGD Santpoort-Zuid coronasneltest doetdit niet. Hier krijg je namelijk uitsluitend de uitslag te horen en komt er geen laboratorium bij kijken.

De bedrijfsarts kan deze test niet doen

De GGD Santpoort-Zuid coronavirus test kan niet door de bedrijfsarts zelf uitgevoerd worden. Indien er verdenkingen zijn, kan de bedrijfsarts wel een coronasneltest uitvoeren voor een eerste diagnose. Echter is het altijd aan te raden om de medewerker door te verwijzen naarde GGD. Hier kunnen namelijk betrouwbare corona testen uitgevoerd worden, waarna het ook geregistreerd wordt. De medewerker weet wat er te gebeuren staat en als bedrijf heb je ook direct meer zekerheid. Andere collega’s kunnen dan immers nietmeer besmet raken doordat degene van de werkvloer wordt gehouden bij een positieve uitslag.

GGD Santpoort-Zuid - coronavirus test telefoonnummer

Corona Test Santpoort-Zuid

Waardering: 9.8/10 – gebasseerd on 67 reviews
  • Santpoort-Zuid
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-15:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Kennemerland,Akersloot, Limmen, Markenbinnen, Uitgeest, de Woude, Noord-Holland, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top