Direct testen in Ruigahuizen - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Ruigahuizen – Bij Klachten Direct testen!

Zijn er zaken om rekening mee te houden na een negatieve uitslag van de GGD coronavirustest in Ruigahuizen?

De GGD coronavirustest in Ruigahuizen moet aantonen of je besmet bent met het coronavirus. Veel mensen met klachten laten zich bij verschillende testlocaties in Ruigahuizen en omgeving testen.Iedere keer wordt weer de hoop gevestigd op een negatieve corona test. Als deze test daadwerkelijk negatief is, zal het een opluchting zijn. Alleen dan vraag je je wel af waar je allemaal op moet gaan letten. Er zijn immers niet voor niets klachtendie op het virus lijken. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen.

Jouw klachten kunnen erger worden

Een negatieve uitslag van de GGD in Ruigahuizen coronavirustest in Ruigahuizen geeft in principe aan dat je niet besmet bent met het virus. Er zijn echter wel klachten aanwezig. Ondanks dat de test negatief is, moet je jouw klachten dus wel in de gaten houden. Als deze klachten verergeren,zal je namelijk verdere stappen moeten ondernemen. Zo wordt bijvoorbeeld geadviseerd om een afspraak te maken bij de huisarts. Deze kan namelijk bekijken of je alsnog een nieuwe test zou moeten doen. Je kunt namelijk te vroeg getest hebben, waardoorhet coronavirus nog geen kans heeft gehad om zich te kunnen ontwikkelen.

Een nieuwe test bij verergering van klachten

Als je nog klachten hebt, moet je na de GGD De Fryske Marren coronavirustest in Ruigahuizen zoveel mogelijk thuisblijven. Dit is een algemene maatregel die voor iedereen geldt. Tegelijkertijd kun je jezelf dus in de gaten houden. Houd daarbij ook de gezinsleden zoveel mogelijk in de gaten.Als iemand binnen het gezin klachten ontwikkelt, is de kans groot dat er toch ergens een besmetting is geweest. Een nieuwe corona test kan dan de oplossing bieden. Het is dan de hoop dat er wederom een negatieve uitslag uitkomt. Bij een positieveuitslag moeten er immers andere stappen ondernomen worden.

Hoe gaat de GGD coronavirustest in zijn werk?

De corona test van de GGD in De Fryske Marren is een test die voor iedereen toegankelijk is mits er klachten van het coronavirus zijn. De testen roepen alleen veel vragen op bij mensen die ervoor naar de teststraat gaan. Echter is het testen snel en eenvoudig. Zodra je eenafspraak hebt gemaakt, zorg je dat je op de aangegeven tijd met de auto bij de teststraat bent. Hier wacht je tot je aan de beurt bent. Vanuit de auto kun je de test laten doen door een medewerker van de GGD Ruigahuizen, waarna je weer richting huis kunt gaan.

De eerste stappen naar de test

Als je in de teststraat staat, moet je vaak aansluiten in de rij. Er zijn veel mensen die rond dezelfde tijd de GGD Ruigahuizen coronavirus test gaan doen. Zodra je de tent bereikt hebt, overhandig je jouw identiteitskaart. Zo kan de juiste naam bij de juiste samplesterecht komen. Daarna hoeft alleen nog de test uitgevoerd te worden en word je verzocht de teststraat weer te verlaten. Het is belangrijk dat je in jouw auto blijft zitten en eventueel een mondkapje te dragen als je met meerderen in de auto zit.

Het uitvoeren van de test

De GGD coronavirustest Ruigahuizen duurt slechts enkele minuten. Door middel van een wattenstaafje worden er monsters genomen uit de keel en de neus. De keel is als eerste aan de beurt. Deze wordt zo ver mogelijk achter in de mond geplaatst en geswapt, zodat het monsterop het wattenstaafje blijft zitten. Dit kan even gaan kriebelen door het borsteltje. Daarna gaat er een wattenstaaf jouw neus in, waar wederom het monster op de wattenstaaf blijft zitten. Dit wordt allemaal beheerst gedaan.

GGDcoronatest aanvragen in Ruigahuizen

Waar kun je zelf op letten bij de GGD corona test?

Het coronavirus bij je dragen of een vermoeden hebben dat je besmet bent, is vaak al erg genoeg. Je hebt je aan de maatregelen gehouden die opgesteld zijn door de regering gehouden en toch is er een grote kans dat je besmet bent. Je moet dan een GGD coronatest gaan doen. Bij deze test worden de nodige maatregelen getroffen door de medewerkers van de GGD in De Fryske Marren, maar je kunt zelf ook zorg dragen aan de veiligheidsmaatregelen. Op deze manier kun je eventuele besmettingen gaan voorkomen en zorg je ervoor datje zelf ook veilig blijft.

Op de testlocatie zelf aan maatregelen houden

De GGD Ruigahuizen coronavirustest in Ruigahuizen wordt altijd op een testlocatie uitgevoerd. Je moet dus geen personen in huis laten, maar uitsluitend bij de testlocatie de test uit laten voeren door een zorgverlener. Hierdoor kan er in een steriele omgeving gewerkt worden. Daarbijblijf je zelf in de auto zitten en doe je de deur pas open wanneer je aan de beurt bent. Je komt hiermee zo min mogelijk in contact met anderen. Daarbij is het dragen van een mondkapje ook een goede oplossing om besmettingen te voorkomen. Vooral alsje met meerderen in een auto zit.

Thuis de regels goed handhaven

Blijf daarbij ook niet te lang op de testlocatie hangen. Na de GGD in De Fryske Marren coronavirus test is het belangrijk dat je direct weer naar huis gaat en daar de uitslag afwacht. Het kan enkele dagen duren voordat je de uitslag krijgt. Zorg daarom dat je alle afspraken afzegten pas weer het huis verlaat als de test negatief uitwijst. Bij een positieve uitslag is het echter belangrijk dat je in volledige quarantaine gaat en jouw huisgenoten ook in isolatie gaan tot blijkt dat er geen klachten optreden. Alleen dan kan hetvirus onder controle worden gehouden en langzaam verdwijnen uit het straatbeeld.

GGD Ruigahuizen - corona contact

Corona Test Ruigahuizen

Waardering: 9.55/10 – gebasseerd on 229 reviews
  • Ruigahuizen
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-12:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Fryslân,Drachten, Drachten-Azeven, Drachtstercompagnie, Kortehemmen, Olterterp, Rottevalle, Ureterp, Fryslân, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top