Direct testen in Rheezerveen - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Rheezerveen – Bij Klachten Direct testen!

Hoe kun je de GGD coronavirus sneltest in Rheezerveen zelf uitvoeren?

Met de komst van de coronasneltest van de GGD rees ook de vraag of je deze test zelf uit kunt voeren. Naar de testlocatie gaan kan immers al gauw tijd in beslag nemen, terwijl je met erge klachten het liefst thuisblijft. Je zou daarom het liefste eentestset willen bestellen, zodat je thuis de test kunt doen en de uitslag af kunt lezen. Echter is dit nog niet mogelijk. De GGD in Hardenberg zet hier namelijk een zorgverlener op, omdat de test alleen goed uitgevoerd kan worden bij klachten en er anders naderonderzoek gedaan moet worden.

Alleen op locatie uit te voeren

De GGD Rheezerveen COVID-19 sneltest kan dus niet zelf uitgevoerd worden. In tegenstelling daarvan moet je een afspraak maken bij een testlocatie. Op dit moment kan de test alleen uitgevoerd worden voor cruciale beroepen. Dit zijn namelijk de beroepen waar de werknemerszo snel mogelijk weer aan het werk moeten gaan na de uitslag van de test, omdat er anders handen tekortkomen. Denk daarbij aan zorgverleners, die dag en nacht klaarstaan om mensen met het coronavirus te helpen tegen de strijd.

Meer dan alleen de coronasneltest

Voordat je de coronasneltest kunt laten uitvoeren moet je een afspraak maken bij de GGD in Hardenberg. Online of telefonisch geef je jouw klachten en persoonsgegevens door, waarna er een afspraak ingepland wordt bij de dichtstbijzijnde testlocatie. Ook krijg je hieruitgelegd welke corona maatreglen je voor, tijdens en na de test moet treffen. Indien de uitslag negatief is en je hebt toch erge klachten kan de zorgverlener bekijken of er wellicht iets anders aan de hand is. Zo blijf je toch niet zitten met ziekte, maarwordt er een gedegen onderzoek gedaan naar de oorzaak.

Wat zijn de overeenkomsten tussen de verschillende testen?

Er komen steeds meer testen op de markt die aan moeten geven of je het coronavirus hebt. De meest gebruikte test is de PCR-test van de GGD in Rheezerveen. Hier worden dagelijks veel mensen mee getest. Ook is er door de GGD in Rheezerveen een coronasneltest ingezet, die voor specialeberoepen gebruikt wordt. Wanneer je verder gaat kijken, merk je al gauw dat er veel meer instanties zijn die testen aanbieden. Dit kan al gauw verwarring opleveren. Maar wat zijn nou de overeenkomsten tussen de verschillende testen? Alleen op dezemanier maak je de juiste keuze.

Gekeken naar de eiwitten van het virus

De GGD Rheezerveen coronavirustest is de meest voorkomende. Deze test op eiwitten en kan binnen twee dagen een uitslag bieden. De GGD Rheezerveen coronasneltest werkt op dezelfde manier, maar dan geeft de test binnen een dag al aan of je positief of negatief bent getest. De grootsteovereenkomst is echter de samenstelling van het monster. Er wordt uitsluitend gezocht naar de eiwitten die duiden op het coronavirus. Alle andere virussen en bacteriën, zoals bijvoorbeeld influenza, worden buiten beschouwing gehouden. De betrouwbaarheidis hierdoor vele malen groter dan wanneer je een sneltest gebruikt van een andere instantie.

Alleen op het moment zelf mogelijk

Naast de corona test en de coronasneltest van de GGD in Rheezerveen bestaan er echter ook nog testen die aan kunnen tonen of je het coronavirus hebt gehad. Deze kijkt naar de antilichamen die je in jouw lichaam hebt zitten. De testen van de GGD in Hardenberg kunnen dit niet. Hierdoorweet je alleen dat je op dat moment de nodige maatregelen moet gaan treffen om verdere besmettingen te kunnen voorkomen. Hierdoor heb je voldoende duidelijkheid en kun je eventueel in quarantaine met het gehele gezin als dit nodig blijkt te zijn.

medischwebboek.nl boeken in Rheezerveen

Waarom is de GGD test nog niet overal te verkrijgen?

Er wordt veel gesproken over de coronasneltest van de GGD Rheezerveen. Dat de GGD Rheezerveen de coronasneltest op de markt brengt, is ondertussen een feit. Echter is deze niet voor een breed publiek beschikbaar. De sneltest is namelijk bedoeld voor de beroepen waarbij het nodigis dat er een snelle uitslag bekend is. Denk daarbij aan de zorg, waarbij het personeel niet kan ontbreken op de werkvloer. Het is daarom niet vreemd om te bedenken dat de test nog niet overal ingezet is. Daarbij wordt het op een langzame manier geïntroduceerd,waarbij in eerste instantie slechts enkele testlocaties zijn.

Voor cruciale beroepen beschikbaar

De GGD coronavirus sneltest in Rheezerveen begint op drie locaties in het land. Dit zijn de locaties waar de nood om een sneltest het hoogst is. In de loop van de tijd komen hier steeds meer testlocaties bij, zodat iedereen met een cruciaal beroep zich snel kan laten testenen ervoor gezorgd kan worden dat er geen handen te kort komen op de werkvloer. Dit houdt ook in dat de wachttijden bij de reguliere corona test weer iets korter kunnen worden. Hier moet je nu immers meerdere dagen wachten voordat je terecht kunt.

Een vertekend beeld voorkomen

Daarbij is de GGD Rheezerveen corona sneltest nog volop in ontwikkeling. Zo kan deze uitsluitend uitgevoerd worden door een zorgverlener. Indien er namelijk wel klachten zijn die wijzen op het coronavirus, maar de test geeft een negatieve uitslag, moet er namelijkgekeken worden of het verantwoord genoeg is om terug aan het werk te gaan. Dit kan soms voor lastige situaties zorgen, die niet door iedereen even goed in te schatten zijn. Een thuistest uitvoeren zorgt daarom altijd voor een vertekend beeld, watvoorkomen moet worden om de besmettingen zo laag mogelijk te houden.

GGD Rheezerveen - corona contact

Wanneer kan er vraag naar de uitslag van een GGD coronasneltest in Rheezerveen zijn?

De uitslag van de GGD Rheezerveen coronasneltest komt razendsnel. Hierdoor zijn veel mensen geneigd om hier een afspraak voor te maken. Toch is het niet altijd mogelijk. De test is er immers nog niet voor iedereen. Echter kan het in sommige gevallen wel nodig zijnom de uitslag van deze coronasneltest in het bezit te hebben. Hiervoor moet een goede afweging gemaakt worden. Dit kan door bijvoorbeeld een medewerker van de GGD in Rheezerveen gedaan worden, maar ook door een bedrijfsarts van het bedrijf waar je werkzaam bent.

Snel weer aan het werk met de uitslag

De coronasneltest van de GGD kan bijvoorbeeld uitgevoerd worden wanneer er een snel antwoord nodig is. Als er vaak menselijk contact is bij een beroep, dan moet er snel uitgesloten worden dat iemand met klachten het coronavirus bij zich draagt. In ditgeval wordt de uitslag van de coronatest dus gevraagd. Ook kan hiermee voorkomen worden dat collega’s besmet raken. Bij de politie, zorg of brandweer zit men immers vaak met meerdere mensen bij elkaar om mensenlevens te redden, waardoor de kansop een besmetting veel groter is.

Voor een goede reis

Ook voor mensen die vaak moeten reizen voor werk kan het een verplichting zijn om de uitslag van de GGD Rheezerveen COVID-19 sneltest te overhandigen. In dit geval is het lastig, omdat de meeste beroepen waarbij gereisd moet worden geen sneltest beschikbaar is. In ditgeval kunnen er ook sneltesten van andere instanties gebruikt worden. Hierbij moet er wel gekeken worden naar de betrouwbaarheid van de test. Niet altijd zal een coronasneltest namelijk de juiste uitslag geven. Wel is het een houvast voor de eerstetijd.

Kun je jouw huis verlaten met een positieve uitslag van de corona sneltest Rheezerveen?

De uitslag van de GGD Rheezerveen corona sneltest is binnen een korte tijd binnen. Hierdoor heb je bijvoorbeeld weinig tijd om te schakelen bij een positieve coronatest. Want hoe ga je ervoor zorgen dat je de quarantaineperiode door gaat komen? Daarnaast vraag jeje vaak af of je nog naar buiten kunt. Zonder klachten ga je je al snel vervelen binnenshuis en dan is een rondje lopen vaak een goede oplossing. Alleen is het met een positieve test niet meer mogelijk. Vanaf het moment dat je test binnen is, magje namelijk geen stap meer buiten de deur zetten.

Binnen blijven met of zonder klachten

Een van de maatregelen na het verkrijgen van een positieve uitslag van de GGD Rheezerveen coronasneltest is dat je niet meer naar buiten mag. Je moet in volledige quarantaine voor minimaal twee weken. Zelfs als de klachten verdwijnen is het de bedoeling dat je dezetijd uitzit. Ook jouw gezinsleden mogen de eerste week niet naar buiten. Zij moeten namelijk in de gaten houden of zij geen klachten hebben. Zonder klachten mogen zij na een week hun werkzaamheden weer herpakken, zolang jij je maar afzondert van derest.

Zoveel mogelijk contact voorkomen

Daarnaast mag je met een positieve uitslag van de GGD corona sneltest geen mensen binnenlaten. Het is daarom verstandig om jouw omgeving in te lichten. Voornamelijk de mensen die boodschappen voor jou gaan doen, moeten extra voorzichtig zijn. Zo moetendeze boodschappen bijvoorbeeld voor de deur neergezet worden. Op deze manier worden extra besmettingen voorkomen en kun jij ook weer aansterken. Uiteindelijk kun je zelf weer van alles gaan doen als het coronavirus verdwenen is.

GGD coronatest aanvragen in Rheezerveen

Corona Test Rheezerveen

Waardering: 9.25/10 – gebasseerd on 162 reviews
  • Rheezerveen
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 8:00-19:50
  • Dinsdag 8:00-19:50
  • Woensdag 8:00-19:50
  • Donderdag 8:00-19:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD IJsselland,Beerze, Beerzerveld, Bergentheim, Brucht, Diffelen, Mariënberg, Rheeze, Stegeren, Overijssel, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top