Direct testen in Opperdoes - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Opperdoes – Bij Klachten Direct testen!

Waarom bestaan er verschillen tussen de GGD Opperdoes corona test en de corona sneltest?

Sinds de uitbraak van corona is er volop gekeken naar de beste testen. Bij de GGD Opperdoes de corona test af laten nemen zorgde voor de meest betrouwbare uitslagen, waardoor er snel in kaart gebracht kon worden wat de ernst van de situatie was. Hierdoor kondener ook nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden. Deze test nam bijvoorbeeld veel tijd in beslag, waardoor een sneltest moest komen voor cruciale beroepen. Hierdoor ontstonden er ook grote verschillen tussen beide testen. Het verschil zit hem namelijk nietalleen in periode tot de uitslag.

Onderzoek naar het virus

De GGD coronavirus test is een test die niet alleen gebruikt kan worden om te zien of iemand het coronavirus bij zich draagt, maar ook konden de testresultaten ingezet worden voor verder onderzoek. De monsters worden namelijk in het laboratorium verder onderzochtom meer te weten te komen over het virus. Dit is met de GGD Opperdoes coronasneltest niet mogelijk. Ook komt hier geen laboratorium aan te pas. Dit maakt de sneltest zo snel dat er binnen een uur een uitslag kan worden gegeven. Bij de PCR-test kan dit tot tweedagen gaan duren, waardoor mensen binnen moeten blijven.

Inzet verschilt per test

Daarbij zit het grote verschil op dit moment ook in de toegankelijkheid. De GGD Opperdoes coronavirustest is voor een groot publiek beschikbaar. Zodra iemand klachten ervaart, kan er namelijk getest worden door een afspraak te maken. De GGD Opperdoes coronasneltest wordt ineerste instantie ingezet om contactberoepen de kans te geven zich snel te laten testen, zodat er ook weer sneller gewerkt kan gaan worden. Zorgverleners krijgen zo de kans om met een negatieve uitslag weer andere levens te kunnen redden.

Kun je nog naar buiten met een positieve uitslag van de GGD corona test?

Zodra de uitslag van de GGD coronavirus test in Opperdoes binnen is, kun je jezelf afvragen of je nog naar buiten kunt. Het zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat je de hond uit moet laten. Echter is het vanaf dat moment de bedoeling dat je in quarantaine gaat. Je mag het huisop geen enkel moment van de dag meer verlaten, zelfs niet voor de hond. Maar hoe kun je dan toch alles in goede banen gaan leiden? Dit wordt direct heel lastig als jouw andere gezinsleden ook symptomen vertonen van het coronavirus.

Het huis niet meer verlaten

Met een positieve uitslag van de GGD Medemblik coronavirus test in Opperdoes mag niemand van jouw huishouden meer naar buiten. Jij zit voor twee weken in volledige quarantaine, jouw huishouden moet binnenblijven voor een week om te zien of er geen klachten zijn ontstaan. Even naarde winkel voor boodschappen of een rondje lopen met de hond op de drukke tijdstippen zit er dus niet meer in. Dit kan het heel lastig maken. Zeker als je ook nog geen tuin hebt waar je de hond in kunt laten rennen. Je zult je goed aan moeten gaanpassen.

Ook niemand binnen laten

Na de positieve GGD coronavirustest mag er ook niemand bij jou binnen komen. Ook dit maakt het niet makkelijker. De boodschappen kunnen bijvoorbeeld nog wel voor de deur neergezet worden, maar niemand kan even langskomen om de hond op te halen. Je zult daaromcreatief moeten zijn tijdens deze weken. Mochten de gezinsleden geen klachten hebben, dan is het weer snel opgelost. Als iedereen het coronavirus heeft, wordt het toch wel een stuk lastiger. Maak daarom ook een plan, zodat je hierop terug kunt vallen.

GGDcoronatest aanvragen in Opperdoes

Wat is er nodig voor de corona test van de GGD Opperdoes?

De GGD coronavirus test is de manier om erachter te komen of je het coronavirus in jouw lichaam hebt zitten. De eerste klachten zijn zichtbaar en je kunt je er erg beroerd door gaan voelen. Na het maken van de afspraak moet je echter wel nog wachten totdatje naar de testlocatie gaat. Dit kan enkele dagen duren als het erg druk is in jouw omgeving. In de tussentijd mag je geen contact hebben met de omgeving en kun je alvast de nodige corona maatreglen gaan treffen. Ook kun je gaan bekijken wat je nodig hebtvoor de test.

De documenten meenemen naar de locatie

Voordat je naar de testlocatie van de GGD Medemblik coronavirustest in Opperdoes gaat, moet je ervoor zorgen dat je jouw identiteitsbewijs en de bevestigingsmail klaar hebt liggen. Deze moet je namelijk kunnen overhandigen. Een medewerker van de GGD Opperdoes meldt jou dan aan in het systeem,waarna je kunt wachten tot je aan de beurt bent. Voor de rest heb jij niets nodig. De corona test wordt namelijk uitgevoerd door een medewerker van de GGD, waarna je gelijk weer naar huis kunt. Verschillende hulpmiddelen zijn daarom niet direct eenvereiste.

Enkele hulpmiddelen als extra maatregel

Je kunt er wel voor zorgen dat je jouw hygiëne goed houdt. Ontsmet bijvoorbeeld alles waar je aankomt, zodat de bacteriën hier niet op blijven hangen. Dit zorgt ook voor jezelf voor een veiligere omgeving bij de GGD coronavirus test Opperdoes. Desinfectiemiddelvoor jouw auto, een mondkapje en eventueel handschoenen zijn enkele voorbeelden. Deze zijn echter niet verplicht. Alleen wanneer je met meerdere personen in de auto zit, dien je te allen tijde een mondkapje te dragen. Mocht iemand dan nog niet besmetzijn, kun je het ook niet overdragen.

GGD Opperdoes - covid test contact

Corona Test Opperdoes

Waardering: 9.28/10 – gebasseerd on 230 reviews
  • Opperdoes
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-15:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Hollands Noorden,Akersloot, Limmen, Markenbinnen, Uitgeest, de Woude, Noord-Holland, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top