Direct testen in Oosterwolde - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Oosterwolde – Bij Klachten Direct testen!

Wat moet je doen na een positieve uitslag van de GGD Oosterwolde coronavirustest?

Als de uitslag van de GGD Ooststellingwerf coronavirus test binnen is, kan dit een grote schok zijn. Ondanks dat je klachten ervaart, hoop je immers dat de test negatief uitwijst. Bij een positieve test moet er namelijk veel gaan veranderen binnen jouw huishouden en kan hetzijn dat je ook veel meer klachten gaat ontwikkelen. Er zijn al veel mensen ernstig ziek geworden van het coronavirus en er zit een kans in dat dit ook bij jou gebeurt. Je moet daarnaast weten wat je allemaal moet doen als de test positief uitwijst.

Jouw contacten opschrijven voor het gesprek

Als je de GGD Oosterwolde coronavirus test gedaan hebt, is het goed om alvast na te gaan denken over de personen waar je contact mee hebt gehad in de twee weken voor de test. Dit is namelijk de periode waarin je de mensen hebt kunnen besmetten met het virus. Mocht detest dan positief uitwijzen, kan het bron- en contactonderzoek direct van start gaan. Een medewerker van de GGD helpt jou hierbij. Het is namelijk niet eenvoudig om te bepalen of je lang genoeg bij iemand in de buurt bent geweest om een besmettingte hebben. Tijdens het gesprek wordt daarom al veel duidelijk.

Binnen blijven tot de klachten voorbij zijn

Daarnaast ga je bij een positieve uitslag van de GGD in Ooststellingwerf coronavirus test Oosterwolde in quarantaine. Je mag het huis niet verlaten en ook mag er niemand bij jou op visite komen. Als je met meerdere mensen in een huis woont, moeten deze personen ook in thuisisolatie totdatzeker is dat er geen klachten zijn. Voor jou geldt een quarantaine van minimaal twee weken. Als de klachten na deze twee weken weg zijn, mag je ook weer naar buiten. Als er nog klachten zijn, zul je nog langer thuis moeten blijven zitten.

Hoe lang moet je wachten op de uitslag bij een PCR-test?

De PCR-test heet ook wel de GGD Oosterwolde coronavirustest en geeft jou binnen een korte tijd antwoord op de vraag of je het coronavirus in jouw lichaam hebt zitten. Deze test kan het virus al in een kort stadium vinden, waardoor de uitslag vrijwel altijd goed is. Daarbijhoef je ook niet heel lang op een antwoord te wachten. In een laboratorium wordt namelijk binnen 24 tot 48 uur het monster onderzocht en wordt de uitslag aan jou doorgegeven. Je weet dus vrij snel of het coronavirus aanwezig is en of je verdere stappenmoet ondernemen.

Binnen 48 uur de uitslag op de website

De GGD Oosterwolde coronavirustest is altijd binnen enkele dagen nadat je de afspraak hebt gemaakt ingepland. Je gaat dan naar de testlocatie, waar je slechts enkele minuten kwijt bent. Je kunt daarna weer naar huis om het antwoord af te wachten. Binnen 24 tot 48 uurstaat de uitslag op de website van de GGD Ooststellingwerf. Hiervoor log je in met jouw jouw DigiDen klik je door naar de uitslag. Er staat dan duidelijk omschreven of jouw uitslag positief of negatief is en welke stappen er ondernomen moeten worden. Bij een negatieveuitslag zul je altijd op de website moeten kijken.

Gebeld door de GGD

De uitslag telefonisch krijgen is vaak sneller bij de GGD Oosterwolde coronavirus test Oosterwolde. De gegevens zijn dan wel in het systeem verwerkt, maar vaak nog niet zichtbaar op de website. Bij een positieve test word je opgebeld door een medewerker van de GGD Oosterwolde. Tijdens dit gesprekhoor je niet alleen de uitslag, maar ook wat je moet doen. Zo ga je in quarantaine en wordt er een bron- en contactonderzoek gestart. Het kan namelijk zijn dat je in de tussentijd onbewust mensen besmet hebt door er voor langere tijd bij te zijn.

Coronatest GGD in Oosterwolde aanvragen

Wat gebeurt er na een positieve uitslag van de corona test van de GGD in Oosterwolde?

Als je de GGD coronavirustest hebt gedaan volgt de uitslag binnen twee dagen. Bij een positieve uitslag word je te allen tijde gebeld door een medewerker van de GGD in Oosterwolde. Ook zie je jouw uitslag online terug door in te loggen met mijn jouw DigiD Het telefoongesprekmoet echter meer duidelijkheid brengen over het moment dat jij mogelijk besmet bent en met wie je allemaal in contact bent geweest vanaf dat moment tot en met de corona test. Het bron- en contactonderzoek wordt altijd direct gestart, zodat alles goedin kaart kan worden gebracht.

Binnenshuis blijven met het gezin

Zelf ga je na een positieve uitslag van de GGD coronavirus test in Oosterwolde in quarantaine. Ook jouw gezinsleden mogen het huis niet meer verlaten. Iedereen binnen jouw huishouden blijft binnen zolang er geen duidelijkheid is over de klachten. Indien er geen klachtenoptreden, dan mogen deze mensen het huis weer verlaten. Zelf blijf je minimaal twee weken binnen. In deze tijd is het daarom belangrijk om eventueel jouw boodschappen te laten bezorgen door iemand van jouw omgeving of door de bezorgdiensten. Zo hoefje echt nergens meer heen en kun je het virus niet overbrengen op iemand anders.

De klachten in de gaten houden

Daarnaast moet je goed bekijken of jouw klachten na verloop van tijd erger worden. De positieve GGD Oosterwolde coronavirustest is een extra reden om voorzichtig te zijn en je moet tijdig aan de bel trekken. Mochten de klachten dermate erg worden, dan kan een afspraakbij de huisarts goed zijn. In sommige gevallen beland je op de spoedeisende hulp. Het is afhankelijk van jouw eigen gezondheid hoe het verloop gaat zijn. Je hoeft namelijk lang niet altijd ernstige klachten over te houden aan het coronavirus.

GGD Oosterwolde - corona

Hoe krijg je de GGD Oosterwolde corona test uitslag?

Na het laten doen van de GGD Oosterwolde coronavirustest is het wachten op de uitslag. Deze uitslag moet aantonen of jouw klachten daadwerkelijk van corona zijn of dat je wellicht te maken hebt met een normale griep. Wanneer je de afspraak maakt, kun je aangeven op welkemanier je de uitslag wilt hebben. Je kunt hierbij kiezen uit een online uitslag, waarvoor je in moet loggen met jouw jouw DigiD maar ook voor een telefoontje van een medewerker van de GGD. Er zijn ook momenten waarop je standaard gebeld wordt door deGGD.

De uitslag van de GGD Oosterwolde coronavirustest digitaal bekijken

De eerste mogelijkheid is om de uitslag van de GGD in Ooststellingwerf coronavirus test Oosterwolde digitaal te ontvangen. Je krijgt dan een melding wanneer de uitslag terug te vinden is. Hiervoor moet je naar de website gaan waar je ook jouw afspraak gemaakt hebt en inloggen met jouw jouw DigiDEr staat dan of de uitslag positief of negatief is en welke regels erbij horen. Bij een negatieve uitslag mag je in principe direct weer naar buiten. Met klachten is het echter wel belangrijk dat je nog even binnenblijft tot de klachten verdwenenzijn.

De uitslag telefonisch verkrijgen

Als je liever gebeld wordt door een medewerker van de GGD in Oosterwolde kun je er ook voor kiezen om de uitslag telefonisch te ontvangen. De uitslag van de GGD coronavirustest wordt dan direct met jou besproken. Als deze negatief is, dan wordt er gemeld dat je weer naarbuiten kunt gaan. Bij een positieve uitslag wordt het bron- en contactonderzoek direct gestart. Daarom word je bij een positieve uitslag te allen tijde gebeld door een medewerker. De eerste maatregelen kunnen dan direct getroffen worden voor jou enjouw huishouden.

Corona Test Oosterwolde

Waardering: 9.81/10 – gebasseerd on 382 reviews
  • Oosterwolde
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-19:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Drenthe,Ter Aard, Assen, Bovensmilde, Huis ter Heide, Zeijerveen, Zeijerveld, Fryslân, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top