Direct testen in Oosteind - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Oosteind – Bij Klachten Direct testen!

Hoe krijg je de uitslag van de corona test van de GGD?

De GGD coronavirus test in Oosteind heeft twee verschillende uitslagen. Je kunt positief of negatief getest worden. In beide gevallen moet je je aan andere corona maatreglen gaan houden. Echter weten veel mensen niet op welke manier de uitslag van de GGD komt. Daarbij is hetook afhankelijk van de manier waarop jij de afspraak gemaakt hebt. Je kunt namelijk zelf aangeven hoe je de uitslag wilt ontvangen. Het is dan alleen nog een kwestie van afwachten. De uitslag laat namelijk tot wel twee dagen op zich wachten. Dit kanlastig zijn, maar tegelijkertijd weet je dan wel zeker dat je de juiste uitslag in handen hebt.

Online de uitslag van de test bekijken

De uitslag van de GGD coronavirustest Oosteind kun je in veel gevallen online terugvinden. Wanneer je online de afspraak hebt gemaakt, kun je ervoor kiezen om gebeld te worden of juist uitsluitend de uitslag online terug kunt vinden. Veel mensen vinden het fijn dater een medewerker opbelt, zodat de nodige stappen ook besproken kunnen worden. Met klachten moet je immers alsnog in thuisisolatie om te zien of de klachten niet verergeren. Bij een positieve uitslag word je in ieder geval altijd gebeld door een medewerker.In dit geval moet het bron- en contactonderzoek namelijk gestart worden om te bekijken of je mogelijk mensen besmet hebt.

Telefonisch de uitslag vermeld krijgen

Daarnaast kun je via het telefoonnummer van de GGD Oosteind een afspraak maken voor de corona test. Wanneer je via deze weg een afspraak maakt, word je zowel met een positieve als negatieve uitslag gebeld door een medewerker. Dit kan in eerste instantie verwarrendzijn. De medewerker van de GGD in Oosterhout zal jou namelijk ook vragen of de corona melder app jou een melding heeft gegeven van jouw contact met een besmet persoon. Pas daarna zal de uitslag volgen. Zonder klachten mag je in ieder geval weer naar buiten en andersga je in isolatie.

Waar kun je zelf op letten bij de GGD coronavirus test Oosteind?

Het coronavirus bij je dragen of een vermoeden hebben dat je besmet bent, is vaak al erg genoeg. Je hebt je aan de corona maatreglen gehouden die opgesteld zijn door de regering gehouden en toch is er een grote kans dat je besmet bent. Je moet dan een GGD coronatest gaan doen. Bij deze test worden de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen door de medewerkers van de GGD Oosteind, maar je kunt zelf ook zorg dragen aan de corona maatreglen. Op deze manier kun je eventuele besmettingen gaan voorkomen en zorg je ervoor datje zelf ook veilig blijft.

Op de testlocatie zelf aan maatregelen houden

De GGD coronavirus test Oosteind wordt altijd op een testlocatie uitgevoerd. Je moet dus geen personen in huis laten, maar uitsluitend bij de testlocatie de test uit laten voeren door een zorgverlener. Hierdoor kan er in een steriele omgeving gewerkt worden. Daarbijblijf je zelf in de auto zitten en doe je de deur pas open wanneer je aan de beurt bent. Je komt hiermee zo min mogelijk in contact met anderen. Daarbij is het dragen van een mondkapje ook een goede oplossing om besmettingen te voorkomen. Vooral alsje met meerderen in een auto zit.

Thuis de regels goed handhaven

Blijf daarbij ook niet te lang op de testlocatie hangen. Na de GGD coronavirustest in Oosteind is het belangrijk dat je direct weer naar huis gaat en daar de uitslag afwacht. Het kan enkele dagen duren voordat je de uitslag krijgt. Zorg daarom dat je alle afspraken afzegten pas weer het huis verlaat als de test negatief uitwijst. Bij een positieve uitslag is het echter belangrijk dat je in volledige quarantaine gaat en jouw huisgenoten ook in isolatie gaan tot blijkt dat er geen klachten optreden. Alleen dan kan hetvirus onder controle worden gehouden en langzaam verdwijnen uit het straatbeeld.

GGDcoronatest aanvragen in Oosteind

Wanneer kun je een onjuiste uitslag van de GGD test verwachten?

De GGD Oosteind coronavirus sneltest moet een uitkomst bieden als het gaat om het afnemen van een grote hoeveelheid testen per dag. De sneltest is namelijk speciaal ontwikkeld om binnen een korte tijd antwoord te krijgen. Doordat er binnen een uur antwoord is en jehierdoor sneller kunt schakelen, zou je eventueel ook weer aan het werk kunnen gaan bij een negatieve uitslag. Echter is de sneltest niet altijd even betrouwbaar. Je moet daarom goed weten wanneer de onjuiste uitslag aangegeven kan gaan worden.

Zonder klachten geeft een onjuiste uitslag

Wanneer je de GGD Oosteind COVID-19 sneltest ondergaat, moet er zekerheid zijn van klachten. Zonder klachten kan de test namelijk geen positieve uitslag geven. Hierdoor heb je wellicht een negatieve uitslag, terwijl je wel besmet bent met het coronavirus. Dit kangrote gevolgen hebben voor eventuele besmettingen. Je moet daarom uitsluitend een afspraak maken als er ook echt een grote kans is dat je het coronavirus hebt. Een medewerker van de GGD in Oosterhout kan jou hier altijd advies over gaan geven voordat de afspraakingepland wordt.

De periode waarin je laat testen is van belang

Daarnaast kun je de GGD coronavirus sneltest ook alleen maar op een goede manier uitvoeren als er op het juiste moment getest wordt. In een te vroeg stadium zijn er nog niet voldoende cellen van het virus aanwezig, waardoor de kans groot is dat de uitslag negatiefwordt. Ook als je enkele weken wacht kan dit gevolgen hebben. De cellen worden dan namelijk al langzaam afgebroken, waardoor je nog minder kans hebt op de juiste uitslag. Ga daarom altijd na of de uitslag juist gaat zijn op dat moment.

GGD Oosteind - test contact

Corona Test Oosteind

Waardering: 9.89/10 – gebasseerd on 342 reviews
  • Oosteind
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-15:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD West-Brabant,Dongen, Dorst, Oosteind, Oosterhout, Teteringen, Noord-Brabant, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top