Direct testen in Noord-Sleen - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Noord-Sleen – Bij Klachten Direct testen!

Is een antigeen-test ook geschikt voor onderzoek in laboratoria?

Bij een PCR-test wordt de test niet alleen gebruikt om tot een uitslag te komen, ook kan er met de monsters meer onderzoek gedaan worden naar het coronavirus. De testen worden namelijk opgestuurd naar een laboratorium, waar alles in werking gesteld wordt.De antigeen-test gaat echter niet naar een laboratorium. Dit geeft het grootste verschil tussen de GGD Noord-Sleen coronavirustest en de GGD Noord-Sleen corona sneltest. Alleen zou je je dan wel af kunnen vragen of de antigeen-test ook geschikt is voor laboratoriumonderzoek.

Geen laboratorium gebruikt voor onderzoek

De GGD Noord-Sleen COVID-19 sneltest gaat dus niet naar het laboratorium. De uitslagen worden door de GGD in Noord-Sleen zelf afgelezen, waarna het in het systeem wordt verwerkt en jij de uitslag in handen krijgt. Dit gebeurt vaak al binnen een uur. Je hoeft hierdoor niet lang inonzekerheid te zitten en kunt alvast gaan bekijken wat je allemaal moet gaan veranderen. Met klachten moet je immers alles in de gaten houden, zelfs als er een negatieve uitslag is. Bij een positieve test moet je in quarantaine. Alleen wordt er verderniet onderzocht welke variant je van het virus in jouw lichaam hebt zitten. Dit draagt dus niet bij aan de wetenschap.

Klachten kunnen de uitslag veranderen

De antigeen-test is hier ook niet geschikt voor. In tegenstelling tot de PCR-test is het namelijk minder betrouwbaar. Ondanks dat de GGD coronasneltest in Noord-Sleen een hoge gevoeligheid heeft, kan er nog wel eens wat over het hoofd gezien worden. Je moet daarom zelfook enige voorzichtigheid hebben. Als er klachten zijn die toch op het coronavirus kunnen duiden, dan moet je ook wellicht een nieuwe test laten doen. Je kunt dan kiezen voor de GGD coronavirustest, welke wel naar een laboratorium gestuurd wordt en gebruiktwordt voor onderzoek naar het coronavirus.

Hoe betrouwbaar zijn de corona testen voor bedrijfsartsen?

De betrouwbaarheid van een corona test staat nog wel eens in twijfel. Dit komt doordat lang niet iedereen met een negatieve test ook daadwerkelijk geen coronavirus in zijn lichaam heeft zitten. De testen moeten op een goed moment uitgevoerd worden enals er te weinig cellen te vinden zijn, dan kan dit de uitslag van de test beïnvloeden. Zo ook bij de coronasneltesten die gebruikt kunnen worden door een bedrijfsarts. Er moet daarom een goede afweging gemaakt worden of deze testen gebruiktworden of dat werknemers doorgestuurd worden naar de GGD coronavirustest in Noord-Sleen. Maar hoe betrouwbaar zijn alle testen?

De coronasneltest door de bedrijfsarts

De coronasneltesten die door artsen gebruikt mogen worden, zijn vooral betrouwbaar als er sprake is van klachten die duiden op het coronavirus. Met klachten is de kans namelijk veel groter dat er voldoende cellen in het lichaam aanwezig zijn, waardoorde test altijd een goede uitslag kan geven. Alleen kan het dan ook zijn dat de test negatief uitwijst, terwijl er wel klachten zijn. In dit geval moet alles goed in de gaten worden gehouden. De klachten kunnen namelijk ook op influenza duiden, waardoorhet lastig wordt om een onderscheid te maken. Met de test wordt er wel een eerste houvast geboden.

Een doorverwijzing naar de GGD

Je kunt als bedrijfsarts iemand ook nog doorsturen naar de GGD coronavirustest Noord-Sleen. Dit is een betrouwbare test die gevoelig is voor het coronavirus. Hierdoor wordt het virus nog sneller opgepakt dan bij andere testen. Ook de GGD Noord-Sleen corona sneltest werkt op dezemanier. Deze testen kunnen daarom als beste houvast gebruikt worden. Mocht er een negatieve sneltest zijn die door de bedrijfsarts uitgevoerd is, dan kan er altijd nog een doorverwijzing plaatsvinden om het coronavirus op een goede manier uit te sluiten.

Coronatest GGD boeken in Noord-Sleen

Wat zijn de mogelijkheden tot aanmelden voor de GGD coronavirus test Noord-Sleen?

De GGD coronavirustest Noord-Sleen is door vrijwel iedereen aan te vragen. Zodra je klachten ervaart die mogelijk door het coronavirus komen, dan kun je contact opnemen met de GGD Noord-Sleen. Na het beantwoorden van een aantal vragen kun je een testlocatie in de omgeving uitzoekenen de afspraak inplannen. Na het verkrijgen van een bevestigingsmail kun je wachten tot de dag aangebroken is. Er zijn echter meerdere manieren om de afspraak te maken. Hierdoor bepaal je helemaal zelf hoe je jouw afspraak gaat plannen.

Inloggen met jouw mijn DigiD voor de afspraak

De eerste manier om de afspraak te maken voor de GGD Noord-Sleen coronavirustest is door in te loggen met je jouw DigiDop de speciaal daarvoor ingerichte website van de GGD in Noord-Sleen. Hier heb je twee opties: de uitslag bekijken en een afspraak maken voor de test. Wanneer je op‘afspraak maken’ klikt, ga je door naar de pagina waar een aantal vragen gesteld worden. Zo moet je onder andere aangeven welke klachten je hebt en wat de ernst hiervan is. Tevens dien je aan te geven sinds wanneer je de klachten ervaart.Op basis hiervan wordt de eerste informatie vergaart en word je doorgeleid naar de verschillende testlocaties.

Spreken met een medewerker

Je kunt ook bellen naar het nummer dat op deze website vermeld staat. Samen met een medewerker plan je in dit geval de GGD Noord-Sleen coronavirus test is. Hiervoor moet je wel jouw burgerservicenummer bij de hand hebben. Met dit nummer worden jouw gegevens namelijk inhet systeem gezet. Ook deze medewerker zal met jou in gesprek gaan over de klachten. Daarna wordt gekeken wat de beste mogelijkheid is om de test te laten doen en wordt aan jou de locatie en het tijdstip doorgegeven. Jij hoeft er verder niets meervoor te doen.

GGD Noord-Sleen - covid test

Waarom is er zo weinig bekend over het coronavirus?

Het coronavirus zelf is al bekend. Jarenlang zijn er veel verschillende varianten voorbij gekomen, die ook allemaal een ander resultaat hadden. COVID-19 was echter een geheel nieuwe variant, waar nog niets over bekend was. Het bleek al snel dat deze vanSARS afkwam, wat alarmbellen deed rinkelen. Buiten dit gegeven, wisten wetenschappers nog niet waartegen gestreden moest worden. Dit maakte het niet makkelijk om een behandeling te starten bij mensen die in het ziekenhuis kwamen. Ook moesten de coronatesten geheel anders gedaan en onderzocht worden. Snel schakelen was echter het enige dat telde.

Mutaties zorgen voor minder kennis

Ondanks dat het coronavirus dus al bekend was, moest er veel onderzoek gedaan worden. De herkomst was duidelijk: China. Ook de impact werd al gauw duidelijk toen de cijfers van het aantal besmettingen in China openbaar kwamen. Alleen was het op dat momentnog niet te bedenken dat de gehele wereld er al bijna een jaar mee te maken zou hebben. Dankzij onderzoek kwamen wetenschappers al veel te weten, maar het blijft altijd gissen. De mutaties kunnen immers weer geheel andere klachten met zich meebrengen,wat het ook niet altijd eenvoudiger maakt. Daarom is er tot op de dag van vandaag nog altijd niet veel bekend over deze nieuwe variant.

Dankzij de corona testen wel meer kennis

De GGD coronavirustest Noord-Sleen draagt echter wel bij aan het onderzoek. Wanneer de monsters in het laboratorium komen voor de uitslag, kunnen deze namelijk ook direct gebruikt worden voor het onderzoek naar het virus. Aan de hand van de samenstelling van de eiwittenen cellen wordt duidelijk welke stoffen de klachten veroorzaken. Ook kan er op deze manier een vaccin ontwikkeld worden. Wellicht dat er in de toekomst voldoende kennis is over het coronavirus, waardoor een nieuwe pandemie voorkomen zou kunnen worden.

Waar kun je de GGD coronavirus test in Noord-Sleen laten doen?

Als je de GGD coronavirus test Noord-Sleen moet ondergaan is het altijd goed om te weten waar je terecht kunt. Zo mag je niet zomaar bij de huisarts een test af laten nemen, maar moet je hiervoor naar een van de testlocaties in de omgeving gaan. De verschillende testlocatiesin de omgeving staan allemaal op de website van de GGD in Coevorden vermeld en zijn zichtbaar zodra jij een afspraak wilt gaan maken via de online wegen. Als je telefonisch een afspraak gaat maken, dan zal de medewerker altijd voor de dichtstbijzijnde locatiegaan.

Meer locaties voor meer testen

De GGD Noord-Sleen coronavirustest wordt daarbij op steeds meer plekken afgenomen. Waar het eerst om een enkele teststraat in de omgeving ging, zijn er tegenwoordig veel verschillende locaties te vinden. Deze worden ook regelmatig uitgebreid met nieuwe plekken. Op dezemanier kunnen de grote hoeveelheid besmettingen direct opgevangen worden en kunnen er zoveel mogelijk mensen tegelijkertijd getest worden. De wachttijden bij de GGD in Noord-Sleen worden hierdoor ook korter. In plaats van een week wachten is het nu soms slechtstot enkele dagen.

Sneller terecht bij meerdere locaties

Je kunt zelf bekijken welke locatie voor de GGD Noord-Sleen coronavirus test Noord-Sleen het dichtstbij is. Hiervoor kun je jouw eigen locatie doorgeven, waarna je gelijk aan de slag kunt met het maken van een afspraak. Indien er binnen een korte tijd geen afspraak gemaakt kan wordenis er ook de mogelijkheid om naar de volgende locatie te gaan. Uiteindelijk kun je altijd snel terecht bij een van de locaties en weet je in een korte tijd de uitslag. Vanaf dat moment hoeft er geen onzekerheid meer te bestaan en weet je welke corona maatreglener getroffen moeten worden om jouw omgeving zo goed mogelijk te beschermen.

GGD coronatest aanvragen in Noord-Sleen

Corona Test Noord-Sleen

Waardering: 9.09/10 – gebasseerd on 175 reviews

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-19:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Drenthe,Ter Aard, Assen, Bovensmilde, Huis ter Heide, Zeijerveen, Zeijerveld, Drenthe, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top