Direct testen in Niezijl - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Niezijl – Bij Klachten Direct testen!

Hoe ontvang je de uitslag van de GGD coronavirustest in Niezijl?

Als je een GGD Niezijl coronavirustest hebt gedaan moet je nog even wachten op de uitslag. Deze krijg je namelijk niet direct te horen wanneer je bij de teststraat bent geweest. Het is de bedoeling dat je naar huis gaat en pas weer het huis verlaat als er een negatievetestuitslag is. Deze uitslag kun je op twee manieren binnenkrijgen: telefonisch of via de elektronische weg. Afhankelijk van wat jij aangegeven hebt, kun je jouw uitslag dus op ieder moment van de dag verwachten.

De testresultaten online bekijken

Als je de uitslag van de GGD Niezijl coronavirus test wilt weten kun je inloggen via de website met je jouw DigiD Hier staat binnen 48 uur vermeld of je het coronavirus bij je draagt en wat de verdere stappen zijn. Bij een negatieve uitslag mag je, mits er geen klachtenmeer zijn, het huis verlaten. Bij een positieve uitslag is het van belang dat je in quarantaine gaat. Ook jouw huishouden gaat in dit geval in isolatie tot er geen klachten meer zijn. In dit geval moet er ook een bron- en contactonderzoek gestartworden.

De uitslag telefonisch krijgen

Vanwege het bron- en contactonderzoek belt de GGD jou altijd op voor een positieve uitslag. Zo kan alles direct van start gaan en kunnen eventuele nieuwe besmettingen voorkomen worden. Je ziet de positieve test daarnaast terug op de website, waardoorje ook nog een extra bewijs hebt. Je kunt ook voor een telefonische afspraak kiezen als je niet in kunt loggen met je jouw DigiD De GGD belt jou dan op zodra de uitslag bekend is. Dit kan soms de dag na de resultaten al zijn.

Kan een bedrijfsarts verplicht een coronatest uitvoeren bij medewerkers met symptomen?

Met de komst van het coronavirus zijn er ook zaken veranderd op de werkvloer. Iedereen moet immers de corona maatreglen opvolgen, maar de bedrijfsarts heeft er ook een taak bij gekregen. Er komen regelmatig mensen met symptomen over de vloer. Dit maakt hetlastig, omdat het liefst iedereen getest moet worden. Toch is dit niet altijd mogelijk. De testen moeten namelijk zoveel mogelijk vrijwilliger uitgevoerd worden. Er kan echter wel veel gebeuren om het testen verplicht te gaan stellen op de werkvloerbij een verdenking van het coronavirus.

Zelf testen en doorsturen naar de GGD

Als er een medewerker met symptomen van het coronavirus bij de bedrijfsarts komt, moet er gelijk een afweging gemaakt worden. De bedrijfsarts heeft vaak enkele coronasneltesten liggen, waardoor er gekeken kan worden of de vermoedens juist zijn. Bij eennegatieve test kan het wel aan te raden zijn om iemand tijdelijk naar huis te sturen. De klachten zijn immers aanwezig en het kan zijn dat er in een te vroeg stadium getest is. Je zou er dan ook voor kunnen kiezen om de medewerker naar de GGD in Niezijl coronatest te sturen, zodat er opnieuw gekeken kan worden of de klachten bij het coronavirus horen.

Verplichten is mogelijk met het coronavirus

Daarnaast kan de medewerker direct in aanmerking komen voor de GGD Niezijl coronavirus sneltest. In dit geval kun je het ook verplicht stellen om de afspraak te maken of zelf de afspraak in te plannen. Hiermee voorkom je dat er meer besmettingen op de werkvloer plaatsvinden.Ondanks dat het in eerste instantie niet verplicht was om medische onderzoeken te laten doen, zijn er tijdens het coronavirus nieuwe regels ingesteld. De medewerker kan hier ook weinig meer tegenin brengen en er kunnen grotere consequenties ontstaanals de zorg geweigerd wordt.

Corona test GGD in Niezijl boeken

Waarom laten mensen de GGD coronavirus test Niezijl niet uitvoeren?

De GGD coronavirustest in Niezijl kent voorstanders en tegenstanders. De voorstanders vinden dat de corona test afnemen geen kwaad kan en dat er direct meer duidelijkheid is over het ziektebeeld. Echter zijn er veel tegenstanders, die hun onvrede over het coronavirusuiten en daarom ook geen test laten afnemen. Met alle gevolgen van dien. Zo is de onvrede onder andere al geuit door het vernielen van testlocaties. Maar waarom zijn deze tegenstanders zo fel tegen de corona test en alles wat erbij komt kijken?

Verschillende theorieën bij het coronavirus

Vanaf het moment dat het coronavirus heerste en de eerste testlocaties van de GGD Niezijl voor de corona test geopend werden, waren de tegenhangers al hoorbaar. Het coronavirus was namelijk niet zo ernstig als gezegd werd. Het was een variant van de griep endaarom zouden er geen testen nodig zijn. Ook zou de regering iedereen in de gaten willen houden door middel van deze test. Hierdoor kwam er dus al gauw een tegenbeweging, waarbij ook de veiligheidsmaatregelen niet in acht werden genomen. Terwijl het aantal besmettingenwel steeds verder op opliepen en de veiligheidsmaatregelen steeds strenger werden.

Geen duidelijke uitslag mogelijk

De GGD Niezijl coronavirus test zou daarnaast niet betrouwbaar zijn. De PCR-test die gebruikt werd, zou bijvoorbeeld ook een griep opvangen en daarmee alsnog een positieve uitslag geven. Ook dit was een reden voor de tegenstanders om geen test uit te laten voeren.Want het zou niet duidelijk zijn of het daadwerkelijk om het coronavirus of om influenza gaat. De cijfers zouden hierdoor eenvoudig te manipuleren zijn, wat voor onder andere de regering een goede manier was om mensen bang te maken voor een virusdat niet zou bestaan.

GGD Niezijl - coronavirus test

Moet je symptomen hebben om de GGD coronavirus test in Niezijl te ondergaan?

Voordat je een afspraak kunt maken voor de GGD coronavirus test in Niezijl wordt er gevraagd welke klachten je ervaart. Dit zorgt ervoor dat mensen zonder klachten niet zomaar een test gaan doen. Ook moet je aangeven of je in contact bent geweest met iemand die het coronavirusbleek te hebben. Desondanks zijn er ook veel mensen die zonder klachten wel besmet zijn. Dit maakt het soms niet eenvoudig om te bepalen of je een test moet laten doen. Want waar leg je deze afweging en hoeveel kwaad kan het om geen test te doen?

In eerste instantie sprake van klachten

De GGD Niezijl coronavirustest is er in eerste instantie voor mensen die wel symptomen hebben van het coronavirus. Met symptomen ben je namelijk extra besmettelijk. Een keer hoesten of niezen en iemand kan het bijvoorbeeld al krijgen. Daarom wordt er altijd naarde klachten gevraagd voordat je daadwerkelijk een afspraak in kunt gaan plannen. Het is daarbij ook goed om te vermelden sinds wanneer je deze klachten ervaart. In een te vroeg stadium kan het namelijk zijn dat de cellen van het coronavirus nog nietvoldoende in het lichaam aanwezig zijn. Hierdoor heb je ook sneller dat de test negatief uitwijst, terwijl er toch een besmetting is geweest.

Langere tijd contact met een besmet persoon

Daarnaast kun je een afspraak maken bij de GGD Niezijl coronavirus test als je weet dat je voor langere tijd in contact bent geweest met iemand die het coronavirus heeft. Zo krijg je bijvoorbeeld een notificatie van de corona melder app of een telefoontje van de GGD in Westerkwartiernaar aanleiding van een bron- en contactonderzoek van iemand die je kent. In dit geval is het ook verstandig om de afspraak te maken, zodat je voor jezelf duidelijkheid kunt krijgen. Hierbij worden er wel sneller eisen gesteld. Het is daarom goedom te weten waarom je de test wilt gaan doen en wat het voor meerwaarde gaat hebben.

Corona Test Niezijl

Waardering: 9.44/10 – gebasseerd on 44 reviews
  • Niezijl
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-12:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Groningen,Drachten, Drachten-Azeven, Drachtstercompagnie, Kortehemmen, Olterterp, Rottevalle, Ureterp, Groningen, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top