Direct testen in Nieuwlande - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Nieuwlande – Bij Klachten Direct testen!

Ik heb een negatieve uitslag van de corona test van de GGD, en nu?

Na het ondergaan van de GGD coronavirustest in Nieuwlande is het spannend. Want ben je wel of niet positief getest voor het coronavirus? Je moet de uitslag afwachten, welke via de digitale weg afgelezen kan worden. Ook kun je een telefoontje van een medewerker van de GGDverwachten wanneer je positief getest bent. Echter is de kans ook aanwezig dat je negatief getest bent. Maar wat moet je dan doen? Je hebt immers klachten die konden duiden op het coronavirus en met klachten moest je te allen tijde thuisblijven volgensde maatregelen. Wat kun je dan nog doen?

Klachten bij een negatieve uitslag

Een negatieve uitslag van de GGD Nieuwlande coronavirustest geeft aan dat je niet besmet bent met het coronavirus. Echter heb je niet voor niets een afspraak gemaakt. Er zijn immers klachten aanwezig, waardoor je gaat twijfelen of je toch ergens iets opgelopen hebt.Je zult daarom goed moeten bekijken hoe de klachten zich verder ontwikkelen. Het is belangrijk om met klachten alsnog zoveel mogelijk thuis te blijven. Ondanks dat het wellicht een verkoudheid is of de griep, kan het namelijk wel besmettelijk zijn.Blijf daarom jouw gezondheid te allen tijde in de gaten houden ondanks de negatieve test.

Een verergering van de klachten

Daarnaast is het goed om bij een negatieve uitslag van het de GGD coronavirus test in Nieuwlande ook te gaan kijken naar de ontwikkelingen van de klachten. Je kunt namelijk ook in een te vroeg stadium al getest hebben, waardoor het virus zich in jouw lichaam nog niet goedontwikkeld heeft. In dit geval kan het aan te raden zijn dat je bij ergere klachten nogmaals laat testen of een afspraak maakt bij de huisarts. Je kunt dan meer onderzoek laten doen, zodat er wellicht toch nog op tijd een isolatie kan worden gestart.

Mijn medewerker heeft een positieve uitslag bij de GGD coronavirus test in Nieuwlande, wat nu?

Het is niet altijd eenvoudig om aanpassingen op de werkvloer te krijgen. Veel beroepen kennen toch een risico op een besmetting met het coronavirus en bij vrijwel ieder bedrijf heeft er wel iemand het coronavirus opgelopen. Als een medewerker verdachtwordt van het coronavirus, dan kan er een GGD coronavirustest in Nieuwlande aangevraagd worden. De medewerker dient dan op de aangegeven tijd bij de testlocatie te zijn en moet daarna thuisblijven tot de uitslag van de GGD Nieuwlande binnen is. Deze kan echter wel positief zijn.

Gedegen onderzoek naar het aantal besmettingen

Indien een medewerker een positieve uitslag van de GGD Nieuwlande coronavirustest heeft gekregen moet deze persoon in quarantaine. Ook wordt er een bron- en contactonderzoek gestart. Met dit onderzoek wordt gekeken met wie de medewerker de afgelopen twee weken nauwheeft samengewerkt. Deze collega’s kunnen namelijk ook besmet zijn. In dit geval zullen deze collega’s hun klachten goed in de gaten moeten houden en eventueel ook een corona test moeten laten doen. Zo kan bekeken worden of er niet meerbesmettingen zijn op de werkvloer en kan een grote uitbraak wellicht nog voorkomen worden.

Een grote uitbraak kunnen voorkomen

Pas wanneer blijkt dat er geen klachten zijn en er geen sprake meer is van een positieve uitslag van de GGD Nieuwlande coronavirustest mogen medewerkers weer aan het werk. Dit kan in een korte tijd voor veel problemen zorgen, maar tegelijkertijd kan een grote uitbraakuitblijven. Het is daarom verstandig om als bedrijfsarts altijd een oogje in het zeil te houden. Het kan voor het bedrijf immers ook schadelijk zijn als er veel besmettingen worden geregistreerd en tegelijkertijd kunnen de werkzaamheden niet meernaar behoren uitgevoerd worden.

GGDcoronatest boeken in Nieuwlande

Wat is een serologische test?

Naast de corona test en de coronasneltest van de GGD is er ook nog een serologische test ontwikkeld. Deze test werkt op een geheel andere manier dan de testen die je bij de testlocaties van de GGD Nieuwlande kunt vinden en zullen jou ook geen uitslag geven of jebesmet bent met het virus. De testen zijn namelijk bedoeld om te bekijken of er antistoffen van het coronavirus in jouw lichaam zitten. Deze antistoffen worden gezien als onderdeel van jouw immuunsysteem en kunnen ervoor zorgen dat er een reactiewordt gegeven op een besmetting met het coronavirus. De juiste antistoffen zijn echter niet zomaar in jouw lichaam.

Antistoffen in het lichaam meten

De serologische test kan uitgevoerd worden om te zien of de antistoffen aanwezig zijn. Twee tot drie ween na een besmetting maakt jouw lichaam vaak de juiste antistoffen aan en zijn ze ook in een grote hoeveelheid aanwezig. Vanaf dat moment kunnen dezestoffen gemeten worden. Hiervoor moet bloed worden afgenomen. Er kan hiermee een inschatting gemaakt worden hoeveel mensen er besmet zijn geweest met het coronavirus en of er een afweersysteem wordt opgebouwd en behouden. Dit kan uiteindelijk ookmeer onderzoeken naar het virus op gaan leveren.

Voornamelijk voor de toekomst

Met deze serologische test wordt dus niet gekeken of je op dat moment besmet bent met het coronavirus. Hiervoor kun je de GGD Nieuwlande coronavirustest uit laten voeren. Ook de GGD Nieuwlande coronavirus sneltest is hier speciaal voor ontwikkeld. Wel kan er met de serologische testeen beter beeld komen van het verloop van het virus, waardoor er ook op een andere manier gehandeld kan gaan worden. Mocht het coronavirus nog een keer terugkomen, dan is er voldoende bekend om wellicht in een eerder stadium al stappen te ondernemen.

GGD Nieuwlande - corona contact

Corona Test Nieuwlande

Waardering: 9.31/10 – gebasseerd on 270 reviews
  • Nieuwlande
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 8:00-19:50
  • Dinsdag 8:00-19:50
  • Woensdag 8:00-19:50
  • Donderdag 8:00-19:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Drenthe,Beerze, Beerzerveld, Bergentheim, Brucht, Diffelen, Mariënberg, Rheeze, Stegeren, Drenthe, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top