Direct testen in Nieuweschoot - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Nieuweschoot – Bij Klachten Direct testen!

Hoe is het coronavirus ontstaan?

Er is geen eenduidig antwoord te geven op de vraag hoe het coronavirus ontstaan is. Waar in eerste instantie werd gesproken over een vleermuis die dit virus overgebracht heeft, was er later weer bericht dat het virus in een laboratorium is ontwikkeld.Het coronavirus zou daarbij al een lange tijd bestaan en per ongeluk losgelaten zijn. Beide verhalen brengen echter weer een geheel eigen waarheid met zich mee en hierdoor is er ook nog weinig bekend over het coronavirus. Onderzoek is hierdoor nogveel belangrijker geworden, zodat er ook op een goede manier tot een bestrijding overgegaan kan worden.

Doorgegeven van vleermuis op mens

Het coronavirus dat ontstaan is in Wuhan, zou verspreid zijn doordat iemand een vleermuis op een markt had gegeven. Deze vleermuis was besmet met het virus, waardoor het overgebracht werd op de mens. Vanaf dat moment was deze persoon besmettelijk en besmetteal gauw de mensen in zijn omgeving. Daarna ging het als een lopend vuurtje. Vrijwel iedere corona test die afgenomen werd, was positief. Buiten Wuhan kwam er over heel de wereld een melding binnen van besmettingen. Hierdoor werd er ook steeds meerbekend over het virus en sloeg de twijfel toe. Want hoe moest de bestrijding gebeuren?

Ontwikkeld in een laboratorium

Een andere versie van het verhaal was dat het coronavirus al voor langere tijd in een laboratorium onderzocht werd. Het virus zou in Amerika zijn ontwikkeld, maar aan China zijn verkocht. In China is het virus uiteindelijk vrijgekomen, waarna het balletjeis gaan rollen. Dit heeft er ook aan bijgedragen dat er binnen een korte tijd een vaccin was ontwikkeld. Of dit verhaal de juiste is, is nooit bewezen. Hierdoor blijft het gissen hoe het coronavirus echt ontstaan is en op welke manier de bestrijdinghet beste uitgevoerd kan gaan worden. 

Hoe kun je de GGD coronasneltest in Nieuweschoot zelf uitvoeren?

Met de komst van de coronasneltest van de GGD rees ook de vraag of je deze test zelf uit kunt voeren. Naar de testlocatie gaan kan immers al gauw tijd in beslag nemen, terwijl je met erge klachten het liefst thuisblijft. Je zou daarom het liefste eentestset willen bestellen, zodat je thuis de test kunt doen en de uitslag af kunt lezen. Echter is dit nog niet mogelijk. De GGD Nieuweschoot zet hier namelijk een zorgverlener op, omdat de test alleen goed uitgevoerd kan worden bij klachten en er anders naderonderzoek gedaan moet worden.

Alleen op locatie uit te voeren

De coronasneltest Nieuweschoot kan dus niet zelf uitgevoerd worden. In tegenstelling daarvan moet je een afspraak maken bij een testlocatie. Op dit moment kan de test alleen uitgevoerd worden voor cruciale beroepen. Dit zijn namelijk de beroepen waar de werknemerszo snel mogelijk weer aan het werk moeten gaan na de uitslag van de test, omdat er anders handen tekortkomen. Denk daarbij aan zorgverleners, die dag en nacht klaarstaan om mensen met het coronavirus te helpen tegen de strijd.

Meer dan alleen de coronasneltest

Voordat je de coronasneltest kunt laten uitvoeren moet je een afspraak maken bij de GGD Nieuweschoot. Online of telefonisch geef je jouw klachten en persoonsgegevens door, waarna er een afspraak ingepland wordt bij de dichtstbijzijnde testlocatie. Ook krijg je hieruitgelegd welke veiligheidsmaatregelen je voor, tijdens en na de test moet treffen. Indien de uitslag negatief is en je hebt toch erge klachten kan de zorgverlener bekijken of er wellicht iets anders aan de hand is. Zo blijf je toch niet zitten met ziekte, maarwordt er een gedegen onderzoek gedaan naar de oorzaak.

Coronatest GGD in Nieuweschoot boeken

Waarom is de GGD test niet voor iedereen beschikbaar?

De GGD Nieuweschoot coronasneltest wordt langzaam uitgerold. Echter wordt deze test niet direct voor iedereen ingezet. In eerste instantie is deze test er namelijk voor bedoeld om zoveel mogelijk zorgverleners in een korte tijd te kunnen testen, zodat er geen ziekteverzuimop kan treden. Daarbij is dit ook de groep die het meeste met anderen in contact komt. De kans op besmetting is hier vele malen groter dan bij iedereen die thuis werkt. Ook andere beroepen zullen uiteindelijk met een sneltest kunnen kijken of hetcoronavirus aanwezig is.

Voorrang voor vitale beroepen

De reden dat de GGD Nieuweschoot de coronasneltest nog niet voor iedereen beschikbaar stelt, is eenvoudig. De vitale beroepen moeten nu namelijk langer wachten totdat de test uitgevoerd kan worden. Er kunnen enkele dagen voorbijgaan voordat iemand naar de testlocatiekan. In deze dagen mag er niet gewerkt worden en zullen er dus ook minder patiënten geholpen kunnen worden. Ook kan een uitslag lang op zich laten wachten. Uiteindelijk kunnen mensen dus meer dan een week niet op de werkvloer komen, ondanks datde test uiteindelijk negatief blijkt te zijn. De sneltest moet hier verandering in brengen.

Veel extra tijd gaan kosten

Daarbij is de volledige betrouwbaarheid van de corona sneltest nog niet volledig vastgesteld. Hoewel de test volop ontwikkeld is en steeds beter is geworden, kan er nog niet met zekerheid gezegd worden dat deze even betrouwbaar is als de PCR-test.In sommige gevallen kun je namelijk wel klachten ervaren, terwijl er een negatief testresultaat verschijnt. Een zorgverlener moet dan gaan kijken of de uitslag correct is. Als dit bij iedereen gedaan moet worden, kan het wederom veel tijd gaan kosten.

GGD Nieuweschoot - coronavirus test telefoonnummer

Waar kun je een coronasneltest aanschaffen als bedrijfsarts?

Bedrijfsartsen hebben de taak om ziekte op de werkvloer in de gaten te houden. Indien er medewerkers zijn met klachten die op het coronavirus kunnen duiden, moet er direct actie ondernomen worden. Het kan dan namelijk zijn dat er meer mensen besmet rakenmet het virus, wat uiteindelijk ook tot grotere problemen op de werkvloer gaat leiden. Dit maakt het voor een bedrijfsarts wellicht handiger om een coronasneltest aan te schaffen. Maar waar kan dit allemaal gedaan worden?

Bij meerdere instanties te verkrijgen

Er zijn veel instanties waar de coronasneltesten te verkrijgen zijn. Veel mensen schaffen ze hier aan om thuis te kunnen testen. Echter geeft dit nooit een betrouwbaar beeld. Een bedrijfsarts is vaak BIG-geregistreerd, waardoor de test wel als betrouwbaarverklaard kan worden. Mocht de test dan positief zijn, dan weet je als medewerker ook zeker dat je besmet bent. Er kan dan direct een quarantaineperiode aanbreken. Bij een negatieve test is de betrouwbaarheid ook gegarandeerd, alleen moet er dan gekekenworden of het verstandig is om weer aan het werk te gaan. Klachten kunnen immers veel betekenissen hebben.

Betrouwbaarheid door de GGD

De GGD coronavirus test in Nieuweschoot en de GGD Nieuweschoot corona sneltest blijven echter wel de meest betrouwbare testen die er zijn. Deze hebben namelijk een hogere gevoeligheid. Als bedrijfsarts kan het daarom verstandig zijn om de medewerkers aan te melden voor deze testen. Ditkan eenvoudig via de website van de GGD in Heerenveen, waardoor er zekerheid ontstaat en het bedrijf ook de nodige stappen kan ondernemen. Uiteindelijk weten alle collega’s waar zij aan toe zijn en kunnen de werkzaamheden op een veilige manier voortgezetworden.

Corona Test Nieuweschoot

Waardering: 9.24/10 – gebasseerd on 439 reviews

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-12:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Fryslân,Drachten, Drachten-Azeven, Drachtstercompagnie, Kortehemmen, Olterterp, Rottevalle, Ureterp, Fryslân, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top