Direct testen in Nieuwe-Tonge - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Nieuwe-Tonge – Bij Klachten Direct testen!

Krijg je de positieve of negatieve uitslag van de GGD test snel binnen?

De GGD Nieuwe-Tonge coronavirus sneltest is niet voor iedereen toegankelijk, maar kan wel een snel antwoord geven als je wilt weten of je het coronavirus te pakken hebt. Daarbij heet het niet voor niets een sneltest. Binnen een uur zou je namelijk het antwoord al te wetenkunnen komen. De testen zijn er namelijk speciaal voor gemaakt om zoveel mogelijk mensen in een korte tijd te kunnen testen, zodat er ook sneller tot quarantaine overgegaan kan worden indien nodig. Alleen krijg je ook altijd binnen een uur antwoord?

Online de uitslag snel vinden

Bij de GGD Nieuwe-Tonge coronasneltest kun je ervan uit gaan dat jouw uitslag binnen een uur zichtbaar is in het systeem. Je kunt hiervoor inloggen met jouw jouw DigiD waarna je door kunt klikken naar de uitslag. Dit gebeurt via dezelfde website als waarmee je een afspraakhebt gemaakt voor de test. Je leest dan of de uitslag positief of negatief is en kunt ook al enkele adviezen doornemen. Zo kun je bijvoorbeeld lezen dat je bij klachten beter nog even binnen kunt blijven ondanks dat de test negatief is. Bij een positievetest blijf je voor minimaal twee weken in quarantaine.

Direct gebeld bij een positieve test

Daarbij word je bij een positieve uitslag van de GGD Nieuwe-Tonge coronavirus sneltest te allen tijde gebeld. Dit voorkomt namelijk dat er een tijd overheen gaat voordat het bron- en contactonderzoek gestart kan worden. In de tussentijd ben je niet meer buiten geweest,maar de tijd voor de corona test waarschijnlijk wel. Zorg daarom dat je voor jezelf alvast op een rijtje hebt gezet welke personen je de afgelopen tijd hebt gezien en waarmee je voor langere tijd samen hebt gezeten. Zo kan alles sneller van startgaan.

Hoe houd je je aan de regels van de GGD corona test in Nieuwe-Tonge?

Er zijn veel veiligheidsmaatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk besmettingen plaatsvinden. Dit is bij de GGD Nieuwe-Tonge coronavirus test niets anders. Zodra er een afspraak gemaakt is, worden de corona maatreglen nogmaals voor jou op een rijtje gezet. Zo magje het huis niet verlaten totdat je naar de testlocatie moet, mag je geen contact hebben met mensen buiten jouw huishouden en moet je ook na de test direct weer naar huis. Dit is lastig wanneer je alleen woont en er bijvoorbeeld boodschappen gedaanmoet worden.

Het huis niet verlaten

Om je aan de regels van de GGD Nieuwe-Tonge coronavirustest te houden is het goed om deze helemaal door te nemen. Probeer daarbij zoveel mogelijk hulp in te schakelen voor onder andere de boodschappen. Zo voorkom je dat je met jouw klachten iemand kunt besmetten. Ookmoet je de richtlijnen bij de teststraat goed in het achterhoofd houden. Zo is het dragen van een mondkapje verplicht wanneer je met meerdere mensen in een auto zit. Ook mag je buiten de test geen contact hebben met mensen.

De regels na de test

Hoewel iedereen geneigd is om bepaalde handelingen uit te voeren, is het dus van belang dat je voor, tijdens en na de GGD Nieuwe-Tonge coronavirus test alle veiligheidsmaatregelen in acht neemt. Pas wanneer blijkt dat je geen corona hebt en de klachten afgenomen zijn, mag je weernaar buiten en jouw dagelijkse werkzaamheden hervatten. Mocht de uitslag positief zijn, dan krijg je duidelijke instructies waar je je aan dient te houden. Neem deze daarom altijd goed in je op om extra risico’s zoveel mogelijk te beperken.

GGD coronatest boeken in Nieuwe-Tonge

Is het verplicht om melding te maken van een positieve uitslag van de GGD Nieuwe-Tonge coronavirus test?

Als een bedrijfsarts zelf een coronasneltest uit kan voeren bij de medewerkers, dan kunnen er zowel positieve als negatieve uitslagen uitkomen. De negatieve uitslagen hoeven nooit vermeld te worden bij de GGD Nieuwe-Tonge, omdat deze niets bijdragen aan het beelddat gecreëerd moet worden van het aantal besmettingen. De positieve testen zijn echter een ander verhaal. In dit geval heb je immers een besmet persoon op de werkvloer, die tegelijkertijd ook veel collega’s besmet kan hebben. Deze uitslagmeld je in ieder geval wel bij de GGD Nieuwe-Tonge.

Bedrijfsartsen moeten een positieve test melden

De GGD Nieuwe-Tonge coronavirustest wordt overal doorgegeven. Het wordt namelijk in een landelijk systeem verwerkt, waardoor de cijfers iedere dag bijgewerkt worden. Zo ontstaat er een beeld van het aantal besmettingen in Nederland. Echter voeren bedrijfsartsen vaak ookeen coronasneltest uit. De uitslagen van deze testen worden door de bedrijfsartsen zelf afgelezen. In dit geval staat het dus niet in het systeem van de GGD Goeree-Overflakkee. Daarom zijn bedrijfsartsen verplicht om de positieve uitslag van medewerkers door te geven.Deze worden bij de cijfers van de testlocaties opgeteld. Op deze manier kan er toch gekeken worden hoeveel besmettingen er zijn.

De GGD Nieuwe-Tonge heeft dezelfde meldingsplicht

Ditzelfde gebeurt in principe ook met de COVID-19 sneltest in Nieuwe-Tonge. De medewerkers van de GGD in Nieuwe-Tonge lezen de uitslag af en uiteindelijk wordt alles ook in het systeem gezet. Dit gebeurt allemaal op dezelfde dag. Ook deze besmettingen moeten namelijk een beter beeldgeven. Ondanks dat de coronasneltesten niet gebruikt worden voor onderzoek naar het coronavirus kan iedere test wel bijdragen aan een goed beeld van de ontwikkelingen. Uiteindelijk moet het uitwijzen of de veiligheidsmaatregelen vanuit de regering helpen bijde bestrijding van het virus. Het aantal positieve uitslagen zal dan namelijk naar beneden gaan.

GGD Nieuwe-Tonge - coronavirus test

Corona Test Nieuwe-Tonge

Waardering: 9.81/10 – gebasseerd on 142 reviews
  • Nieuwe-Tonge
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 8:00-19:50
  • Dinsdag 8:00-19:50
  • Woensdag 8:00-19:50
  • Donderdag 8:00-19:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Zeeland,Barendrecht, Rhoon, Rotterdam, Zuid-Holland, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top