Direct testen in Neer - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Neer – Bij Klachten Direct testen!

Waarom bestaan er tegenstrijdige berichten over de GGD Neer coronavirus test?

De GGD Leudal heeft veel kritiek gekregen over de corona test. Ook waren er veel berichtgevingen omtrent de PCR-test. Berichten dat de test wel zijn werk deed, maar ook berichten dat de test niet betrouwbaar zou zijn. Deze tegenstrijdige berichten hebben ervoorgezorgd dat lang niet iedereen meer vertrouwen heeft in de uitkomst van de corona testen. Echter kun je je dan afvragen waarom deze berichten ontstaan zijn en wat deze hebben bijgedragen aan het aantal testen dat gedaan wordt.

Manipulatie van uitslagen

De tegenstrijdige berichten over de GGD Neer coronavirus test Neer bestaan al vanaf het begin. De PCR-test zou namelijk niet alleen testen op het coronavirus, maar ook op onder andere influenza. De uitslagen konden hierdoor direct gemanipuleerd worden. Ook kon de testnegatief uitwijzen wanneer iemand zonder klachten zou gaan testen. Om dit te voorkomen kon je alleen bij de GGD in Neer terecht als je zoveel mogelijk aan de voorwaarden voldeed. De klachten waren niet voldoende, er moest ook koorts bij komen kijken. Weinigmensen werden hierdoor getest. Naarmate de regels veranderden, kwamen er ook steeds meer testresultaten bij.

De onjuistheid van sneltesten

De berichtgevingen bleven echter hetzelfde. Nog altijd was de corona test van de GGD in Neer niet betrouwbaar genoeg. Met de komst van de coronasneltest zou de betrouwbaarheid nog verder naar beneden gaan. Want hoe kon het toch dat er binnen een uur al een uitslagwas? Ondanks dat er tegenstrijdige berichten ontstaan zijn, zijn er wel genoeg mensen naar de testlocaties gegaan om ervoor te zorgen dat uitgesloten kon worden dat er sprake was van het coronavirus. Tevens is er meer onderzoek gedaan naar het virusen konden mensen met klachten beter en sneller geholpen worden.

Waar zorg je voor een veilige GGD corona sneltest Neer?

Als je een afspraak maakt voor de coronavirus sneltest, moet je ook zeker weten dat dit op een veilige manier gebeurt. Je wilt immers niet bij een negatieve testuitslag alsnog een besmetting op hebben gelopen omdat het op de locatie zelf niet veilig is.De testlocaties van de GGD Neer zijn echter altijd veilig. Er worden veel verschillende maatregelen getroffen die ervoor moeten zorgen dat er geen besmettingen plaats kunnen vinden. Ook jij draagt hier een steentje aan bij door ervoor te zorgen dat jeje aan de regels houdt op de locatie.

Zelfs hygiënemaatregelen treffen

De GGD Neer corona sneltest is daarnaast binnen enkele minuten uitgevoerd. De medewerker van de GGD in Neer komt hierdoor ook niet te lang bij jou in de buurt. Ga daarom ook zelf niet onnodig contact zoeken met een medewerker, maar houd je aan de instructies die gegevenworden op de testlocatie. Als je al besmet bent met het coronavirus, dan weet je in ieder geval zeker dat je het niet overbrengt op de mensen die zich gedurende de dag inzetten om anderen te testen. Ook kun je een aantal hygiënecorona maatreglen treffenvoor een nog veiligere omgeving zolang je op de testlocatie aanwezig bent.

Nodige maatregelen voor thuis treffen

Uiteindelijk is het van belang dat je na de GGD Neer COVID-19 sneltest direct naar huis gaat. Je kunt dan namelijk niet tot de besmetting van anderen overgaan. Blijf daarom niet hangen op de testlocatie en ga ook niet naar de winkel om de laatste boodschappente halen. Zorg dat je enkele opties hebt voordat je in quarantaine moet, waardoor je de gehele tijd uit kan zitten. Mocht de test dan negatief zijn, dan kun je het huis weer verlaten. Dit hoor je vaak dezelfde dag nog, waardoor je nooit lang aan hetwachten bent.

Corona test GGD aanvragen in Neer

Hoe lees je de uitslag van de GGD corona test in Neer?

Het aflezen van medische testen is niet eenvoudig. Vooral mensen die normaal gesproken niets binnen dit werkveld doen, kunnen de resultaten al gauw door elkaar gehaald worden. Bij de corona test van de GGD Leudal is dit niet anders. De PCR-test geeft namelijkna laboratoriumonderzoek een positieve of negatieve uitslag. Voor jou betekent dit dat je de uitslag doorkrijgt via een telefoontje of digitaal kunt bekijken door in te loggen met jouw jouw DigiD

De uitslag van een medewerker krijgen

Als de uitslag van de corona test van de GGD in Neer positief is, word je te allen tijde gebeld door een medewerker van de GGD Neer. Deze zal namelijk ook direct een bron- en contactonderzoek starten. Hierbij wordt er gekeken naar de mensen waar je contact mee hebtgehad sinds de klachten begonnen en hoe lang je hierbij in de buurt bent geweest. Daarnaast krijg je alle maatregelen te horen die je zelf moet handhaven. Zo mag je bijvoorbeeld niet naar buiten en kun je ook geen contact meer hebben met mensen buitenjouw huishouden. Zo voorkom je dat je anderen kunt besmetten.

De uitslag staat duidelijk op internet

Je kunt de uitslag van de GGD Neer coronavirus test ook online terugvinden. Dit is vaak de meest eenvoudige optie. Je ziet namelijk in een oogopslag of de test positief of negatief is. Tevens staan hier alle maatregelen nogmaals omschreven. Bij een negatieve uitslagkun je jouw huis weer verlaten. Bij een positieve uitslag is het bron- en contactonderzoek al gestart en moet je voor 14 dagen in quarantaine. Ook de andere gezinsleden blijven in isolatie totdat zeker is dat er geen klachten zijn. Lees daarom altijdgoed alles door bij het lezen van de uitslag.

GGD Neer - corona

Corona Test Neer

Waardering: 9.92/10 – gebasseerd on 138 reviews
  • Neer
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-15:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Limburg-Noord,Heerlen, Hoensbroek, Voerendaal, Wijnandsrade, Limburg, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top