Direct testen in Milheeze - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Milheeze – Bij Klachten Direct testen!

Welke corona testen kun je als bedrijfsarts uitvoeren?

Als bedrijfsarts krijg je regelmatig te maken met het coronavirus. De werkgevers die bij jou over de vloer komen, hebben verschillende klachten die hierop kunnen duiden. Je wilt dan direct weten of zij het coronavirus hebben. Als bedrijfsarts kun je zelfde testen niet uitvoeren, maar je kunt iemand wel aanmelden voor de GGD Milheeze coronavirus test. Ook voor de GGD Milheeze corona sneltest zou je een werknemer aan kunnen melden bij bepaalde beroepen. De werknemer hoeft hierdoor zelf niets meer te doen en iedereen weetgelijk waar diegene aan toe is.

Werknemer aanmelden bij de GGD in Milheeze

Als bedrijfsarts sta je daarmee wel voor een keuze. Je moet de werknemer aanmelden voor de GGD coronavirus test Milheeze met de gegevens die bekend zijn. Dit kan in strijd voelen met de privacywet. Echter zijn er voldoende werknemers die met verkoudheidsklachten nietnaar de testlocaties gaan, waardoor er veel besmettingen op kunnen treden. Het is daarom een afweging die je moet maken en je kunt dit altijd overleggen met de werknemer. Het belang van het bedrijf en de gezondheid van een grote groep medewerkersstaat echter wel te allen tijde voorop.

De coronasneltesten in huis halen

De GGD in Milheeze coronavirustest in Milheeze is echter niet door een bedrijfsarts zelf uit te voeren. Er kunnen wel sneltesten beschikbaar gesteld worden, maar het is dan alsnog belangrijk dat iemand zich goed laat testen bij een negatieve uitslag en klachten. Met een positievetest is het vrijwel altijd duidelijk dat iemand het coronavirus heeft. In dit geval kan een werknemer direct in quarantaine. Mochten de klachten voor langere tijd aanhouden, dan kan er altijd nog een oplossing gezocht worden. Zolang het virus maarbestreden wordt.

Wat maakt de GGD corona sneltest Milheeze anders dan andere testen?

De GGD Milheeze corona sneltest is een nieuwe ontwikkeling. Het kan voor veel voordelen zorgen ten opzichte van de reguliere PCR-test. De test werkt daarbij op een heel andere manier dan de andere testen, waardoor er ook op een andere manier met de uitslag omgegaanmoet worden. Zo kun je bijvoorbeeld binnen een uur al een uitslag verwachten van de GGD Milheeze, terwijl je met de PCR-test tot wel twee dagen moet wachten. Hierdoor kunnen mensen sneller getest worden en is er ook een snellere actie mogelijk bij een positievetest.

Sneller dan de PCR-test

De coronasneltest in Milheeze behoeft daarbij ook geen laboratoriumonderzoek. De monsters die afgenomen worden, worden niet eerst naar een laboratorium gestuurd. Ook dit maakt de test vele malen sneller. De test vangt namelijk zelf de stoffen op die nodig zijnom de uitslag te kunnen geven. Wel moet er voor een coronasneltest sprake zijn van klachten die duiden op het coronavirus. In andere gevallen kan er een onjuiste uitslag gegeven worden, waardoor je wellicht door blijft lopen met het virus en jouwomgeving eenvoudiger gaat besmetten. Let daarom goed op de klachten die je hebt.

Eenvoudig de uitslag verkrijgen

Wat de GGD Milheeze coronavirus sneltest ook anders maakt dan andere testen is de manier van aflezen. Bij een coronasneltest wordt namelijk gewerkt met streepjes. Als er een streepje verschijnt, is de test negatief. Bij twee streepjes is het coronavirus aanwezig enzul je een positieve uitslag ontvangen van de GGD. Dit maakt het ook eenvoudiger aflezen dan wanneer de resultaten van de laboratoria terugkomen. Hierdoor kunnen zorgverleners ook zelf de testen gaan bekijken en jou direct van een antwoord voorzien.Uiteindelijk kan dit voor een eenvoudigere manier van testen gaan zorgen en kunnen er meer mensen op een dag geholpen worden. 

GGD coronatest aanvragen in Milheeze

Hoe lang moet je wachten op de uitslag van een antigeen-test?

De antigeen-test om te kunnen testen op het coronavirus is bedoeld om zo snel mogelijk een uitslag door te kunnen geven aan iemand met klachten. Er zijn veel mensen die hiermee gebaat kunnen zijn, zeker als het gaat om vitale beroepen. In de zorg kunje immers snel iemand besmetten, waardoor je beter zo snel mogelijk in isolatie kunt gaan. Zo kun je onder andere bij de GGD in Milheeze de coronasneltest uit gaan voeren. Daarna is het wachten op de uitslag. In tegenstelling tot met de PCR-test hoef je echtergeen dagen te wachten tot de uitslag bekend wordt gemaakt.

Eenvoudig af te lezen op de test

De antigeen-test kan binnen een uur een uitslag geven. De eiwitten worden direct opgevangen door de test, waarna er strepen op de test te zien zijn. Bij een streep ben je niet besmet met het coronavirus, bij twee strepen betekent het dat het coronavirusin jouw lichaam te vinden is. De test is dus eenvoudig af te lezen door medewerkers van bijvoorbeeld de GGD in Milheeze. De coronavirus sneltest kan daarbij voor veel meer testen op een dag zorgen. Dit kan de testen op den duur ook met minder lange wachttijdenbeschikbaar maken voor meer mensen. Daarbij kan er sneller actie ondernomen worden.

Verschillende handelingen uit te voeren

De coronasneltest in Milheeze geeft zowel bij een positieve als negatieve uitslag binnen een korte tijd een antwoord. De negatieve uitslagen zijn voornamelijk goed om minder ziekteverzuim te krijgen. Wel kunnen er klachten aanwezig zijn. Deze dienen te allentijde in de gaten gehouden te moeten worden. Bij een positieve test wordt alles in werking gezet zoals ook bij de PCR-test gebeurt. Zo moet een positief getest persoon in quarantaine en moet er tegelijkertijd een bron- en contactonderzoek ingesteldworden om zoveel mogelijk besmettingen te kunnen voorkomen. 

GGD Milheeze - coronavirus test

Corona Test Milheeze

Waardering: 9.53/10 – gebasseerd on 58 reviews

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-15:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Brabant-Zuidoost,Berkel-Enschot, Biest-Houtakker, Goirle, Heukelom, Tilburg, Noord-Brabant, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top