Direct testen in Midwolda - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Midwolda – Bij Klachten Direct testen!

Wat zijn de overeenkomsten tussen de verschillende testen?

Er komen steeds meer testen op de markt die aan moeten geven of je het coronavirus hebt. De meest gebruikte test is de PCR-test van de GGD Midwolda. Hier worden dagelijks veel mensen mee getest. Ook is er door de GGD in Oldambt een coronasneltest ingezet, die voor specialeberoepen gebruikt wordt. Wanneer je verder gaat kijken, merk je al gauw dat er veel meer instanties zijn die testen aanbieden. Dit kan al gauw verwarring opleveren. Maar wat zijn nou de overeenkomsten tussen de verschillende testen? Alleen op dezemanier maak je de juiste keuze.

Gekeken naar de eiwitten van het virus

De GGD coronavirustest Midwolda is de meest voorkomende. Deze test op eiwitten en kan binnen twee dagen een uitslag bieden. De corona sneltest werkt op dezelfde manier, maar dan geeft de test binnen een dag al aan of je positief of negatief bent getest. De grootsteovereenkomst is echter de samenstelling van het monster. Er wordt uitsluitend gezocht naar de eiwitten die duiden op het coronavirus. Alle andere virussen en bacteriën, zoals bijvoorbeeld influenza, worden buiten beschouwing gehouden. De betrouwbaarheidis hierdoor vele malen groter dan wanneer je een sneltest gebruikt van een andere instantie.

Alleen op het moment zelf mogelijk

Naast de corona test en de coronasneltest van de GGD Midwolda bestaan er echter ook nog testen die aan kunnen tonen of je het coronavirus hebt gehad. Deze kijkt naar de antilichamen die je in jouw lichaam hebt zitten. De testen van de GGD in Oldambt kunnen dit niet. Hierdoorweet je alleen dat je op dat moment de nodige veiligheidsmaatregelen moet gaan treffen om verdere besmettingen te kunnen voorkomen. Hierdoor heb je voldoende duidelijkheid en kun je eventueel in quarantaine met het gehele gezin als dit nodig blijkt te zijn.

Bij welke GGD moet de medewerker aangemeld worden voor de corona test?

De GGD coronavirus test in Midwolda is er voor iedereen. Iedereen die namelijk klachten hebben die lijken op de klachten van het coronavirus kunnen hiervoor een afspraak maken. Ook een bedrijfsarts kan actie ondernemen indien er verdenkingen zijn. Hierbij moet goed bekekenworden op welke manier de aanmelding gedaan moet worden en bij welke GGD het moet gebeuren. Er zijn immers veel verschillende locaties waar iemand zich kan aanmelden voor de test en de algemene website kan hierbij helpen.

De gegevens invullen op de website

Als bedrijfsarts kun je de medewerker in principe al aanmelden via de lokale GGD. Je klikt dan door naar ‘aanmelden voor de GGD coronavirustest Midwolda’ en voert alle gegevens in. Ook omschrijf je de klachten die een medewerker ervaart. Daarna kies jeeen goede locatie en het tijdstip waarop de medewerker aanwezig moet zijn. Ook voor de GGD Midwolda corona sneltest kun je op dezelfde manier aanmelden. Je hoeft hiervoor dus niet naar de algemene website voor de coronatest te gaan, maar hebt een andere manierom sneller tot een afspraak te komen. Jouw medewerkers kunnen zo niet voor extra besmettingen zorgen.

Zelf een corona test uitvoeren

Als bedrijfsarts kun je ook eerst zelf een coronasneltest uitvoeren bij de medewerker. Als deze positief uitwijst, gebeurt er eigenlijk hetzelfde als bij de GGD in Midwolda coronavirustest: de persoon moet in quarantaine voor minimaal twee weken en mag pas weer aan hetwerk als de klachten verdwenen zijn. Bij een negatieve uitslag kan iemand gewoon aan het werk, mits er geen klachten zijn. Als er wel klachten zijn, is het soms wel handig om nog een afspraak bij de GGD in Midwolda te maken voor een extra corona test.

GGD coronatest in Midwolda boeken

Waarom is de GGD coronavirustest betrouwbaar?

De GGD coronavirustest in Midwolda is een test die moet uitwijzen of iemand het coronavirus bij zich draagt en dus ook besmettelijk is voor anderen. Het is een belangrijke test, die betrouwbaar moet zijn. De testen die uitgevoerd worden bij de GGD in Midwolda hebben een hoge gevoeligheid,waardoor er snel uitsluitsel plaats kan vinden. De test zal namelijk alleen testen op de deeltjes van het coronavirus en kijkt daarbij niet naar andere virussen en bacteriën. Zo zal er bijvoorbeeld geen positieve uitslag zijn als iemand de griepheeft of rondloopt met een verkoudheid. Dit maakt de test extra betrouwbaar in tegenstelling tot andere testen.

Een betrouwbare weergave van de situatie

De GGD in Midwolda coronavirustest in Midwolda is daarbij uitvoerig getest en bijgesteld voordat deze voor een breed publiek beschikbaar kwam. Hierdoor kon in het begin niet iedereen een test uit laten voeren. Daarbij moesten er testen bewaard blijven voor noodgevallen in de zorg.In de tussentijd kon er ook een ontwikkeling plaatsvinden, waardoor de betrouwbaarheid nog beter gegarandeerd kon worden. Deze PCR-test werd daarom vele malen beter dan bijvoorbeeld de coronasneltest, welke ook een negatieve uitslag kan aangeven alshet coronavirus wel aanwezig is. Toch is een PCR-test ook nooit 100 procent betrouwbaar.

Zelf de situatie in de gaten houden

Ondanks dat testen in kleine gevallen toch een onjuiste uitslag geven, is de GGD Midwolda coronavirustest de meest betrouwbare test die op dit moment beschikbaar is. Het geeft een nauwkeurige weergave van de situatie en kan daarbij de ernst van de situatie duidelijkin kaart brengen. Indien je toch klachten hebt die op het coronavirus wijzen, kun je het beste contact opnemen met de huisarts. Houd daarbij ook in de gaten of het erger wordt. Zo kan er uitgesloten worden dat het om een griep of het virus gaat enis de kans op een besmetting vele malen kleiner dan wanneer er niet getest zou worden of er geen controle is.

GGD Midwolda - coronavirus test

Hoe wordt de GGD Midwolda coronavirus test uitgevoerd?

Veel mensen vragen zich af hoe de GGD Midwolda coronavirus test uitgevoerd wordt en nog belangrijker: of het pijn doet. De corona test is speciaal ontworpen om zoveel mogelijk monster af te kunnen nemen zonder dat het veel tijd in beslag gaat nemen. Je gaat met jouwauto naar de teststraat. Daar wacht je tot je aan de beurt bent en komt er een medewerker met een wattenstaafje, waarmee een keelneustest gedaan wordt. Dit is een moleculaire test, waarmee vastgesteld wordt of iemand corona heeft. Ze zijn dus nietbedoeld om te testen of er antistoffen aanwezig zijn.

Twee testen vormen de uitslag

Voordat je aan de beurt bent voor de test, moet je in de rij wachten. Zodra je bij de tent van de teststraat aankomt, is het de bedoeling dat je de motor van de auto afzet totdat je weer verder mag rijden. Je krijgt dan twee verschillende testen bij deGGD coronavirustest Midwolda. Een wattenstaafje gaat in jouw keel, waardoor er slijm opgevangen wordt. De ander gaat in jouw neus. Beide testen samen vormen de uitslag van de test. Alles bij elkaar duurt de test slechts enkele minuten. Na de test kun je gelijkweer naar huis rijden.

De uitslag wordt doorgegeven

Wanneer de GGD coronavirustest in Midwolda uitgevoerd is, blijf je thuis totdat je een negatieve uitslag hebt. De uitslag kun je online terugvinden, maar je kunt ook gebeld worden door een medewerker van de GGD. Vaak wordt telefonisch doorgegeven dat je corona hebt,zodat het bron- en contactonderzoek direct gestart kan worden en jouw omgeving op de hoogte gesteld kan worden van jouw uitslag.

Door welke instanties wordt een antigeen-test uitgevoerd?

De antigeen-test is de test voor wanneer je snel moet weten of je het coronavirus te pakken hebt. Binnen een dag kun je hier namelijk al een antwoord op hebben. Deze test wordt daarom ook wel een coronasneltest genoemd en wordt onder andere door de GGD Oldambtuitgevoerd. De GGD test is echter wel bedoeld voor beroepen waar de nood hoog is. Hiermee kunnen het aantal testen aanzienlijk verhoogd worden, terwijl de wachttijden niet heel lang zijn. Er zijn echter nog veel meer plekken waar je dezetest uit kunt laten voeren.

De sneltesten van de GGD

De GGD Midwolda coronasneltest is de meest betrouwbare test. Deze is namelijk ver door ontwikkeld waardoor deze een hogere gevoeligheid heeft dan andere sneltesten. Daarbij is deze test gratis voor iedereen in Nederland. De test wordt te allen tijde door BIG-geregistreerdezorgverleners uitgevoerd en afgelezen, waardoor de uitslag vrijwel altijd juist is. Alleen wanneer je in een te vroeg stadium gaat testen kan het zijn dat de test negatief aangeeft, terwijl je toch besmet bent met het coronavirus. Je moet daarom jouwklachten goed in de gaten houden en zien hoe alles zich ontwikkelt.

Instanties met hoge kosten

Andere instanties die de antigeen-test doen, zijn onder andere instanties die aangesloten zijn bij luchtvaartmaatschappijen. Als je wilt reizen heb je namelijk ook vaak een negatieve uitslag nodig om het land binnen te komen. Je moet dan wel goed op gaanletten welke instanties BIG-geregistreerde artsen in dienst hebben. Anders kun je namelijk geen officieel document verkrijgen en wordt de test ook niet betrouwbaar genoemd. Daarbij moet je ook rekening houden met extra kosten die gerekend worden bijdeze instanties.

GGD coronatest in Midwolda boeken

Corona Test Midwolda

Waardering: 9.17/10 – gebasseerd on 400 reviews

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-19:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Groningen,Ter Aard, Assen, Bovensmilde, Huis ter Heide, Zeijerveen, Zeijerveld, Groningen, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top