Direct testen in Merselo - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Merselo – Bij Klachten Direct testen!

Zijn er corona testen van de GGD voor medewerkers van een bedrijf?

De GGD coronavirustest wordt voor iedereen ingezet. Het maakt daarbij niet uit waar je aan het werk bent of met welke klachten je bij de bedrijfsarts komt. Zodra er een mogelijkheid is dat je besmet bent met het coronavirus kun je namelijk een afspraak maken.Ook kan de bedrijfsarts dit voor jou gaan doen. Hiervoor moet echter wel naar een testlocatie van de GGD Merselo gereden worden. De corona testen worden namelijk niet geleverd aan een bedrijf zelf. Hiervoor kunnen de bedrijven aanspraak maken op andere coronasneltesten,die wellicht iets minder betrouwbaar zijn.

De test op de testlocaties uitvoeren

De GGD Merselo coronavirustest wordt uitsluitend bij de testlocaties van de GGD in Venray uitgevoerd. Dit komt doordat de corona test naar een laboratorium gestuurd wordt voor onderzoek. In het laboratorium wordt eerst gekeken of iemand besmet is met het coronavirus. Ook wordter daarna meer onderzoek gedaan naar het virus zelf. Dit is nodig om eventueel aanpassingen te kunnen doen in de bestrijding van het virus. Ook wordt op basis van de bevindingen gekeken naar een vaccin dat kan gaan werken. De GGD Merselo coronavirus sneltest doetdit niet. Hier krijg je namelijk uitsluitend de uitslag te horen en komt er geen laboratorium bij kijken.

De bedrijfsarts kan deze test niet doen

De GGD in Merselo coronavirustest in Merselo kan niet door de bedrijfsarts zelf uitgevoerd worden. Indien er verdenkingen zijn, kan de bedrijfsarts wel een coronasneltest uitvoeren voor een eerste diagnose. Echter is het altijd aan te raden om de medewerker door te verwijzen naarde GGD. Hier kunnen namelijk betrouwbare corona testen uitgevoerd worden, waarna het ook geregistreerd wordt. De medewerker weet wat er te gebeuren staat en als bedrijf heb je ook direct meer zekerheid. Andere collega’s kunnen dan immers nietmeer besmet raken doordat degene van de werkvloer wordt gehouden bij een positieve uitslag.

Moet je symptomen hebben om de GGD coronavirustest Merselo te ondergaan?

Voordat je een afspraak kunt maken voor de GGD Merselo coronavirus test wordt er gevraagd welke klachten je ervaart. Dit zorgt ervoor dat mensen zonder klachten niet zomaar een test gaan doen. Ook moet je aangeven of je in contact bent geweest met iemand die het coronavirusbleek te hebben. Desondanks zijn er ook veel mensen die zonder klachten wel besmet zijn. Dit maakt het soms niet eenvoudig om te bepalen of je een test moet laten doen. Want waar leg je deze afweging en hoeveel kwaad kan het om geen test te doen?

In eerste instantie sprake van klachten

De GGD coronavirustest is er in eerste instantie voor mensen die wel symptomen hebben van het coronavirus. Met symptomen ben je namelijk extra besmettelijk. Een keer hoesten of niezen en iemand kan het bijvoorbeeld al krijgen. Daarom wordt er altijd naarde klachten gevraagd voordat je daadwerkelijk een afspraak in kunt gaan plannen. Het is daarbij ook goed om te vermelden sinds wanneer je deze klachten ervaart. In een te vroeg stadium kan het namelijk zijn dat de cellen van het coronavirus nog nietvoldoende in het lichaam aanwezig zijn. Hierdoor heb je ook sneller dat de test negatief uitwijst, terwijl er toch een besmetting is geweest.

Langere tijd contact met een besmet persoon

Daarnaast kun je een afspraak maken bij de GGD coronavirustest Merselo als je weet dat je voor langere tijd in contact bent geweest met iemand die het coronavirus heeft. Zo krijg je bijvoorbeeld een notificatie van de corona melder app of een telefoontje van de GGDnaar aanleiding van een bron- en contactonderzoek van iemand die je kent. In dit geval is het ook verstandig om de afspraak te maken, zodat je voor jezelf duidelijkheid kunt krijgen. Hierbij worden er wel sneller eisen gesteld. Het is daarom goedom te weten waarom je de test wilt gaan doen en wat het voor meerwaarde gaat hebben.

Corona test GGD aanvragen in Merselo

Hoe betrouwbaar is de GGD Merselo coronavirustest?

De GGD coronavirustest in Merselo is de algemene test om je te laten testen op het coronavirus. Deze PCR-test hebben een hoge gevoeligheid, waardoor deze niet zal reageren op andere virussen of bacteriën. Griep en verkoudheid worden hierdoor uitgesloten en er zalalleen uitkomen of het coronavirus aanwezig is. Echter is er bij testen nooit een 100 procent betrouwbaarheid. Je zult het daarom zelf ook nog in de gaten blijven houden. Ook moet je op het juiste moment tot testen overgaan.

Een negatieve uitslag krijgen

De GGD coronavirustest Merselo geeft in sommige gevallen een negatieve uitslag wanneer je vroeg na de besmetting gaat testen. Het kan namelijk enkele dagen tot een week duren voordat er voldoende cellen in jouw lichaam aanwezig zijn. Te laat testen zorgt ook weervoor problemen. In dit geval kan het namelijk zijn dat de cellen alweer aan het afbouwen zijn, waardoor de test ook negatief aangeeft. Je hebt dan ook minder kans om iemand te besmetten. Soms wordt daarom aangeraden om geen test uit te voeren, maarde thuisisolatie aan te houden tot de klachtne over zijn.

Kijken naar de klachten voor het testen

Je kunt ook een positieve uitslag van de GGD Merselo coronavirustest krijgen als er na meerdere weken nog altijd cellen in de keel aanwezig zijn. Deze deeltjes hoeven niet meer besmettelijk te zijn, dus kun je het ook niet meer overbrengen. Deze uitslag komt echterzelden voor, omdat niet iedereen zich zomaar mag laten testen. Er wordt altijd goed naar de klachten gekeken in combinatie met andere factoren, zodat ervoor gezorgd kan worden dat iedereen een betrouwbare uitslag gaat krijgen. De PCR-test blijft hierdooreffectief en het coronavirus kan bestreden worden.

GGD Merselo - corona

Corona Test Merselo

Waardering: 9.73/10 – gebasseerd on 102 reviews
  • Merselo
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-17:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Limburg-Noord,Duiven, Groessen, Lathum, Loo Gld, Loo Gld, Westervoort, Zevenaar, Limburg, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top