Direct testen in Lengel - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Lengel – Bij Klachten Direct testen!

Hoe lang moet je in isolatie als je symptomen van het coronavirus hebt?

Het coronavirus is hardnekkig en brengt vaak ernstige klachten met zich mee. De symptomen van het virus lopen sterk uiteen, maar een ding is zeker: je moet ervoor zorgen dat je niemand anders gaat besmetten. Je zult daarom in thuisisolatie moeten gaan.Deze thuisisolatie houdt in dat je het huis niet meer verlaat totdat de klachten over zijn en je tegelijkertijd ook niemand meer binnen gaat laten. Er bestaan echter verschillende ideeën over hoe lang je in isolatie moet gaan als je de symptomenhebt.

In thuisisolatie en de test laten doen

Bij de eerste symptomen van het coronavirus blijf je binnen. In eerste instantie gaat het hier om een week. De meeste klachten zullen namelijk na een week weggaan. Als de klachten erger worden, is het belangrijk dat je een afspraak maakt voor de GGD coronatest. Deze moet namelijk uitwijzen of je het coronavirus hebt. Zowel voor als na de test blijf je thuis en heb je met niemand persoonlijk contact. Dit geldt zolang je geen negatieve uitslag hebt. Wanneer de uitslag negatief is, zou je in principeweer naar buiten gaan. Alleen moet je dan wel nog opletten dat de klachten minder worden.

Quarantaine en de rest van het gezin

Daarnaast kun je bij de GGD in Montferland coronavirus test Lengel een positieve uitslag krijgen. Deze positieve uitslag verandert jouw thuisisolatie in een quarantaineperiode. Vanaf dat moment blijf je minimaal twee weken thuis, mag je het huis nergens meer voor verlaten en mager ook niemand meer langskomen. Ook jouw gezinsleden moeten op dat moment in isolatie. Er moet namelijk voor gezorgd worden dat niemand elkaar kan gaan ontsmetten. Uiteindelijk mag iedereen het huis weer uit als de klachten weg zijn of niet zijn begonnen.

Hoe wordt de GGD Lengel corona test ook wel genoemd?

De medischwebboek.nl staat onder veel verschillende namen bekend. Dit komt doordat er in de volksmond vaak gesproken wordt over de corona test, terwijl de wetenschap er een geheel andere naam aan heeft gegeven: de PCR-test. Deze test moet aantonen of iemandhet nieuwe coronavirus heeft en is daarmee de meest gebruikte en vooral meest betrouwbare test. Er wordt namelijk een kopietje gemaakt van het virus door middel van een uitstrijkje uit de neus en keel. Het uitstrijkje gaat naar het laboratorium, waarde PCR-test uitgevoerd wordt.

Binnen een korte tijd de uitslag

De PCR-test heeft een hoge testgevoeligheid. De GGD coronavirustest Lengel is hierdoor ook heel betrouwbaar en kan zelfs aantonen dat iemand het nieuwe coronavirus bevat zonder dat hier al veel klachten bij zijn. Na de afname duurt het 24 tot 48 uur voordat de uitslagbinnenkomt. Naast deze test zijn er echter nog een aantal andere testen te vinden. Een van deze testen is de LAMP-test. Dit is een loop-mediated isothermal amplification, welke sneller is dan de test die je kunt laten doen bij de GGD. Het wordt daaromook wel de coronasneltest genoemd.

Een goed resultaat

Ondanks de grote hoeveelheid aan benamingen van de GGD coronavirustest Lengel wordt er altijd op dezelfde manier getest. Er worden altijd stukjes van het virus afgenomen om te zien of iemand het virus bij zich draagt. Tegelijkertijd wordt er met de PCR-test ookonderzoek gedaan naar het virus. Wanneer je een antigeentest uit laat voeren blijft dit onderzoek uit en is het vaak ook minder betrouwbaar. De hoge gevoeligheid van de PCR-test is daarom altijd de geschikte oplossing om op grote schaal corona tebestrijden.

medischwebboek.nl in Lengel boeken

Waar kun je informatie vinden over de GGD coronavirus sneltest Lengel?

De GGD Lengel corona sneltest roept nog veel vragen op. Een tijd lang is namelijk gemeld dat een sneltest minder betrouwbaar is. Waarom zou de GGD deze test dan in gaan zetten om mensen sneller te kunnen testen? Om iedereen zo goed mogelijk te helpen aan informatiezijn er verschillende websites opgezet om informatie in te kunnen winnen. Ook wordt er regelmatig aandacht voor gevraagd in bijvoorbeeld het nieuws. Hierdoor kun je van alle ontwikkelingen op de hoogte blijven en is het maken van een afspraak veeleenvoudiger geworden. Ook weet je gelijk waar je aan toe bent.

Veel informatie terug te vinden online

De GGD Lengel coronavirus sneltest staat volledig uitgelegd op de website van de GGD. Hier staan namelijk alle testen omschreven, zodat je ook duidelijk de verschillen gaat zien. Omdat de coronasneltest nog niet zo heel lang op de markt is, zal hier een andere omschrijvingstaan dan bij de PCR-test. Toch kun je al voldoende lezen over bijvoorbeeld de manier van testen, waarvan de resultaten behaald worden en hoe je de uitslag kunt verwachten. Als je in aanmerking komt voor deze sneltest kun je eenvoudig een afspraakmaken en weet je al beter wat jou te wachten staat op de testlocatie zelf. Dit kan uiteindelijk ook minder zenuwen opleveren.

Handige links om te bekijken

Ook de website van de overheid is een goede steun om meer te leren over de GGD coronasneltest in Lengel. Deze website heeft vanaf het moment dat het coronavirus uitbrak al de meest actuele informatie. Daarom vind je hier niet alleen de testen terug, maar ook andereinformatie die jou kan helpen om je aan de corona maatreglen rondom het coronavirus te houden. Alle informatie geeft jou een beter beeld van de situatie en geeft jou ook direct andere links om naar door te klikken. Zo ook voor het maken van een afspraakbij de GGD in Lengel. Je hoeft hierdoor ook niet veel tijd meer kwijt te zijn aan het maken van de afspraak en hebt de uitslag in een korte tijd in handen.

GGD Lengel - covid test telefoonnummer

Wat zegt een positieve uitslag van de GGD Lengel coronavirus test?

De GGD coronavirus test in Lengel kan voor jou positief uitvallen. In dit geval is er een besmetting met het coronavirus en moet je in quarantaine. Vanaf dat moment mag er niemand meer binnen komen en kun je zelf ook niet meer om de boodschappen gaan. Je besmet namelijksnel andere mensen. Voor de gezinsleden binnen jouw huishouden is het ook verstandig om in thuisisolatie te gaan tot zekerheid is dat er geen besmetting is. Een positieve uitslag kan echter veel meer zeggen over het ziektebeeld.

Milde klachten bij het coronavirus

Een positieve uitslag van de GGD coronavirus test Lengel hoeft bijvoorbeeld niet te betekenen dat je ernstig ziek wordt. Een groot deel van de mensen ervaart namelijk alleen milde klachten, zoals een verkoudheid of hoofdpijn. In dit geval heb je het gevoel dat jeveel meer zou kunnen doen en heb je ook de drang om naar buiten te gaan. Zorg er echter voor dat je binnen blijft en ga eventueel binnen aan de slag met huishoudelijke taken of zoek een hobby die je vanuit huis uit kunt gaan voeren. Zo blijf je tochbezig, terwijl je quarantaineperiode ook nog sneller voorbijgaat.

Ernstige klachten met meerdere behandelingen

Je kunt na de GGD in Montferland coronavirustest ook ernstig ziek worden. In veel gevallen kun je deze periode thuis uitzitten, maar in sommige gevallen is een opname in het ziekenhuis verstandig. Indien er vaak kortademigheid optreedt, kan het in het ziekenhuis namelijkbehandeld worden. Je wordt in dit geval vaak veel sneller beter dan wanneer je thuis steeds ergere klachten gaat krijgen. Zorg daarom voor de juiste behandelingen. Pas wanneer jouw klachten voorbij zijn is het tijd om weer aan andere zaken te gaandenken.

Corona Test Lengel

Waardering: 9.34/10 – gebasseerd on 395 reviews
  • Lengel
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-17:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Gelderland-Zuid,Duiven, Groessen, Lathum, Loo Gld, Loo Gld, Westervoort, Zevenaar, Gelderland, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top