Direct testen in Hunsel - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Hunsel – Bij Klachten Direct testen!

Waarom is de GGD test ontwikkeld?

Maandenlang is er gewerkt met een PCR-test, die moest uitwijzen of iemand het coronavirus bij zich droeg of niet. Dit is een nauwkeurige test, die uitsluitend op de cellen van het coronavirus test. De uitslag van de test laat echter 24 tot 48 uur op zichwachten. Er was daarom ook behoefte aan een test die veel sneller de uitslag door kon geven. Hiervoor is de COVID-19 sneltest ontwikkeld. Deze test is nog niet volledig uitgerold, maar moet binnenkort voor de cruciale beroepen beschikbaar worden.Met de test kan binnen een uur vastgesteld worden of het om corona gaat.

De test moet betrouwbaar genoeg zijn

De GGD coronavirus sneltest Hunsel komt pas op de markt als de betrouwbaarheid ervan gegarandeerd is. Dit punt is op dit moment bereikt, waardoor de sneltest uitgerold kan gaan worden. Hierbij gaat het voornamelijk om de cruciale beroepen, waarbij mensen snel weerde werkvloer op moeten. Zo kunnen mensen in de zorg aanspraak maken op de sneltest. Zodra de afspraak gemaakt is, kan er binnen een korte tijd een test afgenomen worden. Daarna is er binnen een uur een uitslag bekend. Indien deze positief is, wordende standaard maatregelen in acht genomen. Dit houdt in dat je voor twee weken in quarantaine moet.

Ziekteverzuim kunnen voorkomen

De GGD Hunsel coronasneltest kan ook een negatieve uitslag geven. Vooral dit heeft grote voordelen. Mensen die binnen een uur weten dat ze negatief getest zijn en daarbij geen ernstige klachten hebben, kunnen namelijk gelijk weer aan het werk. Zo komt er geentekort aan werknemers en kunnen er weer mensenlevens gered worden door middel van de juiste zorg. Wanneer het voor een groter publiek uitgerold wordt, kan het zelfs voor nog meer voordelen en minder ziekteverzuim zorgen.

Welke landen gelden als een risicogebied met corona?

Het coronavirus is overal in de wereld te vinden. Echter is het in het ene land vele malen erger dan in het andere land. Vanuit de overheid zijn er daarom verschillende landen tot een risicogebied benoemd. Hiervoor was een kleurschema opgesteld. Groenegebieden kenden geen groot risico, bij geel was het opletten, oranje is een groot risico en rood waren gebieden waar je het beste helemaal niet meer zou moeten komen. Hierbij werd voornamelijk gekeken naar het aantal besmettingen per aantal inwoners.Op basis hiervan moest voorkomen worden dat mensen gingen reizen en daardoor ook besmet raakten.

De kleuren veranderen per moment

De risicogebieden variëren per dag. Iedere keer wordt er namelijk weer opnieuw gekeken hoeveel besmettingen er in een land zijn, waardoor de kleurcode aangepast kon worden. Zo was Griekenland in eerste instantie alleen oranje voor de eilanden enkon er wel nog met enige voorzichtigheid naar het vaste land gereisd worden. Op een later moment werd heel Griekenland oranje. Binnen Europa zijn de meeste landen echter oranje gebleven en zijn er weinig gebieden waar rood de kleur ging worden. Inprincipe zou je hierdoor nog wel kunnen reizen, zolang je bij terugkomst maar tien dagen in quarantaine ging.

Goed in de gaten houden wat er verandert

Doordat de kleuren regelmatig veranderden, is het niet eenvoudig om te weten waar je aan toe bent. Ook moet er een GGD Hunsel coronavirustest uitgevoerd worden, omdat veel landen een negatieve uitslag vragen voordat je het land mag betreden. Indien je gaat reizen,dien je wel te bekijken wat de veranderingen zijn bij terugkomst. Zo voorkom je dat je de veiligheidsmaatregelen niet in acht kunt nemen en hierdoor wellicht voor besmettingen gaat zorgen. Laat bij eventuele klachten ook een corona test uitvoeren, zodat je weetof je besmet bent tijdens jouw reis of bij terugkomst in Nederland.

GGD coronatest aanvragen in Hunsel

Waar kun je de uitslag van de GGD Hunsel coronavirustest terugvinden?

Als je de GGD in Hunsel coronavirustest in Hunsel afgelegd hebt, moet je nog even wachten tot je de uitslag binnen krijgt. Er gaat namelijk een heel onderzoek in het laboratorium aan vanaf. Tijdens dit onderzoek wordt gekeken naar de eiwitten van het coronavirus. Als deze aanwezigzijn, dan ben je besmet met het coronavirus. Alleen dan moet je wel weten waar je de uitslag van de corona test terug kunt vinden of op welke andere manieren je jouw antwoorden kunt krijgen. Er zijn namelijk meerdere manieren om te weten waar je aantoe bent.

Online de uitslag aflezen

De uitslag van de GGD coronavirus test in Hunsel kan op twee manieren binnen komen. De eerste is via de digitale weg. Je kunt via de website namelijk inloggen met je jouw DigiD waarna je door kunt klikken naar de uitslag. Hier staat duidelijk omschreven of de corona testpositief of negatief is. Bij een negatieve test mag je in principe direct weer naar buiten. Echter kan het verstandig zijn om met klachten nog even binnen te blijven. Hiermee voorkom je dat je toch mensen besmet. Het kan immers ook zijn dat je nette vroeg hebt getest.

Bij een positieve test andere stappen

Je kunt echter ook de positieve uitslag van de GGD Hunsel coronavirustest online terugvinden. Bij een positieve test word je ook te allen tijde gebeld door een medewerker van de GGD. In dit geval moet er namelijk ook een bron- en contactonderzoek gestart worden.Met dit onderzoek wordt gekeken met welke mensen je tijdens de besmettingsperiode contact hebt gehad, zodat deze mensen hun klachten ook in de gaten kunnen houden. Deze kunnen ook in thuisisolatie geplaatst worden om verdere klachten en besmettingente voorkomen.

GGD Hunsel - corona

Corona Test Hunsel

Waardering: 9.67/10 – gebasseerd on 179 reviews

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-15:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Limburg-Noord,Heerlen, Hoensbroek, Voerendaal, Wijnandsrade, Limburg, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top