Direct testen in Hegebeintum - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Hegebeintum – Bij Klachten Direct testen!

Wat kost het ondergaan van de coronasneltest?

Online zijn er veel verschillende prijzen te vinden van corona testen. Deze kunnen jou afschrikken, omdat de prijzen soms hoog op kunnen lopen. Je vraagt je daarom af of je ook zoveel gaat betalen voor de GGD Hegebeintum corona sneltest. Een afspraak maken bij deGGD hoeft jou echter niet hoog in de kosten te jagen. Het valt namelijk onder de zorg waar je recht op hebt in Nederland, waardoor de drempel aanzienlijk verlaagd wordt. Mensen met ieder budget kunnen terecht op een van de testlocaties in het land,zodat de test afgenomen kan worden.

Geen kosten voor de coronasneltest

De GGD test in Hegebeintum wordt volledig vergoed. Hierdoor hoef je geen kosten te krijgen voor het maken van de afspraak en het afnemen van de test. Waar je normaal gesproken voor onderzoeken veel geld kwijt bent, betaal je nu dus helemaal niet. Hiermee moetde drempel voor het afnemen van de test verlaagd worden. Het is daarom een verstandige keuze om de coronasneltest bij de GGD in Noardeast-Fryslân uit te gaan voeren. Je voorkomt er echter niet alleen hoge kosten mee, maar kunt ook direct een betrouwbare test uit latenvoeren.

Een korte isolatietijd gegarandeerd

Daarbij is de GGD coronavirus sneltest Hegebeintum altijd een snelle en eenvoudige oplossing. De afspraak voor de test is binnen enkele minuten gemaakt, waarna je alleen nog maar naar de testlocatie hoeft te gaan. Voor jou is het hierdoor wederom een minder grote drempelen je weet in een korte tijd waar je aan toe bent. Mocht de test positief uitvallen, dan kun je gelijk in quarantaine en jouw omgeving inlichten. Er gaan hierdoor geen dagen meer overheen, waardoor de isolatie langer gaat duren dan wellicht nodigzal zijn.

Hoeveel kost het ondergaan van een antigeen-test?

De antigeen-test is al langere tijd op de markt, maar was nog nooit eerder zo goed door ontwikkeld. De test kan in een korte tijd aangeven of je het coronavirus in jouw lichaam hebt en geeft dit aan door middel van streepjes. Er hoeft geen laboratoriumals tussenpersoon te fungeren, waardoor het vele malen sneller gaat dan bijvoorbeeld de PCR-test. Dit zie je ook terug aan de kosten die instanties rekenen voor deze coronasneltest. Je moet echter wel op de hoogte zijn van de verschillende kostenvoordat je ergens een afspraak maakt.

Niet voor iedereen beschikbaar

De antigeen-test bij de GGD wordt ook wel de GGD Hegebeintum coronasneltest genoemd. De GGD in Hegebeintum is aangesloten bij de algemene zorg. Hierdoor komen er geen kosten kijken bij de afname. Je kunt de afspraak eenvoudig maken via de website of door te bellen naar de GGD.Er zit echter wel een keerzijde aan deze test. Op dit moment is deze namelijk alleen beschikbaar voor cruciale beroepen. Onder andere zorgverleners kunnen hierdoor sneller de test ondergaan, waardoor deze ook weer sneller aan het werk zouden kunnengaan bij een negatieve test. De extra kosten blijven hier in ieder geval uit en zodra je er aanspraak op kunt maken is het een eenvoudige manier om te laten testen.

Hoge kosten voor de test

Daarnaast zijn er instanties die de antigeen-test uitvoeren, maar wel kosten in rekening brengen. Hier kun je vaak rekenen op kosten die oplopen tot 90 euro. Als meerdere mensen in het gezin deze coronasneltest ondergaan, kan het dus al veel gaan kosten.Daarbij zijn er veel instanties die geen betrouwbare testen leveren. Je moet namelijk alleen bij instanties gaan die BIG-geregistreerde artsen in dienst hebben. Op deze manier betaal je niet te veel voor de coronasneltest en weet je of je het coronavirushebt.

GGDcoronatest in Hegebeintum boeken

Mogen bedrijfsartsen zelf een corona test uitvoeren in plaats van de GGD?

Bedrijfsartsen hebben veel bevoegdheden. Dit zijn namelijk de eerste aanspreekpunten wanneer er ziektes op de werkvloer plaatsvinden. Daarom hebben bedrijfsartsen ook een aantal coronasneltesten paraat liggen voor het geval dat het nodig is. Echter zijndeze testen niet de officiële testen die door de GGD in Noardeast-Fryslân uitgevoerd worden. Ook worden deze niet meegenomen in het systeem, totdat de bedrijfsarts de positieve uitslag doorgeeft. Maar mag dit dan wel als officiële test dienen?

Alleen een BIG-geregistreerde arts mag testen

De GGD Hegebeintum coronavirustest in Hegebeintum is de officiële test waar iedereen met klachten zich voor aan moet melden. Deze worden op speciaal daarvoor ingerichte testlocaties uitgevoerd, zodat er een goede doorstroom gerealiseerd kan worden. Deze testen zijn echter nietvoor bedrijfsartsen beschikbaar. Als bedrijfsarts moet er daarom naar andere testen gekeken worden. Daarbij mogen de coronasneltesten uitsluitend uitgevoerd worden door een BIG-geregistreerde arts, omdat deze anders niet betrouwbaar verklaard wordt.Het zou daarom kunnen zijn dat jouw bedrijfsarts wel een test afneemt, maar jou ook nog doorstuurt naar de GGD in Hegebeintum.

Een extra controle door de GGD in Hegebeintum

De bedrijfsarts mag echter niet zomaar de coronasneltest uit gaan voeren. Alleen wanneer er verdenkingen zijn, kan er een test afgenomen worden. Daarbij mag er in het geval van een positieve test direct gehandeld worden. Bij een negatieve test is vaakna een week nog een nieuwe medischwebboek.nl nodig om te zien of het coronavirus aanwezig is. De klachten zijn dan vaak nog aanwezig, waardoor er toch een mogelijke besmetting kan zijn geweest. Dit maakt het soms wel wat lastiger om vast te stellenwat de ernst van de situatie is op de werkvloer.

GGD Hegebeintum - covid test contact

Corona Test Hegebeintum

Waardering: 9.42/10 – gebasseerd on 354 reviews

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-12:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Fryslân,Drachten, Drachten-Azeven, Drachtstercompagnie, Kortehemmen, Olterterp, Rottevalle, Ureterp, Fryslân, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top