Direct testen in Heelsum - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Heelsum – Bij Klachten Direct testen!

Waarom vraagt de GGD Heelsum naar de klachten bij de corona test?

Steeds meer mensen maken een afspraak voor de GGD coronavirustest. Met de eerste klachten kan er namelijk al een verdenking zijn van het coronavirus, waardoor mensen bang zijn dat ze besmet zijn. De corona test van de GGD Renkum is daarbij voor iedereen vrij toegankelijk.Alleen wordt er dan wel altijd gevraagd naar de klachten. Dit is in eerste instantie om ervoor te zorgen dat niet iedereen zomaar een test gaat laten doen. Het moet namelijk niet te druk gaan worden bij de testlocaties en dankzij de klachten kan ereen selectie gemaakt worden.

De uitslag van de test wordt beïnvloed

De GGD Heelsum coronavirustest werkt daarbij het beste wanneer er al klachten van het coronavirus zijn. In dit geval is het coronavirus zich namelijk al aan het ontwikkelen in jouw lichaam, waardoor er ook veel meer eiwitten aanwezig zijn. Mocht je het coronavirusopgelopen hebben, zal de test dit direct opmerken. Zonder klachten is dit vaak niet het geval. De test gaat in dit geval een negatieve uitslag geven, terwijl je wellicht op een later moment wel klachten gaat ervaren. Je kunt dan weer opnieuw gaantesten. Je blijft op deze manier aan de gang gaan, terwijl je wel mensen kunt besmetten in jouw omgeving.

Jouw eigen ziektebeeld bekijken

De GGD zal daarom altijd naar de klachten vragen bij het maken van een afspraak voor de corona test. Hierbij gaat het voornamelijk om de klachten die het meeste voor komen. Echter zijn er zoveel verschillende ziekteverschijnselen dat het best zou kunnenzijn dat jij je ineens heel slecht voelt, terwijl de klachten niet direct overeenkomen met het virus. In dit geval moet je bekijken of het heel anders verloopt dan wanneer je bijvoorbeeld de griep hebt. Dit kan namelijk ook een teken zijn om een afspraakin te gaan plannen. 

Hoe werkt een GGD test?

Waar eerst veel mensen langere tijd moesten wachten op de uitslag van een corona test kan er nu ook sneller getest worden. Dit gebeurt door middel van de GGD corona sneltest in Heelsum. Met deze sneltest is er vaak na enkele minuten al een uitslag zichtbaar. Ditheeft voornamelijk voordelen voor de beroepen die op regelmatige basis getest moeten worden, zoals mensen in de zorg of andere contactberoepen.

Een snelle uitslag voor een eerste inschatting

De GGD Heelsum coronasneltest kan binnen enkele minuten al een uitslag geven. Degene die de test afgelegd heeft, kan de test ook eenvoudig zelf aflezen. Wanneer je antigenen in jouw lichaam hebt zitten, verschijnen er namelijk twee streepjes op het plaatje. Jekunt het vergelijken met een zwangerschapstest. De test moet hiervoor wel binnen zeven dagen na het begin van symptomen afgenomen worden. Je mag de test ook nooit zelf uitvoeren, maar het laten doen door een zorgverlener. Zo kan er ook een betereinschatting worden gemaakt op basis van de klachten.

Met name voor cruciale beroepen

De GGD Heelsum coronasneltest is echter minder betrouwbaar dan de PCR-testen. De negatieve uitslagen kunnen namelijk onjuist zijn. Wanneer je namelijk het virus bij je draagt, zal de test positief uitwijzen. Er wordt daarom door een arts ook gekeken naar de symptomenvan degene die de test ondergaan heeft. De besmettingsrisico’s kunnen met deze test echter wel beter ingeschat worden. Met name bij cruciale beroepen wordt de test daarom ingezet, zodat de werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden zonder anderente besmetten met het coronavirus.

medischwebboek.nl in Heelsum aanvragen

Wat moet je aantonen voor de afspraak voor een corona test van de GGD?

Als je een afspraak maakt bij de GGD coronavirustest Heelsum wordt al gevraagd welke klachten je hebt. Je kunt eenvoudig aangeven welke klachten het zijn en hoe erg deze zijn. Zowel via de digitale wegen als tijdens een telefoongesprek worden daarom dezelfde vragengesteld. Ook moet je jouw burgerservicenummer overhandigen, zodat jouw gegevens in het systeem staan. Je krijgt dan een bevestigingsmail toegestuurd zodra de afspraak in het systeem staat, welke je meeneemt naar de testlocatie.

De documenten overhandigen aan een medewerker

Op de testlocatie van de GGD coronavirustest Heelsum overhandig je de bevestigingsmail in combinatie met jouw identiteitskaart. Een medewerker van de GGD in Renkum meldt jou aan. De klachten zijn dan ook zichtbaar in het systeem. Je hoeft uiteraard niet meer aan te tonen datdeze klachten aanwezig zijn. Forceren is nergens voor nodig. Het is daarna alleen nog een kwestie van wachten tot je aan de beurt bent en de monsters uit jouw neus en keel worden genomen door een medewerker. Dit is eigenlijk alles wat er ter plaatsegebeurt. Je hoeft voor de rest dus ook niets meer te doen of te laten zien.

Weinig nodig voor de test

De GGD Renkum coronavirustest in Heelsum is hierdoor heel eenvoudig. Doordat er weinig voor nodig is, kun je eigenlijk direct een afspraak maken. Je hoeft daarna alleen nog maar naar de testlocatie te gaan, de test af te laten nemen en weer terug naar huis te gaan in afwachtingvan de uitslag. De toegankelijkheid is hierdoor gewaarborgd en in een korte tijd weten veel mensen of het coronavirus aanwezig is. Uiteindelijk kan dit leiden tot minder besmettingen en een betere bestrijding van het virus. Hier is waar het uiteindelijkallemaal om gaat. 

GGD Heelsum - coronavirus test

Kan een bedrijfsarts verplicht een coronatest uitvoeren bij medewerkers met symptomen?

Met de komst van het coronavirus zijn er ook zaken veranderd op de werkvloer. Iedereen moet immers de corona maatreglen opvolgen, maar de bedrijfsarts heeft er ook een taak bij gekregen. Er komen regelmatig mensen met symptomen over de vloer. Dit maakt hetlastig, omdat het liefst iedereen getest moet worden. Toch is dit niet altijd mogelijk. De testen moeten namelijk zoveel mogelijk vrijwilliger uitgevoerd worden. Er kan echter wel veel gebeuren om het testen verplicht te gaan stellen op de werkvloerbij een verdenking van het coronavirus.

Zelf testen en doorsturen naar de GGD in Heelsum

Als er een medewerker met symptomen van het coronavirus bij de bedrijfsarts komt, moet er gelijk een afweging gemaakt worden. De bedrijfsarts heeft vaak enkele coronasneltesten liggen, waardoor er gekeken kan worden of de vermoedens juist zijn. Bij eennegatieve test kan het wel aan te raden zijn om iemand tijdelijk naar huis te sturen. De klachten zijn immers aanwezig en het kan zijn dat er in een te vroeg stadium getest is. Je zou er dan ook voor kunnen kiezen om de medewerker naar de GGD Heelsum coronatest te sturen, zodat er opnieuw gekeken kan worden of de klachten bij het coronavirus horen.

Verplichten is mogelijk met het coronavirus

Daarnaast kan de medewerker direct in aanmerking komen voor de GGD Heelsum COVID-19 sneltest. In dit geval kun je het ook verplicht stellen om de afspraak te maken of zelf de afspraak in te plannen. Hiermee voorkom je dat er meer besmettingen op de werkvloer plaatsvinden.Ondanks dat het in eerste instantie niet verplicht was om medische onderzoeken te laten doen, zijn er tijdens het coronavirus nieuwe regels ingesteld. De medewerker kan hier ook weinig meer tegenin brengen en er kunnen grotere consequenties ontstaanals de zorg geweigerd wordt.

Corona Test Heelsum

Waardering: 9.23/10 – gebasseerd on 63 reviews
  • Heelsum
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-17:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Gelderland-Zuid,Duiven, Groessen, Lathum, Loo Gld, Loo Gld, Westervoort, Zevenaar, Gelderland, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top