Direct testen in Heeg - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Heeg – Bij Klachten Direct testen!

Hoe betrouwbaar is een serologische test?

Als je een GGD Heeg coronavirus test hebt uitgevoerd en je blijkt positief te zijn, begint jouw lichaam met het aanmaken van antistoffen. Deze stoffen worden bij veel virussen behouden, waardoor je in de toekomst minder vatbaar bent voor virussen. Je zou dan deserologische test uit kunnen voeren om te zien of de antistoffen nog altijd in jouw lichaam aanwezig zijn. Hier kan de wetenschap veel kennis uit halen. Alleen is het dan nog de vraag of de testen betrouwbaar genoeg zijn om een rapport over op testellen. De betrouwbaarheid hangt ook af van de instanties waar jij jouw testen aan gaat schaffen of uit gaat laten voeren.

Nog geen duidelijk beeld

De serologische test kan bijvoorbeeld in het ziekenhuis afgenomen worden. Hierbij wordt de test voornamelijk in bijzondere situaties gebruikt. Ook zijn er laboratoria die de uitslagen van deze testen moeten hebben om meer kennis over het coronavirus tekrijgen. Vandaag de dag is er nog niet veel bekend over het coronavirus en is het ook niet bekend hoe lang de antistoffen in het lichaam blijven zitten. Daarnaast biedt het geen zekerheid of je daadwerkelijk immuun bent geworden voor het coronavirus.Sommigen zijn namelijk al twee keer besmet geraakt met het virus en zijn daar ook twee keer met andere klachten doorheen gekomen.

Commerciële testen werken niet

De betrouwbaarheid van de serologische test is ook afhankelijk van de aanbieder. Je kunt namelijk bij commerciële aanbieders ook vaak deze testen aanschaffen. Dit zijn sneltesten, welke in geen enkel opzicht lijken op de GGD Heeg coronasneltest. Met dezetesten kun je met een druppel bloed zien of je de antistoffen in het lichaam hebt. Na enig onderzoek is echter gebleken dat de commerciële testen niet betrouwbaar zijn en in veel gevallen helemaal niet werken. Daarnaast werken de testen nietbij mensen die pas net klachten ervaren van het coronavirus.

Mogen bedrijfsartsen zelf een corona test uitvoeren in plaats van de GGD?

Bedrijfsartsen hebben veel bevoegdheden. Dit zijn namelijk de eerste aanspreekpunten wanneer er ziektes op de werkvloer plaatsvinden. Daarom hebben bedrijfsartsen ook een aantal coronasneltesten paraat liggen voor het geval dat het nodig is. Echter zijndeze testen niet de officiële testen die door de GGD Súdwest-Fryslân uitgevoerd worden. Ook worden deze niet meegenomen in het systeem, totdat de bedrijfsarts de positieve uitslag doorgeeft. Maar mag dit dan wel als officiële test dienen?

Alleen een BIG-geregistreerde arts mag testen

De GGD coronavirustest in Heeg is de officiële test waar iedereen met klachten zich voor aan moet melden. Deze worden op speciaal daarvoor ingerichte testlocaties uitgevoerd, zodat er een goede doorstroom gerealiseerd kan worden. Deze testen zijn echter nietvoor bedrijfsartsen beschikbaar. Als bedrijfsarts moet er daarom naar andere testen gekeken worden. Daarbij mogen de coronasneltesten uitsluitend uitgevoerd worden door een BIG-geregistreerde arts, omdat deze anders niet betrouwbaar verklaard wordt.Het zou daarom kunnen zijn dat jouw bedrijfsarts wel een test afneemt, maar jou ook nog doorstuurt naar de GGD.

Een extra controle door de GGD Heeg

De bedrijfsarts mag echter niet zomaar de coronasneltest uit gaan voeren. Alleen wanneer er verdenkingen zijn, kan er een test afgenomen worden. Daarbij mag er in het geval van een positieve test direct gehandeld worden. Bij een negatieve test is vaakna een week nog een nieuwe GGD coronavirus test Heeg nodig om te zien of het coronavirus aanwezig is. De klachten zijn dan vaak nog aanwezig, waardoor er toch een mogelijke besmetting kan zijn geweest. Dit maakt het soms wel wat lastiger om vast te stellenwat de ernst van de situatie is op de werkvloer.

GGDcoronatest aanvragen in Heeg

Wat zijn de verwachtingen van een COVID-19 sneltest in Heeg?

De GGD Súdwest-Fryslân coronansneltest is volop in ontwikkeling. De eerste testen zijn nu verkrijgbaar bij speciaal daarvoor ingerichte testlocaties en worden uitsluitend gebruikt voor beroepen waarbij vaak menselijk contact nodig is en waarvan iedereen op de werkvloermoet zijn. Denk daarbij aan de zorg. Om deze mensen sneller van een uitslag te kunnen voorzien, kan de sneltest een goede uitkomst bieden. Het heeft echter lang geduurd voordat de test op de markt was. De meeste sneltesten waren namelijk nog nietbetrouwbaar genoeg en konden daarom niet als houvast en vervanging van de PCR-test dienen.

Minder tijd nodig voor testen

De GGD Heeg coronavirus sneltest is slechts op enkele plekken beschikbaar. Toch wordt gedacht dat er in de korte tijd meer testen ontwikkeld gaan worden en daardoor iedereen voorzien kan zijn van een test. Hiermee kan er in een korte tijd veel meer gerealiseerdworden dan dat nu het geval is. De PCR-test neemt veel tijd in beslag en het wachten op een uitslag kan tot twee dagen duren. Daarnaast worden de testen op dit moment voornamelijk op centrale locaties afgenomen, terwijl het dan nog meer verspreidkan worden over het land en mensen dus ook sneller in quarantaine kunnen worden geplaatst indien nodig.

Besmettingen weten te voorkomen

Daarbij heb je met de GGD test een eenvoudige manier van aflezen en is er geen tussenkomst van een laboratorium nodig. Dit scheelt veel tijd en daarom wordt verwacht dat mensen in de toekomst vele malen sneller geholpen worden. Uiteindelijkkunnen hiermee ook meer besmettingen voorkomen worden, omdat mensen sneller weten of zij het coronavirus bij zich dragen. Het kan daarom een goede bijdrage leveren aan het voorkomen van een verspreiding van het virus en meer voordelen opleveren voorde omgeving waarin veel besmettingen plaatsvinden.

GGD Heeg - corona

Corona Test Heeg

Waardering: 9.34/10 – gebasseerd on 429 reviews
  • Heeg
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-12:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Fryslân,Drachten, Drachten-Azeven, Drachtstercompagnie, Kortehemmen, Olterterp, Rottevalle, Ureterp, Fryslân, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top