Direct testen in Gieterveen - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Gieterveen – Bij Klachten Direct testen!

Hoe houd je je aan de regels van de GGD Gieterveen corona test?

Er zijn veel maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk besmettingen plaatsvinden. Dit is bij de GGD Aa en Hunze coronavirustest niets anders. Zodra er een afspraak gemaakt is, worden de veiligheidsmaatregelen nogmaals voor jou op een rijtje gezet. Zo magje het huis niet verlaten totdat je naar de testlocatie moet, mag je geen contact hebben met mensen buiten jouw huishouden en moet je ook na de test direct weer naar huis. Dit is lastig wanneer je alleen woont en er bijvoorbeeld boodschappen gedaanmoet worden.

Het huis niet verlaten

Om je aan de regels van de GGD coronavirustest Gieterveen te houden is het goed om deze helemaal door te nemen. Probeer daarbij zoveel mogelijk hulp in te schakelen voor onder andere de boodschappen. Zo voorkom je dat je met jouw klachten iemand kunt besmetten. Ookmoet je de richtlijnen bij de teststraat goed in het achterhoofd houden. Zo is het dragen van een mondkapje verplicht wanneer je met meerdere mensen in een auto zit. Ook mag je buiten de test geen contact hebben met mensen.

De regels na de test

Hoewel iedereen geneigd is om bepaalde handelingen uit te voeren, is het dus van belang dat je voor, tijdens en na de GGD Gieterveen coronavirus test alle corona maatreglen in acht neemt. Pas wanneer blijkt dat je geen corona hebt en de klachten afgenomen zijn, mag je weernaar buiten en jouw dagelijkse werkzaamheden hervatten. Mocht de uitslag positief zijn, dan krijg je duidelijke instructies waar je je aan dient te houden. Neem deze daarom altijd goed in je op om extra risico’s zoveel mogelijk te beperken.

Wanneer krijg je de uitslag van de GGD coronavirustest in Gieterveen binnen?

Als je de GGD coronavirus test afgenomen hebt, is het goed om te weten wanneer je de uitslag kunt verwachten. Dit is niet met zekerheid te zeggen. De testen worden namelijk grondig onderzocht in een laboratorium, waardoor het 24 tot 48 uur kan duren voordatje een uitslag digitaal kunt zien of wordt gebeld door een medewerker van de GGD in Aa en Hunze. Daarbij bestaan er meerdere mogelijkheden en je moet ook goed weten wanneer je de uitslag online ziet en wanneer je de uitslag telefonisch medegedeeld krijgt.

De uitslag digitaal inzien

De uitslag van de GGD Gieterveen coronavirustest volgt altijd binnen een dag tot twee dagen. De uitslag is vaak online in te zien. Zodra je inlogt met je jouw DigiDzie je of je positief of negatief getest bent. Ook staat hier direct omschreven of je binnen moet blijvenen welke maatregelen er verder getroffen moeten worden. Bij een positieve test word je echter altijd gebeld. Er wordt dan namelijk ook direct een bron- en contactonderzoek gestart, zodat gekeken kan worden wie je allemaal besmet kunt hebben. Dezemensen kunnen dan op de hoogte gesteld worden.

In een korte tijd het antwoord

Je kunt de uitslag van de GGD coronavirustest in ieder geval altijd snel verwachten. Doordat je binnen twee dagen antwoord hebt, weet je ook waar je aan toe bent. Als je deze nog sneller wilt hebben en aan de voorwaarden voldoet, kun je ook een afspraak makenvoor de coronasneltest. In dit geval heb je namelijk nog sneller de uitslag en kun je wellicht direct weer aan het werk. Bij de reguliere corona test is dit iets langer, maar met de corona maatreglen die je treft, kun je verdere besmettingen voorkomen. 

Coronatest GGD in Gieterveen aanvragen

Wat is het verschil tussen een PCR-test en een antigeen-test?

Er zijn verschillende manieren om aan te kunnen tonen of iemand het coronavirus heeft. Daarbij gaat het voornamelijk om de manier waarop de test uitgevoerd wordt. Er bestaan namelijk PCR-testen en antigeen-testen. Het verschil zit voornamelijk in de snelheidwaarmee de uitslag gegeven kan worden. Ook zit er een groot verschil in de manier waarop de uitslag onderzocht wordt. Je moet daarom goed weten wat de verschillen zijn tussen de verschillende testen is, zodat je de juiste hebt voor jouw test en kuntbekijken of je het coronavirus in jouw lichaam hebt zitten.

De PCR-test als de meest betrouwbare test

De PCR-test is de GGD coronavirus test in Gieterveen. Deze test wordt afgenomen bij een groot aantal testlocaties door het hele land. Door middel van de test worden de eiwitten in het lichaam gemeten. De PCR-test is heel gevoelig voor het coronavirus, waardoor de test vrijwelaltijd een juiste uitslag geeft. Het monster wordt afgenomen in de neus en keel, waarna het naar het laboratorium wordt gestuurd. Hier wordt in eerste instantie gekeken of er sprake is van het coronavirus en daarna worden de monsters gebruikt vooronderzoek naar het coronavirus zelf.

Sneller de uitslag met de antigeen-test

De antigeen-test is echter weer een geheel andere test. Deze wordt ook wel de GGD Gieterveen coronasneltest genoemd en is voornamelijk bedoeld om zo snel mogelijk een uitslag te krijgen. Deze uitslag kan namelijk binnen een uur al zichtbaar zijn. Hiervoor hoeftde test niet eerst richting het laboratorium, maar wordt door de medewerkers van de GGD in Gieterveen afgelezen. Vooral voor zorgverleners is deze test een goede uitkomst om in een korte manier te zien of er een besmetting is. Zo kunnen er op de werkvloer ook steedsminder positieve testen komen.

GGD Gieterveen - test telefoonnummer

Corona Test Gieterveen

Waardering: 9.91/10 – gebasseerd on 358 reviews
  • Gieterveen
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-19:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Drenthe,Ter Aard, Assen, Bovensmilde, Huis ter Heide, Zeijerveen, Zeijerveld, Drenthe, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top