Direct testen in Gees - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Gees – Bij Klachten Direct testen!

Waarom kan een GGD Gees corona test meer dan alleen testen?

De GGD Gees coronavirustest biedt een grote uitkomst om in kaart te brengen hoeveel besmettingen er in Nederland zijn. De test geeft binnen enkele dagen een uitslag, waardoor er met een positieve test veel sneller geschakeld kan worden. Echter biedt de test ookuitkomsten voor de wetenschap. Zo kan er bijvoorbeeld meer onderzoek gedaan worden naar het coronavirus. De veranderingen in de cellen wordt bijvoorbeeld nauwkeurig in de gaten gehouden door wetenschappers en er kan gekeken worden welke bestanddelenvoor de besmettingen zorgt.

Veranderingen in het virus vallen op

De GGD coronavirustest in Gees is hierdoor voor velen zaken goed. Doordat de monsters in het laboratorium blijven weet jij welke uitslag je hebt en kan het coronavirus goed onderzocht worden. Zo kan er bijvoorbeeld gekeken worden of er veranderingen zijn bij hetcoronavirus of dat het virus hetzelfde blijft. De mutaties moeten voortdurend in de gaten worden gehouden, omdat deze ook weer andere behandelmethodes kunnen betekenen. Hoe sneller hierop ingespeeld kan worden, hoe beter. Op deze manier kunnen wellichtmensenlevens gered worden.

Het vaccin beter ontwikkelen

Daarbij kan de GGD in Coevorden coronavirustest ook bijdragen aan het ontwikkelen van een goed vaccin. Doordat er al veel over het coronavirus bekend was en dit een nieuwe variant was, kon het ontwikkelen van het vaccin in een vroeg stadium beginnen. Het onderzoeken vande monsters droeg eraan bij dat de ontbrekende puzzelstukken ook snel gevonden waren. Binnen een jaar was het vaccin klaar voor gebruik en kan het direct toegediend gaan worden bij een groot publiek.

Wat houdt de corona sneltest Gees in?

Misschien heb je het al gehoord: de GGD in Gees heeft de coronasneltest op de markt gebracht om sneller te kunnen testen. Deze corona test is speciaal ontwikkeld om in een korte tijd te weten of iemand besmet is met het coronavirus. Binnen een uur kan de testnamelijk al een uitslag geven. Deze testen zijn pas later gekomen, omdat ze in eerste instantie nog niet betrouwbaar genoeg waren. Deze test werkt echter wel op een andere manier dan de reguliere PCR-test, die op grote schaal ingezet wordt door hetgehele land.

Sneller een uitslag met de sneltest

De GGD corona sneltest test voornamelijk op antilichamen. Pas wanneer je klachten ervaart, kun je hiervoor in aanmerking komen. Ook wordt de test in eerste instantie alleen ingezet bij vitale beroepen. Beroepen waar regelmatig menselijk contact is, endan met name de zorg, kunnen hierdoor veel sneller een uitslag verkrijgen, zodat ze wellicht ook sneller weer aan het werk kunnen gaan. Daarom heeft de GGD in Gees de test ook nog niet volledig uitgerold. Zo blijven er voldoende testen over voor zorgverlenersen kunnen de wachttijden bij de reguliere testen ook korter gemaakt worden.

Op grote schaal testen in het land

Als je de GGD Gees corona sneltest afneemt, kun je snel een uitslag verwachten. Doordat er geen tussenkomst is van een laboratorium weet je de uitslag vaak binnen een uur al. Dezelfde dag weet je dus al of je weer aan het werk kunt gaan of dat je in quarantainemoet. Dit kan in de loop van de tijd veel besmettingen gaan schelen. Zodra duidelijk is hoeveel van de testen er zijn, zullen er wellicht ook andere mensen mee geholpen kunnen worden. Hoe meer er getest kan worden, hoe kleiner de kans is dat er iemandrond loopt met het coronavirus en onbewust mensen besmet.

Coronatest GGD aanvragen in Gees

Hoe effectief is de COVID-19 sneltest Gees?

Er wordt veel gesproken over de coronasneltest van de GGD Gees. Je kunt dit als een snelle en eenvoudige manier zien om te weten of je het coronavirus hebt of niet. Alleen is deze test tot nu toe nog niet op de markt verschenen voor een breed publiek. Ditheeft ermee te maken dat de testen tot nu toe nog niet betrouwbaar waren verklaard. De testen kenden nog veel onjuistheden, waardoor je ook een onjuiste uitslag kon krijgen. Binnenkort komt de test toch op de markt. Maar hoe effectief is de test dan?

Effectief voor cruciale beroepen

Zodra de GGD Gees COVID-19 sneltest op de markt komt, is de test al verder doorontwikkeld dan in eerste instantie het geval was. De fouten die de test aangaf, zijn eruit gehaald en er kan nu met zekerheid gesteld worden of iemand corona heeft of niet. In eersteinstantie zal het om een snelle test gaan voor cruciale beroepen. Mensen die binnen een uur de uitslag moeten weten, zodat ze bijvoorbeeld direct weer aan het werk kunnen gaan indien er geen klachten zijn. Een zorgverlener houdt deze klachten in degaten.

Uitrollen voor een groter publiek

Zodra er meer testen beschikbaar zijn, kan de coronasneltest in Gees voor een groter publiek beschikbaar komen. Hierdoor kan iedereen in het bedrijfsleven zich bijvoorbeeld regelmatig laten testen en zal er minder verzuim zijn op de werkvloer. Op dit momentmoet iemand immers nog minimaal 10 dagen in thuisisolatie bij klachten. Zodra er een negatieve test komt, moet door de zorgverlener wel nog gekeken worden of de klachten ergens anders vandaan komen. Na dit vast te hebben gesteld is iedereen weer vrijom de werkzaamheden op te pakken.

GGD Gees - covid test telefoonnummer

Corona Test Gees

Waardering: 9.83/10 – gebasseerd on 422 reviews

Openingstijden

  • Maandag 8:00-19:50
  • Dinsdag 8:00-19:50
  • Woensdag 8:00-19:50
  • Donderdag 8:00-19:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Drenthe,Beerze, Beerzerveld, Bergentheim, Brucht, Diffelen, Mariënberg, Rheeze, Stegeren, Drenthe, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top