Direct testen in Garyp - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Garyp – Bij Klachten Direct testen!

Wat is het verschil tussen een PCR-test en een antigeen-test?

Er zijn verschillende manieren om aan te kunnen tonen of iemand het coronavirus heeft. Daarbij gaat het voornamelijk om de manier waarop de test uitgevoerd wordt. Er bestaan namelijk PCR-testen en antigeen-testen. Het verschil zit voornamelijk in de snelheidwaarmee de uitslag gegeven kan worden. Ook zit er een groot verschil in de manier waarop de uitslag onderzocht wordt. Je moet daarom goed weten wat de verschillen zijn tussen de verschillende testen is, zodat je de juiste hebt voor jouw test en kuntbekijken of je het coronavirus in jouw lichaam hebt zitten.

De PCR-test als de meest betrouwbare test

De PCR-test is de GGD coronavirus test Garyp. Deze test wordt afgenomen bij een groot aantal testlocaties door het hele land. Door middel van de test worden de eiwitten in het lichaam gemeten. De PCR-test is heel gevoelig voor het coronavirus, waardoor de test vrijwelaltijd een juiste uitslag geeft. Het monster wordt afgenomen in de neus en keel, waarna het naar het laboratorium wordt gestuurd. Hier wordt in eerste instantie gekeken of er sprake is van het coronavirus en daarna worden de monsters gebruikt vooronderzoek naar het coronavirus zelf.

Sneller de uitslag met de antigeen-test

De antigeen-test is echter weer een geheel andere test. Deze wordt ook wel de GGD Garyp coronavirus sneltest genoemd en is voornamelijk bedoeld om zo snel mogelijk een uitslag te krijgen. Deze uitslag kan namelijk binnen een uur al zichtbaar zijn. Hiervoor hoeftde test niet eerst richting het laboratorium, maar wordt door de medewerkers van de GGD in Garyp afgelezen. Vooral voor zorgverleners is deze test een goede uitkomst om in een korte manier te zien of er een besmetting is. Zo kunnen er op de werkvloer ook steedsminder positieve testen komen.

Wanneer kun je de GGD Garyp corona test niet laten doen?

De GGD coronavirustest Garyp is al jarenlang het meetinstrument om te bekijken of iemand besmet is met het coronavirus. Daarbij wordt uitvoerig onderzoek gedaan in het laboratorium, zodat er ook meer bekend wordt over het virus zelf en de symptomen die iemand ervaart.Op deze manier kunnen er ook sneller behandelmethoden ontwikkeld worden. Echter kan lang niet iedereen de corona test laten doen. Hier zijn namelijk verschillende voorwaarden aan verbonden, zodat de testen niet op dreigen te raken.

Uitsluitend met symptomen testen

De GGD in Tytsjerksteradiel coronavirustest in Garyp was in het begin van het coronavirus erg schaars. Er moesten daarom voorwaarden opgesteld worden om te voorkomen dat iedereen massaal ging laten testen. Zo moest je verschillende symptomen hebben, waarbij koorts een vereiste was. Doordatlater bleek dat lang niet iedereen koorts had, werden de voorwaarden bijgesteld. Wel moesten de symptomen aanwezig zijn om ervoor te zorgen dat mensen niet onnodig gingen laten testen. Uiteindelijk leidde het wel alsnog tot lange wachttijden.

Na een lange besmetting niet testen

Daarbij konden mensen zich ook niet zomaar laten testen als er al langere tijd sprake was van symptomen. De GGD coronavirustest in Garyp kon daarom het beste binnen een week na de besmetting uitgevoerd worden. Ook hiermee werden veel mensen eruit gehaald die beterin thuisisolatie konden gaan dan de test uit laten voeren. Uiteindelijk kon dit de schaarste voorkomen en kon er wel een duidelijk beeld komen van het coronavirus en de gevolgen ervan. 

Corona test GGD boeken in Garyp

Waar kun je een coronasneltest aanschaffen als bedrijfsarts?

Bedrijfsartsen hebben de taak om ziekte op de werkvloer in de gaten te houden. Indien er medewerkers zijn met klachten die op het coronavirus kunnen duiden, moet er direct actie ondernomen worden. Het kan dan namelijk zijn dat er meer mensen besmet rakenmet het virus, wat uiteindelijk ook tot grotere problemen op de werkvloer gaat leiden. Dit maakt het voor een bedrijfsarts wellicht handiger om een coronasneltest aan te schaffen. Maar waar kan dit allemaal gedaan worden?

Bij meerdere instanties te verkrijgen

Er zijn veel instanties waar de coronasneltesten te verkrijgen zijn. Veel mensen schaffen ze hier aan om thuis te kunnen testen. Echter geeft dit nooit een betrouwbaar beeld. Een bedrijfsarts is vaak BIG-geregistreerd, waardoor de test wel als betrouwbaarverklaard kan worden. Mocht de test dan positief zijn, dan weet je als medewerker ook zeker dat je besmet bent. Er kan dan direct een quarantaineperiode aanbreken. Bij een negatieve test is de betrouwbaarheid ook gegarandeerd, alleen moet er dan gekekenworden of het verstandig is om weer aan het werk te gaan. Klachten kunnen immers veel betekenissen hebben.

Betrouwbaarheid door de GGD Garyp

De GGD Garyp coronavirus test Garyp en de GGD Garyp coronasneltest blijven echter wel de meest betrouwbare testen die er zijn. Deze hebben namelijk een hogere gevoeligheid. Als bedrijfsarts kan het daarom verstandig zijn om de medewerkers aan te melden voor deze testen. Ditkan eenvoudig via de website van de GGD Garyp, waardoor er zekerheid ontstaat en het bedrijf ook de nodige stappen kan ondernemen. Uiteindelijk weten alle collega’s waar zij aan toe zijn en kunnen de werkzaamheden op een veilige manier voortgezetworden.

GGD Garyp - test

Corona Test Garyp

Waardering: 9.7/10 – gebasseerd on 66 reviews
  • Garyp
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-12:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Fryslân,Drachten, Drachten-Azeven, Drachtstercompagnie, Kortehemmen, Olterterp, Rottevalle, Ureterp, Fryslân, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top