Direct testen in Feinsum - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Feinsum – Bij Klachten Direct testen!

Hoe kan een bedrijfsarts een medewerker aanmelden voor een corona test bij de GGD?

Een bedrijfsarts heeft verschillende mogelijkheden bij het coronavirus. De meeste bedrijfsartsen mogen zelf ook een coronasneltest uitvoeren om te zien of er een besmetting is, maar veel artsen zullen de medewerkers toch doorsturen naar de GGD Feinsum. De GGDcorona test is door iedereen aan te vragen, maar een bedrijfsarts kan dit ook voor jou doen wanneer je met klachten naar deze bedrijfsarts bent gestapt. Dit gaat heel eenvoudig en is binnen een korte tijd gebeurd. Alleen moet je dan wel weten hoeje dit kunt doen.

Aanmelden via de website van de GGD in Feinsum

Bij de website van de GGD Feinsum is er een speciaal gedeelte ingericht voor bedrijfsartsen. Dit kan gewoon bij de plaatselijke GGD en je hebt hier alleen een aantal gegevens van de medewerker voor nodig. Je klikt op de GGD coronavirus test in Feinsum of de GGD testen vult de gevraagde gegevens in. Ook kunnen de klachten hier direct aangegeven worden. Je kunt dan ook direct een afspraak maken bij een testlocatie in de omgeving van de medewerker. Het hoeft niet altijd in de buurt van het bedrijf te zijn. Ditmaakt de stap naar de testlocatie immers alleen maar groter.

Besmettingen krijgen geen kans

De aanmelding wordt hierdoor heel eenvoudig. De GGD Feinsum coronavirustest is immers ook voor iedereen beschikbaar. Mocht jouw medewerker zich daarom zelf niet aan willen melden bij de GGD Feinsum, dan kun je als bedrijfsarts zelf tot een aanmelding overgaan. In dit gevaldient de medewerker op tijd bij de aangegeven testlocatie aanwezig te zijn, waardoor er ook niet meer onderuit gekomen kan komen. Of de medewerker nou wel of niet besmet is, er is altijd houvast en eventuele besmettingen kunnen voorkomen worden opde werkvloer.

Hoeveel kost het ondergaan van een PCR-test?

Testen of je besmet bent met het coronavirus kan met behulp van de PCR-test. Deze test heeft een hoge gevoeligheid voor de cellen waaruit het virus bestaat, waardoor de test deze direct op gaat vangen. Daarbij wordt niet gekeken naar andere virussen enbacteriën, maar zal uitsluitend kijken naar het coronavirus. Je weet hierdoor zeker dat wanneer de test positief aangeeft, je ook daadwerkelijk besmet bent. Alleen gaan er wel veel prijzen rond van deze test. Het is daarom verstandig om hiereerst meer over te weten te komen voordat je een afspraak gaat maken voor de test.

Bij de GGD Feinsum de corona test doen

De GGD Feinsum coronavirus test is een van de PCR-testen die uitgevoerd wordt. Dit is de test van de GGD in Leeuwarden, waar je eenvoudig een afspraak voor kunt maken als je klachten ervaart die op het coronavirus kunnen duiden. Als je hier een afspraak maakt, weet je zeker datje geen kosten gaat krijgen. De test hoort namelijk bij de zorg, waardoor alles volledig vergoed wordt. Je hebt dus nooit een extra rekening en kunt in een korte tijd te weten komen of je besmet bent met het virus. Voor jou kan dit uiteindelijk veelmeer duidelijkheid geven en de drempel is eenvoudig te nemen.

De testen om te kunnen reizen

Echter kun je naast de GGD Leeuwarden coronavirus test Feinsum ook bij andere instanties terecht. Zo wordt voor de corona test die je nodig hebt om te reizen vaak een Engelstalig document nodig. Deze kun je uitsluitend krijgen bij andere instanties. Deze vragen echter wel hogerekosten voor de test. Je kunt hierbij vaak rekenen op 150 euro per test. Jouw vakantie begint hierdoor al met een hoog prijskaartje. Toch is het nodig om in veel landen de grens over te mogen. Je moet er daarom goed over na gaan denken waar je de testgaat doen.

GGDcoronatest in Feinsum aanvragen

Ik heb een negatieve uitslag van de COVID-19 sneltest, en nu?

Met de GGD Feinsum coronasneltest weet je binnen een dag of jij het coronavirus hebt of niet. Je kijkt daarbij altijd uit naar een negatieve uitslag. Hiermee wordt immers gezegd dat je het virus niet draagt en dus weer gewoon aan de slag kunt. Voor mensen uitde zorg of andere beroepen waarbij iedere minuut telt, kan dit een goede oplossing bieden. Alleen kan het wel zijn dat je nog altijd klachten ervaart. Het is daarom verstandig om alles in de gaten te houden en tijdig aan de bel te trekken. Je hebtverschillende manieren om na de corona test weer verder te gaan.

Bepalen of je aan het werk gaat

Wanneer er weinig klachten zijn na de GGD Feinsum coronavirus sneltest kun je samen met jouw werkgever gaan kijken of het verstandig is dat je weer aan het werk gaat. Met klachten werken brengt immers ook een verkeerd beeld naar voren. Goed overleg blijft daarom welvan belang. Als je wel ernstige klachten hebt, moet je goed bekijken hoe deze zich ontwikkelen. Zo kun je op tijd naar de huisarts of een andere deskundige om te zien wat er dan aan de hand is. Ook kan er eventueel een nieuwe test uitgevoerd worden.Wellicht is er toch een besmetting geweest en volgt er daarna een positieve test.

Zelf goed blijven monitoren

De negatieve uitslag van de GGD coronavirus sneltest in Feinsum zegt echter niet altijd dat er geen besmetting is geweest met het coronavirus. De timing van de test is namelijk heel belangrijk. In een te vroeg stadium zijn er nog niet genoeg cellen van het coronavirusaanwezig, waardoor de test automatisch negatief uitwijst. Op een te laat moment is jouw lichaam de cellen al aan het afstoten, waardoor er ook niet meer voldoende aanwezig zijn voor een positieve test. Het is daarom wel belangrijk dat je zelf ookalert blijft.

GGD Feinsum - test

Is de GGD coronavirus sneltest betrouwbaar genoeg zonder symptomen?

De GGD Feinsum COVID-19 sneltest wordt voornamelijk uitgevoerd wanneer er symptomen van het coronavirus aanwezig zijn. Hiermee krijg je namelijk de meest betrouwbare uitslag in handen. Daarbij heb je vaak geen aanleiding tot testen wanneer er geen klachten zijn.Je kunt je daarom afvragen of de test ook betrouwbaar is wanneer je zonder klachten naar de testlocatie toe gaat. Er bestaan verschillende verhalen over de betrouwbaarheid van een sneltest, omdat er ook al aangetoond is dat deze wellicht niet allesop kan pakken.

Een afspraak maken voor de test

De GGD Feinsum corona sneltest werkt het beste wanneer er al klachten zijn. In dit geval zijn de cellen van het coronavirus namelijk al goed aanwezig in het lichaam, waardoor de test niet gevoelig hoeft te zijn voor het virus. Hoe meer symptomen er aanwezig zijn,hoe aannemelijker het is dat je besmet bent. Het is daarom verstandig om alleen met klachten een afspraak te maken voor de test. In dit geval krijg je namelijk ook voorrang en kan er voorkomen worden dat er een schaarste plaatsvindt van de testen.Er zijn namelijk nog niet voldoende coronasneltesten op de markt beschikbaar om iedereen te kunnen testen.

Jouw gezondheid in de gaten houden

Echter is de GGD Feinsum coronavirus sneltest wel zo ver ontwikkeld dat deze het coronavirus ook op kan pikken wanneer er geen symptomen aanwezig zijn. Hierdoor is de uitslag van de test altijd betrouwbaar. In slechts enkele gevallen komt er een onjuiste uitslag uit.Dit is voornamelijk wanneer er in een te vroeg stadium getest wordt. Op dat moment zijn er nog niet voldoende cellen aanwezig en kan de test nog niet uitwijzen of iemand besmet is met het coronavirus. Je zult daarom ook zelf in de gaten moeten houdenof je klachten gaat ontwikkelen of dat je met iemand in contact bent geweest die besmet is met het coronavirus.

Hoe gaat het verder na het afleggen van de GGD coronavirustest in Feinsum?

Het afleggen van de corona test van de GGD in Feinsum is een spannende tijd. Je weet immers niet of je besmet bent met het coronavirus. Je gaat daarom een afspraak maken voor de test en moet daarna geduldig afwachten tot je de uitslag binnen hebt. Deze uitslag laateven op zich wachten. Het duurt namelijk 24 tot 48 uur totdat de uitslag bekend is. Je ziet deze daarna door in te loggen op de speciaal daarvoor ingerichte pagina van de GGD in Leeuwarden of wordt gebeld met de uitslag. In de tussentijd moet je zelf wel de nodigemaatregelen treffen.

Geen contacten hebben

Zodra je op de testlocatie van de GGD bent geweest voor de corona test is het de bedoeling dat je gelijk naar huis gaat. Tussen de test en de uitslag mag je namelijk met niemand contact hebben en ook nergens naartoe. Je zult daarom ook vrienden en familieop de hoogte moeten stellen en eventuele afspraken af moeten zeggen. Daarnaast moet je jouw klachten goed in de gaten houden. Indien deze erger worden, is het belangrijk om de huisarts te raadplegen en eventueel een afspraak te maken om te laten onderzoeken.

De uitslag afwachten

De GGD Feinsum coronavirus test laat jou dus tijdelijk thuisblijven. Pas wanneer de uitslag negatief is, kun je je dagelijkse werkzaamheden hervatten. Dit kan dus wel enkele dagen duren. Ook mag je nog niet naar buiten als je nog klachten hebt. Indien je een positievetest hebt, ga je in volledige quarantaine. Ook jouw huishouden moet in dit geval thuisblijven totdat er zekerheid is. Je zult daarom altijd al voorbereid moeten zijn voordat je de test uit gaat laten voeren.

Coronatest GGD in Feinsum aanvragen

Corona Test Feinsum

Waardering: 9.03/10 – gebasseerd on 242 reviews
  • Feinsum
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-12:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Fryslân,Drachten, Drachten-Azeven, Drachtstercompagnie, Kortehemmen, Olterterp, Rottevalle, Ureterp, Fryslân, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top