Direct testen in Drongelen - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Drongelen – Bij Klachten Direct testen!

Hoe krijg je de uitslag van de corona test van de GGD?

De GGD coronavirustest heeft twee verschillende uitslagen. Je kunt positief of negatief getest worden. In beide gevallen moet je je aan andere corona maatreglen gaan houden. Echter weten veel mensen niet op welke manier de uitslag van de GGD in Drongelen komt. Daarbij is hetook afhankelijk van de manier waarop jij de afspraak gemaakt hebt. Je kunt namelijk zelf aangeven hoe je de uitslag wilt ontvangen. Het is dan alleen nog een kwestie van afwachten. De uitslag laat namelijk tot wel twee dagen op zich wachten. Dit kanlastig zijn, maar tegelijkertijd weet je dan wel zeker dat je de juiste uitslag in handen hebt.

Online de uitslag van de test bekijken

De uitslag van de GGD Drongelen coronavirus test kun je in veel gevallen online terugvinden. Wanneer je online de afspraak hebt gemaakt, kun je ervoor kiezen om gebeld te worden of juist uitsluitend de uitslag online terug kunt vinden. Veel mensen vinden het fijn dater een medewerker opbelt, zodat de nodige stappen ook besproken kunnen worden. Met klachten moet je immers alsnog in thuisisolatie om te zien of de klachten niet verergeren. Bij een positieve uitslag word je in ieder geval altijd gebeld door een medewerker.In dit geval moet het bron- en contactonderzoek namelijk gestart worden om te bekijken of je mogelijk mensen besmet hebt.

Telefonisch de uitslag vermeld krijgen

Daarnaast kun je via het telefoonnummer van de GGD in Drongelen een afspraak maken voor de corona test. Wanneer je via deze weg een afspraak maakt, word je zowel met een positieve als negatieve uitslag gebeld door een medewerker. Dit kan in eerste instantie verwarrendzijn. De medewerker van de GGD zal jou namelijk ook vragen of de corona melder app jou een melding heeft gegeven van jouw contact met een besmet persoon. Pas daarna zal de uitslag volgen. Zonder klachten mag je in ieder geval weer naar buiten en andersga je in isolatie.

Waarom kun je na de corona sneltest direct weer naar buiten?

De GGD Drongelen corona sneltest is speciaal ontworpen om in een korte tijd te weten te komen of je besmet bent met het coronavirus. De test geeft namelijk binnen een uur een uitslag aan. Indien deze negatief is, zou je gelijk weer naar buiten kunnen. Met een positievetest ga je in quarantaine totdat de klachten weer voorbij zijn. Er zitten echter wel een aantal regels aan beide uitkomsten verbonden. In principe zou je je dagelijkse werkzaamheden in ieder geval dezelfde dag nog kunnen hervatten als dit nodig is.

Zonder klachten naar buiten

De GGD Drongelen corona sneltest kan dus snel een antwoord geven op de vraag of je besmet bent met het coronavirus. Doordat je dezelfde dag nog weet of je besmet bent, is het ook mogelijk om gelijk weer aan het werk te gaan. Tenminste, als de uitslag negatief isen je geen ernstige klachten hebt. Als de klachten dermate ernstig zijn, kan het zijn dat er meer onderzoek nodig is. In dit geval moet je je wel nog extra laten onderzoeken door een zorgverlener. Het kan namelijk ook zijn dat je in een te vroeg stadiumhebt getest.

Zelf in de gaten houden

In principe mag iedereen met een negatieve test weer door met zijn leven. De GGD Drongelen coronasneltest kan daarom goed ingezet worden bij cruciale beroepen, zoals de zorg. Alleen is het in dit geval niet altijd verantwoord om naar buiten te gaan. De klachtendie je hebt, kunnen namelijk wel besmettelijk zijn. Zelfs met klachten van een griep kun je het al overbrengen op de omgeving. Het coronavirus overbrengen is echter wel ernstiger en moet daarom altijd voorkomen worden. Ondanks dat je naar buiten mag,is het aan te raden om de klachten goed in de gaten te houden.

GGDcoronatest aanvragen in Drongelen

Is de coronavirus sneltest Drongelen betrouwbaar genoeg zonder symptomen?

De corona sneltest wordt voornamelijk uitgevoerd wanneer er symptomen van het coronavirus aanwezig zijn. Hiermee krijg je namelijk de meest betrouwbare uitslag in handen. Daarbij heb je vaak geen aanleiding tot testen wanneer er geen klachten zijn.Je kunt je daarom afvragen of de test ook betrouwbaar is wanneer je zonder klachten naar de testlocatie toe gaat. Er bestaan verschillende verhalen over de betrouwbaarheid van een sneltest, omdat er ook al aangetoond is dat deze wellicht niet allesop kan pakken.

Een afspraak maken voor de test

De GGD Drongelen coronasneltest werkt het beste wanneer er al klachten zijn. In dit geval zijn de cellen van het coronavirus namelijk al goed aanwezig in het lichaam, waardoor de test niet gevoelig hoeft te zijn voor het virus. Hoe meer symptomen er aanwezig zijn,hoe aannemelijker het is dat je besmet bent. Het is daarom verstandig om alleen met klachten een afspraak te maken voor de test. In dit geval krijg je namelijk ook voorrang en kan er voorkomen worden dat er een schaarste plaatsvindt van de testen.Er zijn namelijk nog niet voldoende coronasneltesten op de markt beschikbaar om iedereen te kunnen testen.

Jouw gezondheid in de gaten houden

Echter is de GGD Drongelen coronavirus sneltest wel zo ver ontwikkeld dat deze het coronavirus ook op kan pikken wanneer er geen symptomen aanwezig zijn. Hierdoor is de uitslag van de test altijd betrouwbaar. In slechts enkele gevallen komt er een onjuiste uitslag uit.Dit is voornamelijk wanneer er in een te vroeg stadium getest wordt. Op dat moment zijn er nog niet voldoende cellen aanwezig en kan de test nog niet uitwijzen of iemand besmet is met het coronavirus. Je zult daarom ook zelf in de gaten moeten houdenof je klachten gaat ontwikkelen of dat je met iemand in contact bent geweest die besmet is met het coronavirus.

GGD Drongelen - test

Corona Test Drongelen

Waardering: 9.37/10 – gebasseerd on 340 reviews

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:45
  • Dinsdag 8:00-17:45
  • Woensdag 8:00-17:45
  • Donderdag 8:00-17:45
  • Vrijdag 8:00-17:45
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Hart voor Brabant,Doeveren, Drongelen, Eethen, Elshout, Genderen, Heesbeen, Heusden, Heusden, Oudheusden, Waalwijk, Noord-Brabant, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top