Direct testen in Drogeham - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Drogeham – Bij Klachten Direct testen!

Kan het coronavirus dodelijk zijn?

Het coronavirus heeft al veel mensen ernstig ziek gemaakt. De klachten van het virus varieerden van een milde verkoudheid, koorts tot ernstigere klachten. Niemand had echter durven dromen dat het coronavirus ook een dodelijke afloop had kunnen hebben.Toch heeft het virus al veel mensenlevens gekost. Daarbij waren het voornamelijk mensen die al onderliggende medische klachten hadden. Denk daarbij aan diabetes, hart- en vaatziekte of longproblemen. Binnen een korte tijd werden er veel mensen opgenomenin het ziekenhuis en liep het aantal sterfgevallen ook al snel op. 

Zorgen voor een minder dodelijke afloop

Het coronavirus kan dus dodelijk zijn. Hoewel het voornamelijk bij mensen is waarbij al medische klachten zijn vastgesteld, zijn er ook veel gezonde mensen die ernstig ziek zijn geworden. In sommige gevallen was ook dit met een dodelijke afloop. Om ineen vroeg stadium te beginnen met de GGD coronavirustest kan er bijvoorbeeld ook sneller tot een behandeling overgegaan worden. De GGD Drogeham corona sneltest moet nog veel sneller een antwoord geven, waardoor er wellicht nog op tijd bijgesprongen kan worden omde gezondheid te kunnen waarborgen van patiënten. Wellicht dat er op tijd maatregelen kunnen worden getroffen om iemands leven te kunnen redden.

Mutaties zorgen voor veranderingen

Daarbij is het niet zeker op welke manier het coronavirus zich gaat ontwikkelen. De mutaties kunnen namelijk weer een geheel andere weg inslaan, waardoor de eerdere behandelmethoden geen effect meer gaan hebben. Ook hierbij wordt het lastiger om uiteindelijkiedereen te kunnen helpen en ervoor te kunnen zorgen dat het sterftecijfer zoveel mogelijk naar beneden zal gaan. Zolang de juiste maatregelen getroffen worden, moeten mensen in ieder geval veiliger over straat kunnen staan en kunnen de meeste besmettingenop den duur voorkomen kunnen worden.

Hoe werkt de corona sneltest Drogeham?

De coronasneltest Drogeham is een nieuwe test, welke nog niet voor iedereen toegankelijk is. Het is namelijk een middel waarmee in een korte tijd gezien kan worden of iemand het coronavirus bij zich draagt. Deze test gaat net anders te werk dan de gewone coronatest waar iedereen zich voor aan kan melden. Voor de sneltest moet je je in eerste instantie aanmelden. Je kunt hiervoor een datum en tijdstip uitzoeken die jou het beste schikken. Ook moet je een formulier invullen, waarin jouw gegevens worden gevraagden welke klachten je hebt.

Een snelle uitslag gegarandeerd

Met de bevestiging ga je naar de testlocatie van de GGD. De sneltest wordt hier dan direct uitgevoerd. Je hoeft hier niet lang voor te wachten, waardoor het ideaal is voor de cruciale beroepen. Deze test zorgt er daarbij voor dat je binnen een uur nahet ondergaan van de test al weet of je het coronavirus bij je draagt. Dit is veel sneller dan met de PCR-test, waar je 24 tot 48 uur moet wachten op een uitslag. Er wordt namelijk gemeten of bepaalde eiwitten aanwezig zijn in het monster. Je kuntdeze test overigens niet zelf uitvoeren.

Door middel van strepen aangegeven

Zodra het monster afgenomen is, kan er gelijk gekeken worden of het coronavirus aanwezig is. De GGD Drogeham coronasneltest wordt daarbij alleen gebruikt voor mensen die al symptomen hebben. Op deze manier is de test namelijk betrouwbaar en zal een negatieve uitslagniet snel vals zijn. Er is geen laboratorium nodig om de uitslag te verkrijgen. De test geeft namelijk door middel van streepjes aan of je het hebt of niet. Hierdoor kun je eventueel direct weer aan het werk na het afnemen van de test.

GGD coronatest aanvragen in Drogeham

Wanneer heb je geen mogelijkheid tot een corona test bij de GGD in Drogeham?

De GGD coronavirus test Drogeham is een van de mogelijkheden die je hebt om aan te tonen dat je wel of niet besmet bent met het coronavirus. Zodra de eerste klachten zichtbaar zijn, kun je in principe al contact opnemen met een medewerker van de GGD in Drogeham om de afspraakin te plannen. Echter zijn er ook momenten waarop het niet mogelijk is om de test te doen. De voorwaarden zijn namelijk streng, waardoor er voorkomen kan worden dat iedereen zomaar de test doet om deze een keer meegemaakt te hebben.

Niet aan de voorwaarden van de test voldoen

Voordat er een afspraak voor de GGD Achtkarspelen coronavirustest Drogeham ingepland kan worden, worden er een aantal vragen gesteld. Deze vragen hebben betrekking op de klachten die je ervaart. De meest voorkomende klachten dienen bijvoorbeeld aanwezig te zijn voordat je daadwerkelijkkunt testen. Koorts hebben is nu niet meer nodig, maar kan wel nog als een vereiste gesteld worden. Daarbij wordt er ook direct gekeken hoelang je deze klachten al ervaart. Indien de tijd te kort of te lang is, wordt vaak aangeraden om geen test tedoen maar direct in isolatie te gaan.

De ernst van de situatie van belang

Daarbij wordt er bij de GGD Drogeham coronavirustest ook onderscheid gemaakt in de ernst van de situatie. Risicogroepen hebben bijvoorbeeld altijd voorrang. Het kan daarom zijn dat je als gezond iemand geen test mag ondergaan of dat het langer gaat duren voordat jeingepland wordt. Hiermee kan voorkomen worden dat er meer sterfgevallen plaats gaan vinden. De afweging wordt echter altijd zorgvuldig gemaakt, zodat er geen misstappen gemaakt worden en alle mensenlevens zo goed mogelijk gered kunnen worden.

GGD Drogeham - covid test telefoonnummer

Zijn er speciale maatregelen voor bedrijfsartsen tijdens de pandemie?

Het coronavirus heeft veel veranderingen aangebracht in ons leven. Niet alleen op privégebied, maar ook op de werkvloer. Iedereen moest in een korte tijd schakelen en wellicht zelfs thuiswerken. Echter zijn er ook veel beroepen waar gewoon op locatiegewerkt moest worden. De kans op een besmetting werd zo vele malen groter. Bedrijfsartsen hebben er daarom ook een nieuwe taak bijgekregen, namelijk het doorverwijzen van werknemers naar de GGD in Achtkarspelen coronavirus test in Drogeham. Daarnaast hebben zij een aantal corona maatreglenom zich aan te houden.

Voldoende afstand en beschermende middelen

Bedrijfsartsen moeten zich net als anderen houden aan de anderhalve meter afstand. Dit maakt het niet makkelijk om een medewerker op de juiste manier te helpen. Door middel van gesprekken wordt bekeken of er een besmetting met het coronavirus is. Daarnaastmoet de bedrijfsarts te allen tijde beschermende kleding dragen. Dit kan tijdens het uitvoeren van de test bijvoorbeeld al een mondkapje zijn, maar ook handschoenen worden regelmatig gebruikt. Volledig ingepakt te werk gaan is nog niet direct nodig.

Bij verdenking een afspraak maken voor de corona test

Mocht er een verdenking van het coronavirus zijn, kunnen bedrijfsartsen de medewerkers aanmelden voor de GGD Drogeham coronavirustest. Aan de hand van een aantal gegevens en de klachten wordt er een afspraak ingepland op een van de testlocaties in de omgeving. Deuitkomst van de test bepaald dan of iemand weer terug aan het werk kan of niet. Ook kan er eventueel direct gekeken met welke collega’s er samengewerkt is in deze periode, zodat ook hier een eventuele test voor aangevraagd kan worden. Zo kaneen grote uitbraak op de werkvloer wellicht nog voorkomen worden en kunnen de werkzaamheden door blijven gaan.

Corona Test Drogeham

Waardering: 9.42/10 – gebasseerd on 399 reviews
  • Drogeham
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-12:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Fryslân,Drachten, Drachten-Azeven, Drachtstercompagnie, Kortehemmen, Olterterp, Rottevalle, Ureterp, Fryslân, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top