Direct testen in Den Bommel - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Den Bommel – Bij Klachten Direct testen!

Hoe betrouwbaar is een antigeen-test?

De antigeen-test is een coronasneltest die als extra meetinstrument moet dienen in de coronaperiode. Het coronavirus slaat hard om zich heen en steeds meer mensen raken besmet. Echter kan lang niet iedereen voor een langere tijd van de werkvloer blijven.Denk daarbij bijvoorbeeld aan zorgverleners. Hiervoor is de GGD corona sneltest in Den Bommel ontwikkeld. De antigeen-test kan echter ook door andere bedrijven uitgevoerd worden. Maar is deze dan wel net zo betrouwbaar als de PCR-test? Hier bestaan verschillendetheorieën over, waardoor veel mensen twijfelen of de sneltest wel de beste oplossing gaat zijn.

Alleen met BIG-geregistreerde arts betrouwbaar

De antigeen-test geeft binnen een dag aan of iemand besmet is met het coronavirus. Dit kan ertoe leiden dat iemand ook direct in quarantaine kan gaan als dit nodig blijkt te zijn. Echter is de betrouwbaarheid niet altijd gegarandeerd. Zo mag de test alleenbetrouwbaar genoemd worden als er een BIG-geregistreerde arts aanwezig is die de test afneemt. In alle andere gevallen dient het niet als leidraad voor het aantal besmettingen en kan er ook geen officiële verklaring afgegeven worden. Je kuntdeze test dan ook niet zomaar gebruiken voor bijvoorbeeld een reis of officieel bezoek waar een negatieve corona test voor aanwezig moet zijn.

De test van de GGD als leidraad

Als je een betrouwbare uitslag in handen wilt krijgen, moet je de GGD Den Bommel coronavirus sneltest ondergaan. Deze worden namelijk op de juiste manier uitgevoerd en afgelezen, waardoor de betrouwbaarheid gegarandeerd is. Uiteindelijk kan dit jou ook helpen om de verklaringin handen te krijgen die je nodig hebt. Houd er dan wel nog rekening mee dat de coronasneltest in een te vroeg stadium niet altijd de juiste uitslag geeft. Je zult daarom altijd zelf de verantwoordelijkheid moeten nemen om jouw klachten in de gatente houden.

Wat zijn de wegen tot aanmelden voor de coronasneltest in Den Bommel?

Als je je wilt aanmelden voor de GGD Den Bommel coronasneltest kun je je direct af gaan vragen hoe je dit moet doen. Het is immers een nieuwe test, die nog niet gelijk aangegeven staat op de website van de GGD. Er zijn echter meerdere wegen om de afspraak in teplannen, zodat je toch snel aan de slag kunt gaan. Zo kun je online of telefonisch een afspraak laten maken, maar ook door de bedrijfsarts aangemeld worden op de website. Op deze manier heb je altijd voldoende mogelijkheden en kun je snel te wetenkomen of je besmet bent.

Meerdere manieren van afspraak inplannen

Als je een afspraak gaat maken voor de GGD Den Bommel coronasneltest is het belangrijk om mijn jouw DigiDof burgerservicenummer bij de hand te hebben. Met je jouw DigiDkun je namelijk inloggen op de website, waardoor de gegevens direct in het systeem staan. Bij een telefonischgesprek dien je jouw burgerservicenummer door te geven voor de gegevens. Uiteindelijk zullen de klachten gevraagd worden en kun je aangeven hoe ernstig deze zijn. Er wordt ook altijd gevraagd sinds wanneer je deze klachten ervaart.

Door de bedrijfsarts laten regelen

De GGD Den Bommel coronavirus sneltest kan ook door de bedrijfsarts aangevraagd worden. De bedrijfsarts bekijkt hiervoor jouw klachten, waarna je doorgestuurd wordt. Je hoeft er dan zelf helemaal niet meer naar om te kijken. Al jouw gegevens zijn namelijk bekend bij jouwwerkgever, waardoor de afspraak zo ingepland is. Het is wel van belang dat dit op een goede manier met jou gecommuniceerd wordt, zodat je ook op het juiste moment op de testlocatie aanwezig bent. Dezelfde dag kun je jouw uitslag nog doorgeven aande werkgever en eventueel weer aan het werk.

GGD coronatest aanvragen in Den Bommel

Bij welke GGD moet de medewerker aangemeld worden voor de corona test?

De GGD coronavirustest Den Bommel is er voor iedereen. Iedereen die namelijk klachten hebben die lijken op de klachten van het coronavirus kunnen hiervoor een afspraak maken. Ook een bedrijfsarts kan actie ondernemen indien er verdenkingen zijn. Hierbij moet goed bekekenworden op welke manier de aanmelding gedaan moet worden en bij welke GGD het moet gebeuren. Er zijn immers veel verschillende locaties waar iemand zich kan aanmelden voor de test en de algemene website kan hierbij helpen.

De gegevens invullen op de website

Als bedrijfsarts kun je de medewerker in principe al aanmelden via de lokale GGD. Je klikt dan door naar ‘aanmelden voor de GGD coronavirus test’ en voert alle gegevens in. Ook omschrijf je de klachten die een medewerker ervaart. Daarna kies jeeen goede locatie en het tijdstip waarop de medewerker aanwezig moet zijn. Ook voor de GGD Den Bommel coronasneltest kun je op dezelfde manier aanmelden. Je hoeft hiervoor dus niet naar de algemene website voor de coronatest te gaan, maar hebt een andere manierom sneller tot een afspraak te komen. Jouw medewerkers kunnen zo niet voor extra besmettingen zorgen.

Zelf een corona test uitvoeren

Als bedrijfsarts kun je ook eerst zelf een coronasneltest uitvoeren bij de medewerker. Als deze positief uitwijst, gebeurt er eigenlijk hetzelfde als bij de GGD coronavirustest: de persoon moet in quarantaine voor minimaal twee weken en mag pas weer aan hetwerk als de klachten verdwenen zijn. Bij een negatieve uitslag kan iemand gewoon aan het werk, mits er geen klachten zijn. Als er wel klachten zijn, is het soms wel handig om nog een afspraak bij de GGD Den Bommel te maken voor een extra corona test.

GGD Den Bommel - corona contact

Kun je zonder symptomen een afspraak maken voor de GGD corona sneltest?

Als je in aanmerking komt voor de GGD corona sneltest Den Bommel is dit niet voor niets. Vaak werk je op een afdeling waar veel besmettingen voorkomen of ervaar je zelf symptomen die kunnen duiden op het coronavirus. In beide gevallen moet je de sneltest uit latenvoeren, zodat binnen een korte tijd gemeld kan worden of je besmet bent met het virus. Dit kan in de toekomst grotere uitbraken gaan voorkomen. Echter is het dan nog maar de vraag of je kunt gaan testen zonder dat je symptomen hebt. Want hoe zit dateigenlijk?

Gevoeligheid van de test

Zonder symptomen kom je vrijwel niet in aanmerking voor de GGD Den Bommel coronasneltest. De coronasneltest werkt namelijk het beste als iemand al klachten ervaart. Met deze klachten is vaak het geval dat er al eiwitten van het coronavirus in het lichaam zitten.De test is hier gevoelig voor en zal deze direct oppakken. Hierdoor komt er een positieve uitslag. Mochten deze eiwitten niet aanwezig zijn, dan zal de test een negatieve uitslag krijgen. Je weet dan gelijk dat je niet besmet bent en jouw werkzaamhedenweer kunt hervatten.

Testen zonder symptomen is mogelijk

De GGD Den Bommel coronasneltest werkt dus vrijwel alleen als er klachten aanwezig zijn. Echter zijn er veel zorgverleners die de test uit kunnen gaan voeren wanneer ze samengewerkt hebben met iemand die mogelijk besmet is met het coronavirus of wanneer ze patiëntenhebben verzorgd die het coronavirus bleken te hebben. Hierdoor is de toegankelijkheid wel grotendeels opgeschaald en kan er in een kortere tijd bekeken worden hoeveel besmettingen zijn op een bepaalde afdeling.

Corona Test Den Bommel

Waardering: 9.72/10 – gebasseerd on 443 reviews

Openingstijden

  • Maandag 8:00-19:50
  • Dinsdag 8:00-19:50
  • Woensdag 8:00-19:50
  • Donderdag 8:00-19:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Rotterdam-Rijnmond,Barendrecht, Rhoon, Rotterdam, Zuid-Holland, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top