Direct testen in Dearsum - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Dearsum – Bij Klachten Direct testen!

Hoe kan een bedrijfsarts een medewerker aanmelden voor een corona test bij de GGD Dearsum?

Een bedrijfsarts heeft verschillende mogelijkheden bij het coronavirus. De meeste bedrijfsartsen mogen zelf ook een coronasneltest uitvoeren om te zien of er een besmetting is, maar veel artsen zullen de medewerkers toch doorsturen naar de GGD. De GGDcorona test is door iedereen aan te vragen, maar een bedrijfsarts kan dit ook voor jou doen wanneer je met klachten naar deze bedrijfsarts bent gestapt. Dit gaat heel eenvoudig en is binnen een korte tijd gebeurd. Alleen moet je dan wel weten hoeje dit kunt doen.

Aanmelden via de website van de GGD

Bij de website van de GGD Súdwest-Fryslân is er een speciaal gedeelte ingericht voor bedrijfsartsen. Dit kan gewoon bij de plaatselijke GGD en je hebt hier alleen een aantal gegevens van de medewerker voor nodig. Je klikt op de GGD in Súdwest-Fryslân coronavirustest in Dearsum of de corona sneltest in Dearsumen vult de gevraagde gegevens in. Ook kunnen de klachten hier direct aangegeven worden. Je kunt dan ook direct een afspraak maken bij een testlocatie in de omgeving van de medewerker. Het hoeft niet altijd in de buurt van het bedrijf te zijn. Ditmaakt de stap naar de testlocatie immers alleen maar groter.

Besmettingen krijgen geen kans

De aanmelding wordt hierdoor heel eenvoudig. De GGD coronavirus test in Dearsum is immers ook voor iedereen beschikbaar. Mocht jouw medewerker zich daarom zelf niet aan willen melden bij de GGD in Dearsum, dan kun je als bedrijfsarts zelf tot een aanmelding overgaan. In dit gevaldient de medewerker op tijd bij de aangegeven testlocatie aanwezig te zijn, waardoor er ook niet meer onderuit gekomen kan komen. Of de medewerker nou wel of niet besmet is, er is altijd houvast en eventuele besmettingen kunnen voorkomen worden opde werkvloer.

Wat zijn de verschillen tussen een griep en het coronavirus?

Het coronavirus wordt vaak vergeleken met de griep. Dit komt doordat de meeste klachten overeenkomen met influenza. Verkoudheid, hoesten, niezen en koorts komen bijvoorbeeld meermaals voorbij, waardoor het niet altijd aan de klachten te zien is of hetdaadwerkelijk het coronavirus is. De verschillen zijn echter wel duidelijker als je er verder in gaat duiken. Daarbij moet niet gekeken worden naar het aantal besmettingen, maar de samenstelling van het virus. Ook de bestrijding kan erbij betrokkenworden om te zien in hoeverre beide van elkaar verschillen.

Minder gezondheidsklachten bij de griep

De griep, ook wel influenza, komt jaarlijks terug. Verschillende mensen worden ziek en ervaren daarbij voornamelijk een flinke verkoudheid en koorts. Deze klachten zijn voor veel mensen niet schadelijk. Buiten dat er even een moment van zwakte is, zalhet namelijk lang niet altijd een dodelijke afloop hebben. Uitsluitend bij mensen met hele zware gezondheidsklachten kan het wel een probleem opleveren. Het coronavirus kan echter naast deze milde klachten ook een flinke schade aan de longen toebrengen.De kortademigheid brengt wel ernstige gevolgen met zich mee, voornamelijk bij risicogroepen waar medische klachten al een grote rol spelen.

Een groot gevaar voor besmettingen

Daarbij worden mensen ook niet getest op het griepvirus. Voor het coronavirus is er echter de GGD coronavirus test ontwikkeld. Deze test spoort de eiwitten van het coronavirus op, waardoor er een positieve of negatieve uitslag aan gehangen kan worden. Bijhet griepvirus wordt er vaak een diagnose aan gehangen, waarna iemand uit moet gaan zieken. Een quarantaineperiode is dan vaak niet nodig, omdat het voor de mensen in de omgeving niet direct besmettelijk is. Juist dit geeft het grootste verschil.Uiteindelijk kan het coronavirus veel meer schade aan gaan brengen aan de gezondheid van de omgeving.

Corona test GGD in Dearsum aanvragen

Kun je nog naar buiten met een positieve uitslag van de GGD coronavirustest Dearsum?

Zodra de uitslag van de GGD in Súdwest-Fryslân coronavirus test in Dearsum binnen is, kun je jezelf afvragen of je nog naar buiten kunt. Het zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat je de hond uit moet laten. Echter is het vanaf dat moment de bedoeling dat je in quarantaine gaat. Je mag het huisop geen enkel moment van de dag meer verlaten, zelfs niet voor de hond. Maar hoe kun je dan toch alles in goede banen gaan leiden? Dit wordt direct heel lastig als jouw andere gezinsleden ook symptomen vertonen van het coronavirus.

Het huis niet meer verlaten

Met een positieve uitslag van de GGD Dearsum coronavirus test mag niemand van jouw huishouden meer naar buiten. Jij zit voor twee weken in volledige quarantaine, jouw huishouden moet binnenblijven voor een week om te zien of er geen klachten zijn ontstaan. Even naarde winkel voor boodschappen of een rondje lopen met de hond op de drukke tijdstippen zit er dus niet meer in. Dit kan het heel lastig maken. Zeker als je ook nog geen tuin hebt waar je de hond in kunt laten rennen. Je zult je goed aan moeten gaanpassen.

Ook niemand binnen laten

Na de positieve GGD coronavirus test in Dearsum mag er ook niemand bij jou binnen komen. Ook dit maakt het niet makkelijker. De boodschappen kunnen bijvoorbeeld nog wel voor de deur neergezet worden, maar niemand kan even langskomen om de hond op te halen. Je zult daaromcreatief moeten zijn tijdens deze weken. Mochten de gezinsleden geen klachten hebben, dan is het weer snel opgelost. Als iedereen het coronavirus heeft, wordt het toch wel een stuk lastiger. Maak daarom ook een plan, zodat je hierop terug kunt vallen.

GGD Dearsum - corona telefoonnummer

Waarom gebruiken wetenschappers de uitslagen van de GGD Dearsum corona test voor onderzoek?

Het is al langer bekend dat de corona test van de GGD Dearsum niet alleen gebruikt wordt voor het testen of iemand het coronavirus heeft. Ook de wetenschap heeft namelijk veel aan de monsters die afgenomen worden bij de testlocaties. Deze kunnen namelijk weergebruikt worden voor verder onderzoek naar het coronavirus. De bestanddelen van het monster zeggen namelijk veel over de cellen die het virus bevat. Maar waarom kunnen wetenschappers de corona test dan gebruiken voor dit onderzoek?

De maatregelen aanpassen aan het virus

De eerste reden om de GGD Dearsum coronavirustest Dearsum te gebruiken is om in kaart te brengen hoeveel mensen er besmet zijn geraakt en wat de verwachte trend gaat zijn. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat de juiste maatregelen getroffen worden. Indien er meer positievetesten zijn, moeten er strengere maatregelen komen dan wanneer de meeste testen negatief zijn. Hierdoor veranderen de maatregelen ook voortdurend en kan er steeds weer iets bij komen als dit nodig blijkt te zijn om het virus weer onder controle tekrijgen.

Het ontwikkelen van een vaccin

Daarnaast gebruiken wetenschappers de GGD coronavirustest in Dearsum om meer te weten te komen over het virus zelf. Er wordt voortdurend onderzoek gedaan naar het virus en de stoffen die deze bevat. Op deze manier kan er bijvoorbeeld een medicijn of vaccin ontwikkeldworden in een korte tijd. De vaccinatie is op dit moment al volop in ontwikkeling en goedgekeurd om toegediend te worden. Hiermee kan er wederom voor gezorgd worden dat er minder besmettingen plaats gaan vinden en het virus wellicht weer kan verdwijnen.

Wat kunnen de redenen zijn voor een coronasneltest?

De corona sneltest in Dearsum neem je niet voor niets af. Het is namelijk een test die uit moet wijzen of je een besmetting hebt opgelopen en het coronavirus bij je draagt. Echter heb je niet alleen een coronasneltest, maar zijn er ook nog andere testen op demarkt die deze testresultaten aan kunnen tonen. Je moet daarom goed weten wat de redenen zijn om te kiezen voor deze test in plaats van een van de andere testen, zodat je ook een goede afspraak in kunt gaan plannen. De redenen wijzen zich eigenlijkvanzelf.

Snel een uitslag in handen

De GGD Dearsum coronavirus sneltest is de snelste manier om te weten te komen of je het coronavirus bij je draagt. De test geeft namelijk binnen een korte dag antwoord, waardoor je het dezelfde dag nog te weten komt. Voor veel beroepen kan dit de uitkomst bieden omzoveel mogelijk mensen in een korte tijd weer aan het werk te laten gaan. Zodra er een negatieve uitslag is, kan iemand immers het huis weer verlaten. Daarbij is er bij de coronasneltest geen onderzoek bij het laboratorium meer nodig. De testen kunnenhierdoor door de medewerkers van de GGD Dearsum zelf worden afgelezen, wat ook vertraging scheelt.

Veel tijd besparen met testen

Als je gaat kijken naar bovenstaande redenen, dan om je al snel tot de conclusie dat de GGD Dearsum corona sneltest een goede toevoeging aan het rijtje met testen is. De kleinschaligheid waarmee de test op de markt is gebracht zorgt ervoor dat cruciale beroependirect aan de beurt kunnen zijn en niet meer in de wachtrij bij de reguliere testlocaties hoeven te staan. De tijd die je jezelf hiermee kunt besparen is enorm en je zit ook niet meer voor langere tijd in onzekerheid. Mocht de test dan positief zijn,dan kun je dan de nodige veiligheidsmaatregelen gaan treffen.

Corona test GGD boeken in Dearsum

Corona Test Dearsum

Waardering: 9.14/10 – gebasseerd on 76 reviews
  • Dearsum
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-12:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Fryslân,Drachten, Drachten-Azeven, Drachtstercompagnie, Kortehemmen, Olterterp, Rottevalle, Ureterp, Fryslân, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top