Direct testen in Castricum - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Castricum – Bij Klachten Direct testen!

Kun je reizen met klachten na een negatieve uitslag van de GGD coronavirustest in Castricum?

De GGD coronavirustest is ervoor bedoeld om te zien of je het coronavirus bij je draagt. De test kan zowel positief als negatief uitvallen. Je hoopt altijd dat deze negatief is. In dit geval betekent het immers dat het lichaam niet in jouw lichaam zit enje weer alles kunt gaan doen voor zover de klachten het toelaten. Het kan je echter ook aan het denken zetten over het reizen. Want wellicht heb je de test wel ondergaan omdat er een reis naar het buitenland gepland staat. In dit geval moet je jegoed in gaan lezen.

Vaak niet als officiële test gezien

Steeds meer landen vragen om een negatieve corona test voordat je het land binnen gaat. Deze test wordt vaak door de reismaatschappij geregeld, waardoor je veel kosten kwijt bent. De GGD coronavirustest is echter gratis. Alleen dan komt het eerste probleem.Deze test wordt namelijk alleen in het Nederlands gegeven en dient daarbij vaak niet als test om een land binnen te komen. Het is afhankelijk van het land en de regels of je met een test van de GGD in Castricum voldoende bewijs hebt om aan te kunnen tonen datje geen corona hebt.

Regels aan de test van de GGD in Castricum

Daarbij is de GGD Castricum coronavirus test ook niet zomaar uit te voeren. Je kunt namelijk alleen een afspraak maken als je klachten van het coronavirus hebt. Ook moet je hiervoor goed kunnen omschrijven of je in contact bent geweest met iemand die het coronavirushad. Je kunt dus geen afspraak maken omdat je op vakantie gaat en nog even snel een bewijsstuk nodig hebt. Hiervoor zul je bij andere instanties moeten gaan kijken.

Waarom bestaan er tegenstrijdige berichten over de GGD coronavirus test Castricum?

De GGD in Castricum heeft veel kritiek gekregen over de corona test. Ook waren er veel berichtgevingen omtrent de PCR-test. Berichten dat de test wel zijn werk deed, maar ook berichten dat de test niet betrouwbaar zou zijn. Deze tegenstrijdige berichten hebben ervoorgezorgd dat lang niet iedereen meer vertrouwen heeft in de uitkomst van de corona testen. Echter kun je je dan afvragen waarom deze berichten ontstaan zijn en wat deze hebben bijgedragen aan het aantal testen dat gedaan wordt.

Manipulatie van uitslagen

De tegenstrijdige berichten over de GGD Castricum coronavirustest in Castricum bestaan al vanaf het begin. De PCR-test zou namelijk niet alleen testen op het coronavirus, maar ook op onder andere influenza. De uitslagen konden hierdoor direct gemanipuleerd worden. Ook kon de testnegatief uitwijzen wanneer iemand zonder klachten zou gaan testen. Om dit te voorkomen kon je alleen bij de GGD terecht als je zoveel mogelijk aan de voorwaarden voldeed. De klachten waren niet voldoende, er moest ook koorts bij komen kijken. Weinigmensen werden hierdoor getest. Naarmate de regels veranderden, kwamen er ook steeds meer testresultaten bij.

De onjuistheid van sneltesten

De berichtgevingen bleven echter hetzelfde. Nog altijd was de corona test van de GGD in Castricum niet betrouwbaar genoeg. Met de komst van de coronasneltest zou de betrouwbaarheid nog verder naar beneden gaan. Want hoe kon het toch dat er binnen een uur al een uitslagwas? Ondanks dat er tegenstrijdige berichten ontstaan zijn, zijn er wel genoeg mensen naar de testlocaties gegaan om ervoor te zorgen dat uitgesloten kon worden dat er sprake was van het coronavirus. Tevens is er meer onderzoek gedaan naar het virusen konden mensen met klachten beter en sneller geholpen worden.

medischwebboek.nl in Castricum boeken

Wat zijn de verschillen tussen een griep en het coronavirus?

Het coronavirus wordt vaak vergeleken met de griep. Dit komt doordat de meeste klachten overeenkomen met influenza. Verkoudheid, hoesten, niezen en koorts komen bijvoorbeeld meermaals voorbij, waardoor het niet altijd aan de klachten te zien is of hetdaadwerkelijk het coronavirus is. De verschillen zijn echter wel duidelijker als je er verder in gaat duiken. Daarbij moet niet gekeken worden naar het aantal besmettingen, maar de samenstelling van het virus. Ook de bestrijding kan erbij betrokkenworden om te zien in hoeverre beide van elkaar verschillen.

Minder gezondheidsklachten bij de griep

De griep, ook wel influenza, komt jaarlijks terug. Verschillende mensen worden ziek en ervaren daarbij voornamelijk een flinke verkoudheid en koorts. Deze klachten zijn voor veel mensen niet schadelijk. Buiten dat er even een moment van zwakte is, zalhet namelijk lang niet altijd een dodelijke afloop hebben. Uitsluitend bij mensen met hele zware gezondheidsklachten kan het wel een probleem opleveren. Het coronavirus kan echter naast deze milde klachten ook een flinke schade aan de longen toebrengen.De kortademigheid brengt wel ernstige gevolgen met zich mee, voornamelijk bij risicogroepen waar medische klachten al een grote rol spelen.

Een groot gevaar voor besmettingen

Daarbij worden mensen ook niet getest op het griepvirus. Voor het coronavirus is er echter de GGD coronavirus test ontwikkeld. Deze test spoort de eiwitten van het coronavirus op, waardoor er een positieve of negatieve uitslag aan gehangen kan worden. Bijhet griepvirus wordt er vaak een diagnose aan gehangen, waarna iemand uit moet gaan zieken. Een quarantaineperiode is dan vaak niet nodig, omdat het voor de mensen in de omgeving niet direct besmettelijk is. Juist dit geeft het grootste verschil.Uiteindelijk kan het coronavirus veel meer schade aan gaan brengen aan de gezondheid van de omgeving.

GGD Castricum - coronavirus test contact

Corona Test Castricum

Waardering: 9.94/10 – gebasseerd on 183 reviews
  • Castricum
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-15:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Hollands Noorden,Akersloot, Limmen, Markenbinnen, Uitgeest, de Woude, Noord-Holland, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top