Direct testen in Burum - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Burum – Bij Klachten Direct testen!

Hoe betrouwbaar is een serologische test?

Als je een GGD coronavirus test hebt uitgevoerd en je blijkt positief te zijn, begint jouw lichaam met het aanmaken van antistoffen. Deze stoffen worden bij veel virussen behouden, waardoor je in de toekomst minder vatbaar bent voor virussen. Je zou dan deserologische test uit kunnen voeren om te zien of de antistoffen nog altijd in jouw lichaam aanwezig zijn. Hier kan de wetenschap veel kennis uit halen. Alleen is het dan nog de vraag of de testen betrouwbaar genoeg zijn om een rapport over op testellen. De betrouwbaarheid hangt ook af van de instanties waar jij jouw testen aan gaat schaffen of uit gaat laten voeren.

Nog geen duidelijk beeld

De serologische test kan bijvoorbeeld in het ziekenhuis afgenomen worden. Hierbij wordt de test voornamelijk in bijzondere situaties gebruikt. Ook zijn er laboratoria die de uitslagen van deze testen moeten hebben om meer kennis over het coronavirus tekrijgen. Vandaag de dag is er nog niet veel bekend over het coronavirus en is het ook niet bekend hoe lang de antistoffen in het lichaam blijven zitten. Daarnaast biedt het geen zekerheid of je daadwerkelijk immuun bent geworden voor het coronavirus.Sommigen zijn namelijk al twee keer besmet geraakt met het virus en zijn daar ook twee keer met andere klachten doorheen gekomen.

Commerciële testen werken niet

De betrouwbaarheid van de serologische test is ook afhankelijk van de aanbieder. Je kunt namelijk bij commerciële aanbieders ook vaak deze testen aanschaffen. Dit zijn sneltesten, welke in geen enkel opzicht lijken op de GGD Burum coronavirus sneltest. Met dezetesten kun je met een druppel bloed zien of je de antistoffen in het lichaam hebt. Na enig onderzoek is echter gebleken dat de commerciële testen niet betrouwbaar zijn en in veel gevallen helemaal niet werken. Daarnaast werken de testen nietbij mensen die pas net klachten ervaren van het coronavirus.

Welke mogelijkheden zijn er voor de GGD corona test in Burum?

Als je in Burum en omgeving woont, moet je goed weten waar je allemaal terecht kunt wanneer je klachten ervaart van het coronavirus. Je wilt namelijk ook zorgen dat je zo snel mogelijk weet of je besmet bent, zodat je kunt voorkomen dat iemand injouw omgeving ziek wordt. In de omgeving van Burum zijn er veel verschillende testlocaties van de GGD te vinden. Hierdoor is het maken van een afspraak zo gebeurd en krijg je de uitslag ook in een korte tijd te horen.

De afspraak en de gevraagde gegevens

De GGD coronavirustest wordt uitsluitend op testlocaties van de GGD in Burum uitgevoerd. Je kunt daarom alleen via de GGD Burum een afspraak maken. Dit kan op meerdere manieren. Zo kun je via de website van de GGD in Noardeast-Fryslân de afspraak inplannen, waarbij je moet inloggen met jouwjouw DigiDen aan moet geven welke klachten je hebt. Daarnaast kun je het telefoonnummer bellen. Je krijgt dan een medewerker te spreken, welke de gegevens noteert en vraagt welke klachten je ervaart. Alles staat dan in het systeem voor wanneer jij naarde testlocatie toe moet. Zelf hoef je alleen nog maar jouw identiteitsbewijs mee te nemen om te laten zien op de locatie.

Een coronasneltest voor een kortere wachttijd

Echter hoef je niet alleen voor de corona test te gaan, maar is er ook nog de GGD Burum coronasneltest. Deze sneltest kan binnen een uur aangeven of je het coronavirus bij je draagt. Deze testen zijn bedoeld voor mensen met vitale beroepen. In dit werkveldis regelmatig contact met anderen vereist en de kans dat er een besmetting plaatsvindt, wordt hierdoor ook veel groter. Om er dan voor te zorgen dat er geen lange wachttijden ontstaan bij de testlocatie, worden deze testen afzonderlijk van elkaargenomen en kunnen onder andere zorgverleners snel weer aan het werk.

medischwebboek.nl in Burum boeken

Hoe betrouwbaar is de GGD Burum corona test?

De GGD coronavirustest in Burum is de algemene test om je te laten testen op het coronavirus. Deze PCR-test hebben een hoge gevoeligheid, waardoor deze niet zal reageren op andere virussen of bacteriën. Griep en verkoudheid worden hierdoor uitgesloten en er zalalleen uitkomen of het coronavirus aanwezig is. Echter is er bij testen nooit een 100 procent betrouwbaarheid. Je zult het daarom zelf ook nog in de gaten blijven houden. Ook moet je op het juiste moment tot testen overgaan.

Een negatieve uitslag krijgen

De GGD Burum coronavirus test geeft in sommige gevallen een negatieve uitslag wanneer je vroeg na de besmetting gaat testen. Het kan namelijk enkele dagen tot een week duren voordat er voldoende cellen in jouw lichaam aanwezig zijn. Te laat testen zorgt ook weervoor problemen. In dit geval kan het namelijk zijn dat de cellen alweer aan het afbouwen zijn, waardoor de test ook negatief aangeeft. Je hebt dan ook minder kans om iemand te besmetten. Soms wordt daarom aangeraden om geen test uit te voeren, maarde thuisisolatie aan te houden tot de klachtne over zijn.

Kijken naar de klachten voor het testen

Je kunt ook een positieve uitslag van de GGD in Noardeast-Fryslân coronavirus test krijgen als er na meerdere weken nog altijd cellen in de keel aanwezig zijn. Deze deeltjes hoeven niet meer besmettelijk te zijn, dus kun je het ook niet meer overbrengen. Deze uitslag komt echterzelden voor, omdat niet iedereen zich zomaar mag laten testen. Er wordt altijd goed naar de klachten gekeken in combinatie met andere factoren, zodat ervoor gezorgd kan worden dat iedereen een betrouwbare uitslag gaat krijgen. De PCR-test blijft hierdooreffectief en het coronavirus kan bestreden worden.

GGD Burum - corona

Corona Test Burum

Waardering: 9.06/10 – gebasseerd on 244 reviews
  • Burum
  • Afspraak maken

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-12:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Groningen,Drachten, Drachten-Azeven, Drachtstercompagnie, Kortehemmen, Olterterp, Rottevalle, Ureterp, Fryslân, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top