Direct testen in Boornbergum - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Boornbergum – Bij Klachten Direct testen!

Waarom is de coronasneltest niet voor iedereen beschikbaar?

De GGD Boornbergum coronasneltest wordt langzaam uitgerold. Echter wordt deze test niet direct voor iedereen ingezet. In eerste instantie is deze test er namelijk voor bedoeld om zoveel mogelijk zorgverleners in een korte tijd te kunnen testen, zodat er geen ziekteverzuimop kan treden. Daarbij is dit ook de groep die het meeste met anderen in contact komt. De kans op besmetting is hier vele malen groter dan bij iedereen die thuis werkt. Ook andere beroepen zullen uiteindelijk met een sneltest kunnen kijken of hetcoronavirus aanwezig is.

Voorrang voor vitale beroepen

De reden dat de GGD Boornbergum de coronasneltest nog niet voor iedereen beschikbaar stelt, is eenvoudig. De vitale beroepen moeten nu namelijk langer wachten totdat de test uitgevoerd kan worden. Er kunnen enkele dagen voorbijgaan voordat iemand naar de testlocatiekan. In deze dagen mag er niet gewerkt worden en zullen er dus ook minder patiënten geholpen kunnen worden. Ook kan een uitslag lang op zich laten wachten. Uiteindelijk kunnen mensen dus meer dan een week niet op de werkvloer komen, ondanks datde test uiteindelijk negatief blijkt te zijn. De sneltest moet hier verandering in brengen.

Veel extra tijd gaan kosten

Daarbij is de volledige betrouwbaarheid van de GGD Boornbergum coronasneltest nog niet volledig vastgesteld. Hoewel de test volop ontwikkeld is en steeds beter is geworden, kan er nog niet met zekerheid gezegd worden dat deze even betrouwbaar is als de PCR-test.In sommige gevallen kun je namelijk wel klachten ervaren, terwijl er een negatief testresultaat verschijnt. Een zorgverlener moet dan gaan kijken of de uitslag correct is. Als dit bij iedereen gedaan moet worden, kan het wederom veel tijd gaan kosten.

Wat zijn de economische gevolgen van het coronavirus?

Het coronavirus is een grote aanslag op het land. Vanaf het moment dat het virus de eerste besmettingen had, moest er veel aangepast worden. Zo moesten er bijvoorbeeld testlocaties opgezet worden, werd de zorg opgeschaald en kwamen de eerste corona maatreglen.Iedereen moest zich aan gaan passen, waardoor onder andere de sociale contacten veranderden. Dit maakte het niet eenvoudig. Echter zijn er ook veel economische gevolgen van het coronavirus te vinden. Maar welke gevolgen zijn er duidelijk merkbaar?

Ondernemers zagen hun zaak failliet gaan

Dankzij het coronavirus moesten er veel winkels dicht. Ook de horeca sloot in het begin de deuren. Dit zorgde ervoor dat er minder inkomsten kwamen en veel ondernemers hun zaak langzaam ten onder zagen gaan. De steunpakketten van de overheid leverdenvoor veel ondernemers nog wel iets op, maar het was niet voldoende. Daarbij kostte het de staat ook veel geld om deze steunpakketten samen te stellen. Uiteindelijk kan het een miljoenenverlies op gaan leveren, wat in de toekomst weer opgevangen moetgaan worden. Desondanks zijn deze geldbedragen op dit moment wel nodig om de economie draaiende te houden en de meeste zaken te kunnen redden.

De testen ontwikkelen en het vaccin op de markt

Echter zijn de economische gevolgen van het coronavirus ook op andere vlakken zichtbaar. Zo moest er voor de GGD coronavirus test Boornbergum ook veel geld uitgetrokken worden. Het aantal testen moest opgeschaald worden om zoveel mogelijk mensen te kunnen laten testenen er werden steeds meer testlocaties opgezet. Tegelijkertijd werd de GGD Boornbergum COVID-19 sneltest ontwikkeld en onderzocht, zodat er ook een manier kwam om sneller te kunnen testen. Al deze zaken in combinatie met het ontwikkelen van een vaccin waren wederomgoed voor miljoenen euro’s. Deze kosten zijn echter niet te voorkomen en konden bijdragen aan het onderzoek. 

Coronatest GGD in Boornbergum boeken

Ik heb een positieve uitslag van de GGD corona sneltest, en nu?

Als je te horen hebt gekregen dat de GGD Boornbergum coronasneltest positief is, dan is dat heel vervelend. Vanaf dat moment kun je al jouw plannen aan de kant schuiven, want je moet in quarantaine. Er mag geen bezoek meer langskomen en zelf mag je het huis ook nietmeer verlaten. Even naar de winkel voor boodschappen is niet meer mogelijk en het bezoek van jouw familie waar je zo naar uitkeek, kun je vergeten. Je moet je namelijk aan veel verschillende maatregelen gaan houden om ervoor te zorgen dat er geenbesmettingen meer plaats kunnen vinden.

Het bron- en contactonderzoek

De positieve uitslag van de GGD Boornbergum coronasneltest is het startsein van jouw quarantaineperiode. Je mag vanaf dat moment niet meer naar buiten. Daarnaast moet je je gaan bedenken met wie je allemaal contact hebt gehad binnen twee weken voor de test. Dezemensen moeten namelijk wellicht ook in isolatie tot er zekerheid is dat er geen klachten zijn. Het bron- en contactonderzoek wordt samen met een medewerker van de GGD in Boornbergum uitgevoerd. Zo kun je niets over het hoofd zien. Tegelijkertijd krijg jij ook alleveiligheidsmaatregelen uitgelegd, zodat je geen verkeerde stappen gaat maken.

Jouw gezondheid in de gaten houden

Het blijft ook altijd belangrijk om jouw klachten na de GGD Boornbergum coronasneltest in de gaten te blijven houden. In veel gevallen zul je na verloop van tijd weer opknappen. Echter zijn er ook gevallen waarbij het verslechtert. Indien jouw gezondheid al nietheel goed is, ga je dit heel snel merken. Ook gezonde mensen gaan veel problemen ervaren. Denk bijvoorbeeld aan kortademigheid. Dit kan voor veel problemen zorgen als er niet op de juiste manier mee omgegaan wordt. Mocht er iets zijn dat je niet vertrouwt,neem dan contact op met jouw huisarts.

GGD Boornbergum - corona telefoonnummer

Welke symptomen zijn een houvast voor de corona test van de GGD?

De GGD Smallingerland heeft vanaf het begin van het coronavirus een lijstje aan klachten opgesteld die aanwezig moeten zijn voor een afspraak voor de corona test. De GGD Boornbergum coronavirustest is hierdoor niet door iedereen zomaar af te nemen. Hiermee wordt voorkomen dat mensende test gaan doen terwijl er geen aanleiding voor is. De schaarste van de testen kan hiermee voorkomen worden. Er zijn echter verschillende symptomen die als houvast dienen voordat iemand een afspraak kan maken bij de GGD Boornbergum voor de test.

De standaard symptomen meegenomen

De GGD coronavirustest in Boornbergum kan in principe door iedereen aangevraagd worden. Echter vraagt de GGD te allen tijde welke klachten er aanwezig zijn. Er is een standaard lijstje dat gehanteerd wordt. Deze symptomen zijn gebaseerd op de eerste weken van het coronavirus.Zo kun je niezen, hoesten, koorts en neusverkoudheid tegenkomen in het rijtje. Het lijstje is daarnaast aangevuld met kortademigheid en spierpijnen. Als je dit lijstje ziet, merk je al gauw dat deze overeenkomt met de symptomen van influenza. Ditmaakt het niet makkelijk om een onderscheid te maken tussen de ziektes.

Zoveel mogelijk details te weten komen

Daarbij kan het ook zijn dat je andere klachten ervaart als je een afspraak gaat maken voor de GGD coronavirustest Boornbergum. Bij een telefonisch gesprek kun je deze klachten ook doorgeven. Op deze manier kan er namelijk ook gekeken worden of er nog meer klachten zijnom rekening mee te houden. Het onderzoek naar het coronavirus is immers nog altijd in volle gang en de mutaties beginnen al te komen. Je helpt er dus ook de wetenschap mee door zo gedetailleerd mogelijk te zijn over de symptomen die je ervaart.

Corona Test Boornbergum

Waardering: 9.29/10 – gebasseerd on 248 reviews

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-12:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Fryslân,Drachten, Drachten-Azeven, Drachtstercompagnie, Kortehemmen, Olterterp, Rottevalle, Ureterp, Fryslân, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top