Direct testen in Biest-Houtakker - GGD Coronatest!

GGD Coronatest Biest-Houtakker – Bij Klachten Direct testen!

Wanneer kun geen COVID-19 sneltest in Biest-Houtakker laten doen?

De GGD Biest-Houtakker coronasneltest is beschikbaar bij verschillende testlocaties. Deze test moet ervoor zorgen dat mensen snel een antwoord hebben en weten waar ze aan toe zijn. De corona maatreglen die dan getroffen kunnen worden, kunnen ertoe leiden dat grotere besmettingenworden voorkomen. Echter kan lang niet iedereen een afspraak maken voor deze sneltest. Er zijn namelijk veel voorwaarden aan verbonden om ervoor te zorgen dat er voldoende testen overblijven voor het geval er spoed is. Maar wanneer kun je hem danniet laten doen?

Niet met ieder beroep testen

Momenteel is de GGD Biest-Houtakker coronasneltest alleen beschikbaar voor beroepen waar een snel antwoord vereist is. Denk daarbij aan de zorg. Zorgverleners lopen iedere dag weer risico om besmet te raken, omdat ze voortdurend met mensen in contact staan. Deze mensenkunnen ook niet te lang op de uitslag van een test wachten. Alle handen zijn nodig op de werkvloer. Daarom wordt er bij het maken van een afspraak altijd gevraagd binnen welke sector je werkzaam bent, zodat hier een eerste selectie gemaakt kan worden.

Geen klachten ervaren

Daarnaast kun je geen GGD Biest-Houtakker corona sneltest ondergaan als je geen klachten hebben die kunnen duiden op het coronavirus. De sneltest werkt namelijk alleen wanneer de klachten daadwerkelijk aanwezig zijn. Ook wordt er gekeken naar hoelang je deze klachtenal ervaart. Een te vroeg of te laat stadium geeft niet altijd een betrouwbare uitslag, waardoor je wellicht alsnog mensen gaat besmetten. De juiste afwegingen moeten daarom te allen tijde gemaakt worden.

Hoe is het coronavirus ontstaan?

Er is geen eenduidig antwoord te geven op de vraag hoe het coronavirus ontstaan is. Waar in eerste instantie werd gesproken over een vleermuis die dit virus overgebracht heeft, was er later weer bericht dat het virus in een laboratorium is ontwikkeld.Het coronavirus zou daarbij al een lange tijd bestaan en per ongeluk losgelaten zijn. Beide verhalen brengen echter weer een geheel eigen waarheid met zich mee en hierdoor is er ook nog weinig bekend over het coronavirus. Onderzoek is hierdoor nogveel belangrijker geworden, zodat er ook op een goede manier tot een bestrijding overgegaan kan worden.

Doorgegeven van vleermuis op mens

Het coronavirus dat ontstaan is in Wuhan, zou verspreid zijn doordat iemand een vleermuis op een markt had gegeven. Deze vleermuis was besmet met het virus, waardoor het overgebracht werd op de mens. Vanaf dat moment was deze persoon besmettelijk en besmetteal gauw de mensen in zijn omgeving. Daarna ging het als een lopend vuurtje. Vrijwel iedere corona test die afgenomen werd, was positief. Buiten Wuhan kwam er over heel de wereld een melding binnen van besmettingen. Hierdoor werd er ook steeds meerbekend over het virus en sloeg de twijfel toe. Want hoe moest de bestrijding gebeuren?

Ontwikkeld in een laboratorium

Een andere versie van het verhaal was dat het coronavirus al voor langere tijd in een laboratorium onderzocht werd. Het virus zou in Amerika zijn ontwikkeld, maar aan China zijn verkocht. In China is het virus uiteindelijk vrijgekomen, waarna het balletjeis gaan rollen. Dit heeft er ook aan bijgedragen dat er binnen een korte tijd een vaccin was ontwikkeld. Of dit verhaal de juiste is, is nooit bewezen. Hierdoor blijft het gissen hoe het coronavirus echt ontstaan is en op welke manier de bestrijdinghet beste uitgevoerd kan gaan worden. 

GGDcoronatest in Biest-Houtakker aanvragen

Hoe wordt de GGD Biest-Houtakker corona test uitgevoerd?

Veel mensen vragen zich af hoe de GGD Biest-Houtakker coronavirustest uitgevoerd wordt en nog belangrijker: of het pijn doet. De corona test is speciaal ontworpen om zoveel mogelijk monster af te kunnen nemen zonder dat het veel tijd in beslag gaat nemen. Je gaat met jouwauto naar de teststraat. Daar wacht je tot je aan de beurt bent en komt er een medewerker met een wattenstaafje, waarmee een keelneustest gedaan wordt. Dit is een moleculaire test, waarmee vastgesteld wordt of iemand corona heeft. Ze zijn dus nietbedoeld om te testen of er antistoffen aanwezig zijn.

Twee testen vormen de uitslag

Voordat je aan de beurt bent voor de test, moet je in de rij wachten. Zodra je bij de tent van de teststraat aankomt, is het de bedoeling dat je de motor van de auto afzet totdat je weer verder mag rijden. Je krijgt dan twee verschillende testen bij deGGD Biest-Houtakker coronavirus test. Een wattenstaafje gaat in jouw keel, waardoor er slijm opgevangen wordt. De ander gaat in jouw neus. Beide testen samen vormen de uitslag van de test. Alles bij elkaar duurt de test slechts enkele minuten. Na de test kun je gelijkweer naar huis rijden.

De uitslag wordt doorgegeven

Wanneer de GGD in Biest-Houtakker coronavirus test uitgevoerd is, blijf je thuis totdat je een negatieve uitslag hebt. De uitslag kun je online terugvinden, maar je kunt ook gebeld worden door een medewerker van de GGD Hilvarenbeek. Vaak wordt telefonisch doorgegeven dat je corona hebt,zodat het bron- en contactonderzoek direct gestart kan worden en jouw omgeving op de hoogte gesteld kan worden van jouw uitslag.

GGD Biest-Houtakker - corona telefoonnummer

Corona Test Biest-Houtakker

Waardering: 9.62/10 – gebasseerd on 97 reviews

Openingstijden

  • Maandag 8:00-17:50
  • Dinsdag 8:00-17:50
  • Woensdag 8:00-17:50
  • Donderdag 8:00-15:50
  • Vrijdag 8:00-19:50
  • Zaterdag 8:00-19:50
  • Zondag 8:00-19:50

In de buurt van

GGD Hart voor Brabant,Berkel-Enschot, Biest-Houtakker, Goirle, Heukelom, Tilburg, Noord-Brabant, Kosten: €€

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top